klinkerwerken

Klinkers leggen

Wanneer u bij uw pand een nieuwe oprit, parking of terras wilt aanleggen, dan zijn daarvoor diverse tegelsoorten beschikbaar. De meest gebruikte en goedkope tegelsoort zijn klinkers. Op deze pagina vindt u meer informatie over de beste methode voor het leggen van klinkers, de verschillende klinkersoorten die wij leveren, en de prijs voor het aanleggen van een terras met kleiklinkers. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen over de mogelijkheden van betonklinkers, of wilt u graag een offerte ontvangen voor hulp bij het leggen van kasseien? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij geven u spoedig een antwoord op uw hulpvraag, of sturen u desgewenst vrijblijvende offertes (max. 5) toe. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Verschillende soorten klinkers

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten klinkers op de markt, waarmee u uw terras, oprit of parking kunt leggen. Zo zijn er bij de meeste stratenmakers onder andere kasseien, betonklinkers en kleiklinkers verkrijgbaar. Elke klinkersoort heeft eigen voor- en nadelen, en het is afhankelijk van uw wensen welke variant uw voorkeur heeft. In onderstaand overzicht vindt u enige informatie over de verschillende soorten die wij bij ons klinkerwerken bedrijf aanbieden.

Kasseien

Kasseien worden met name gelegd vanwege de authentieke uitstraling die ze met zich mee brengen. Kasseien staan ook wel bekend als kinderkopjes, en zijn feitelijk kleine stukken natuursteen. Vroeger werden kasseien gebruikt voor het verharden van wegen, en hebben als voordeel dat ze willekeurig kunnen worden gelegd. Het nadeel van deze steensoort is dat het snel leidt tot gladheid, en geen egaal oppervlak biedt. Kasseien zijn daarom met name geschikt voor het leggen van een terras.

klinkers leggen

Betonklinkers

Bij menig bestratingsbedrijf zijn betonklinkers verkrijgbaar in diverse maten en kleuren, en met verschillende bewerkingen (getrommeld, uitgewassen, gezandstraald). De betonklinkers worden, zoals de naam al zegt, gemaakt van beton en worden dan ook niet gebakken. De positieve punten van betonklinkers zijn de duurzaamheid, de ruime variatie aan mogelijkheden, en de gemakkelijke reparatie als er een beschadiging ontstaat. Nadelig zijn de noodzakelijke kantopsluiting, en de gevoeligheid voor vervorming. Wij bieden u desgewenst graag meer informatie over de opties.

Kleiklinkers

Kiest u bij het aanleggen van uw oprit voor kleiklinkers? Dan profiteert u van verschillende voordelen. Kleiklinkers hebben ten eerst een zeer warme uitstraling, en zijn daarbij zeer milieuvriendelijk. Dit komt doordat ze gemaakt worden van natuurlijke producten zonder toevoeging van kunstmatige stoffen. Andere voordelen van kleiklinkers zijn onder andere dat ze weinig onderhoud vergen, een lange levensduur hebben en hun kleurechtheid behouden. Het nadeel van de klinkers is dat deze in weinig variërende kleuren beschikbaar zijn.

Vertap klinkerwerken: netwerk van experts in bestraten!

Heeft u een specialist nodig om uw terras, parking of oprit aan te leggen? Vind via ons een bedrijf met aantrekkelijke prijzen.

Oprit aanleggen

Het aanleggen van een oprit heeft enkele voorwaarden. Zo is het belangrijk dat u voordat u de stenen gaat leggen, eerst zorgt voor een goede fundering. Door de fundering goed te leggen, voorkomt u dat er na verloop van tijd verzakking van de klinkers ontstaat. Een tweede voorwaarde voor het aanleggen van een oprit is een juiste afwatering. Laat de oprit altijd afhellen naar de straatkant, zodat het water gemakkelijk in de putten kan lopen. Als aan deze voorwaarden is voldaan, is het tijd om de klinkers te leggen. Wilt u graag hulp ontvangen bij het aanleggen van de oprit? Of hebt u vragen over het leggen van de fundering? Onze specialisten helpen u graag met advies en praktische ondersteuning.

oprit aanleggen

Terras aanleggen

Voor het aanleggen van een terras geldt eveneens dat u rekening moet houden met de afwatering. Vaak wordt gekozen voor het plaatsen van een put in het midden van het terras, of in één van de hoeken. Kiest u voor kasseien of kleiklinkers voor het aanleggen van een terras? Dan is het voldoende om een standaard zandfundering te hebben. Leg vervolgens de stenen in het door u gewenst patroon, of kies voor een afwisseling van verschillende steensoorten. Het is relatief eenvoudig om zelf het terras te maken, maar u kunt hier ook onze hulp voor inroepen. Wij kunnen het hele proces vaak binnen een week afronden.

Prijs van klinkers

Wanneer u naar nieuwe klinkers zoekt voor het aanleggen van een oprit of terras, dan krijgt u te maken met een grote verscheidenheid in prijzen van de klinkerwerken. De kosten voor onder meer oude klinkers in dikformaat komen bijvoorbeeld uit rond de €23,- per vierkante meter, terwijl standaard betonklinkers al verkrijgbaar zijn voor €7,50 per vierkante meter. Het is aan te raden om voordat u met de klus begint het oppervlak te berekenen, en dan zoveel stenen te kopen als voor het oppervlak + 1m² extra nodig is. Over het algemeen moet u hieraan voldoende hebben. Wilt u exacte prijzen? Wij helpen u graag!

Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het leggen van kasseien bij uw terras? Wilt u weten wat het verschil is tussen betonklinkers en kleiklinkers? Of hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor het aanleggen van een oprit met de hulp van een erkend stratenmaker? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u spoedig geholpen wordt, of desgewenst sturen we u meerdere offertes toe van verschillende specialisten uit de regio. Vergelijk deze geheel vrijblijvend zelf op basis van prijzen en aanbod, en kies zo voor de klinkerwerken specialist die het beste aan uw wensen voldoet.

klinkers leggen offertes