klinkerwerken prijzen

Klinkerwerken prijzen

Op zoek naar een ervaren stratenmaker uit [var1] voor het aanleggen van bestrating met klinkers? Dan bent u hier op het juiste adres. Wij zijn een netwerk van stratenmakers uit [var1] met veel ervaring en vakkennis. Op deze pagina leest u meer over de prijzen voor een vakman, het aanleggen van de klinkerwerken en de extra opties.

Met een specialist uit ons netwerk krijgt u altijd een uitstekende service en hoogwaardige kwaliteit. Betaal nooit teveel en vergelijk offertes. U vraagt de gratis en vrijblijvende offertes eenvoudig aan via het offerteformulier. Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste specialist voor uw bestrating.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Een aantal factoren binnen het bestraten beïnvloeden de prijzen. Denk hierbij aan de kosten voor stratenmakers en de keuze voor de klinkers. Wilt u natuursteen? Dan bent u meer kwijt dan wanneer u kiest voor klinkers van beton. De arbeidskosten worden per uur gerekend of per vierkante meter. Dit spreekt u van tevoren af met de stratenmakers.
Bij een grote klus is het verstandig om te kiezen voor een bedrag per vierkante meter, dan bent u niet afhankelijk van de snelheid van de vakmannen. Andere factoren zijn het legverband en de extra opties. Een ingewikkeld legverband is bijvoorbeeld duurder dan een simpel halfsteensverband. De belangrijkste factoren zijn:
  • Arbeidskosten
  • Legverband
  • Tegelsoort en materiaal
  • Extra opties

Wat kost een stratenmaker?

Wilt u klinkerwerken laten uitvoeren? Dan bent u vast benieuwd naar de gemiddelde prijzen voor stratenmakers. Afhankelijk van de klinkerwerken wordt er een uurtarief gerekend of een tarief per vierkante meter. Het uurloon van een stratenmaker ligt rond de €30,- tot €62,-. De kostprijs is afhankelijk van de ervaring van de vakman en de moeilijkheid van de klus. Of ga voor een vast bedrag per vierkante meter. Hierbij moet u denken aan een gemiddelde kostprijs tussen de €12,- en de €22,-. Wilt u een ingewikkeld legverband of gebruikt u kleine stenen? Dan is het verstandig om een vaste prijs per vierkante meter af te spreken. Dan weet u precies hoeveel u kwijt bent.

Tabel: kosten stratenmaker

BeschrijvingGemiddelde prijs*
Kosten per uur€30,- tot €62,-
Kosten per m²€12,- tot €22,-
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De prijs kan per stratenmaker verschillen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend traprenovatie offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Wat kosten klinkerwerken?

Naast arbeidskosten moet u ook rekening houden met de materiaalkosten die nodig zijn voor de klinkerwerken. Bestraten met betonklinkers zijn één van de goedkoopste opties en worden zowel gebruikt bij klassieke als bij moderne woningen. Het bedrag per vierkante meter ligt ongeveer tussen de €10,- tot €25,-. Waaltjes lijken veel op standaard klinkers, maar zijn net iets dunner en langer. Ideaal voor de oprit. Deze prijzen zijn gemiddeld €30,- tot €45,- vierkante meter. Of ga voor luxe en duurzame natuurstenen met een prijs rond de €30,- tot €65,- m². in de prijstabel staan nog meer prijzen.

Tabel: prijzen klinkerwerken

BeschrijvingGemiddelde prijs*
Grind€10,- tot €12,-
Betonklinkers€10,- tot €25,-
Koppelstones€15,- tot 25,-
Kleiklinkers€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €45,-
Natuursteen€30,- tot €65,-
Koppelstones€15,- tot 25,-
*Let op: dit is een gemiddelde prijs per m². De kosten verschillen per stratenmaker.

Legverband

Ook het legverband van het bestraten heeft invloed op de prijzen van klinkerwerken. Bestraten in een simpel legverband is goedkoper dan een ingewikkeld verband. Het leggen van klinkers in een halfsteensverband gaat een stuk sneller dan wanneer er gekozen wordt voor een visgraat- of elleboogverband. Een blokverband wordt vaak gekozen voor het terras met een bestrating van koppelstones. Hoe sneller de stratenmakers de bestrating van klinkers leggen, hoe lager de totaalprijs. Met een wildverband worden er verschillende formaten van dezelfde steensoort gelegd. Omdat de klinkers gesneden worden in de juiste maat, is dit vaak een duurdere optie.

kosten klinkers legverband

Kosten extra benodigdheden

Wilt u opsluitbanden gebruiken voor uw oprit? Met deze banden voorkomt u dat de klinkers verschuiven door het gewicht van de auto. De gemiddelde prijzen zijn €3,- tot €6,- per meter. Om de tuin helemaal af te maken zijn sierkeien en grind een goede keuze voor het aanleggen van de tuin. De prijzen van sierkeien is gemiddeld €7,- tot €35,- per m². Kies er bijvoorbeeld voor om klinkerwerken te combineren met groen. Door het aanleggen van siergrind bespaart u bovendien op de kosten voor de bestrating. Het is belangrijk om de bestrating aan te brengen op een egale ondergrond. Hiervoor wordt bijvoorbeeld stabilisé gebruikt. De kostprijs hiervan is ongeveer €55,- tot €75,- per kubieke meter.

Tabel: extra opties

OmschrijvingGemiddelde prijs*
Sierkeien€7,- tot €35,- per m²
Opsluitbanden€3,- tot €6,- per meter
Stabilisé€55,- tot €75,- per m³
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten verschillen per stratenmaker.
gratis offertes klinkers

Besparen? Offertes vergelijken

Bent u van plan om een vakman in te schakelen voor u klinkerwerken? Met ervaren stratenmakers bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Het aanleggen van de bestrating met klinkers verloopt niet alleen een stuk sneller, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Wilt u besparen op de kosten voor uw klinkerwerken? Vraag dan direct offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt spoedig meerdere aanbiedingen van bedrijven bij u uit de regio. Vergelijk de prijsoffertes en kies de beste specialist voor uw klinkerwerken. Deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend. Door offertes te vergelijken weet u zeker dat u nooit te veel betaalt voor het bestraten.