kasseien leggen

Kasseien leggen

Wilt u graag uw terras, tuin of oprit een rustieke uitstraling geven, dan zijn kasseien de beste oplossing. Kasseien werden traditioneel gebruikt voor het verharden van wegen, maar worden tegenwoordig steeds vaker ingezet met een decoratieve functie. Het leggen van kasseien is een techniek waarvoor enige handigheid vereist is, maar die u eventueel wel zelf kunt uitvoeren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het leggen van een oprit? Hebt u een vraag over de diverse soorten kasseien die er beschikbaar zijn? Of bent u benieuwd naar de prijs voor sierstenen naar uw wensen? Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd in bestrating. Vul ons contactformulier in en ontvang vrijblijvend tot maximaal 5 verschillende offertes. Vergelijk deze op prijs en vind het bedrijf voor de klus!

Soorten kasseien

Kasseien zijn feitelijk kleine stukjes natuursteen die worden gebruikt voor vele functionele en decoratieve toepassingen. Hierbij maakt men een onderscheid tussen bewerkte stukken steen (porfier) en onbewerkte kasseien (flinten). Daarnaast zijn er nog vele andere kasseisoorten verkrijgbaar bij een bestratingsspecialist bij u in de regio. In onderstaand overzicht vindt u de vijf meest voorkomende varianten.

  • Profier. Deze steen staat ook wel bekend als de Belgische kassei, een zeer hard gesteente. Het voordeel hiervan is dat er geen vuil in de kasseien wordt opgenomen. Profier is beschikbaar in drie verschillende maten, en in een verscheidenheid aan kleuren.
soorten kasseien
  • Platines (platinen). Hoewel kasseien met name genoemd worden vanwege hun bollende vorm, vandaar ook de term kinderkopjes, zijn platines aan de bovenkant vlak. Dit maakt platines zeer geschikt voor het aanleggen van terrassen en paadjes. Platines zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs tot lichtbruin en oker.
  • Zweeds graniet. Naast platines is ook zweeds graniet een vrij vlakke kassei. Bovendien is Zweeds graniet zeer populair door de kristallen die de kasseien laten glinsteren. Deze soort kasseien kunt u het beste plaatsen bij een moderne woning.
  • Boerenkassei. De boerenkassei is eigenlijk niet een bepaalde kasseisoort, maar een mix van verschillende vormen en materialen. Dit zorgt ervoor dat de boerenkassei een zeer rustieke uitstraling geeft, wat het geschikt maakt voor terrassen en tuinpaadjes.
  • Kleiklinkers. Bij menig kasseien expert zijn ook kleiklinkers verkrijgbaar. Deze worden volledig uit klei gemaakt, waardoor het een zeer duurzaam product is. Bovendien blijven klinkers een lange tijd hun kleur en vorm behouden.

Vertap klinkerwerken: netwerk van experts in bestraten!

Heeft u een specialist nodig om uw terras, parking of oprit aan te leggen? Vergelijk de prijzen van meerdere bedrijven.

Tuinpad leggen

Kasseien zijn niet alleen geschikt voor het aanleggen van een oprit, ze kunnen tevens goed gebruikt worden bij het leggen van tuinpaden. Dankzij de vrije vorm van de stenen kunnen ze het beste worden ingezet bij het aanleggen van rustieke paden met ronde vorm. Het is echter ook mogelijk om een strakke rechte lijn te leggen. Maak dan gebruik van de platines voor een optimaal resultaat. Voor het tuinpad leggen geldt daarnaast dat u wel moet zorgen voor een egale ondergrond. Zo voorkomt u dat de stenen niet op elkaar aansluiten, of dat er ongewenste hobbels in het pad ontstaan.

Prijzen

De prijs voor het (laten) aanleggen van kasseien kan sterk variëren. Deze wordt namelijk onder andere bepaald door het soort kasseien waar u voor kiest, de grootte van het te leggen oppervlak en de mate waarin u zelf de taak uitvoert. Kasseien zelf zijn gemiddeld voor ongeveer €25,- tot €30,- per vierkante meter bij de meeste leveranciers verkrijgbaar. Het is tevens een optie om via tweedehandszaken goedkopere stenen te kopen. Dit kan zelfs zorgen voor een extra authentieke uitstraling. Voor het leggen van de kasseien rekenen de meeste specialisten ongeveer eenzelfde bedrag als de prijs per vierkante meter. Bent u benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan via ons contactformulier een offerte aan.

kasseien oprit aanleggen

Oprit aanleggen

Het aanleggen van een oprit wordt door de meeste van onze klanten het liefst zelf afgehandeld. Het leggen van kasseien is dan ook niet een zeer ingewikkelde klus, hoewel u hiervoor wel over enige handigheid dient te beschikken. Voordat u de oprit gaat aanleggen is het bovendien van belang dat u de ondergrond goed voorbereidt. Leg een fundering die het gewicht van de auto kan dragen, en zorg voor een juiste afwatering. Daarmee voorkomt u dat de stenen na verloop van tijd zullen verzakken of verschuiven bij hevige regenval. Hebt u de voorbereidingen afgerond, bedenk dan op voorhand hoe u de kasseien wilt leggen. Maakt u gebruik van boerenkasseien? Of kiest u juist voor een vlakke variant zoals Platines of Zweeds graniet? Wat uw keuze ook is, bepaal hoe u deze wilt leggen en hoeveel kasseien u ongeveer nodig heeft.

Vrijblijvende offertes aanvragen

U kunt bij ons een offerte op maat aanvragen door uw wensen zo specifiek mogelijk in ons webformulier aan te geven. Informeer ons over hoe groot de oprit is die u wilt aanleggen, het soort kasseien waar u gebruik van wilt maken, en hoeveel u zelf wilt uitvoeren. Wij sturen u vervolgens enkele offertes op maat toe van professionals bij u uit de regio. Vergelijk de indicaties op prijs en aanbod, en kies zo voor de specialist die aan uw wensen voldoet. Alle specialisten die bij ons netwerk zijn aangesloten zijn met zorg door ons uitgekozen en hebben meerdere jaren ervaring in bestratingswerkzaamheden. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

kasseien aanleggen offerte