betonklinkers

Betonklinkers

Wilt u betonklinkers te gebruiken voor het aanleggen van een oprit? Bent u op zoek naar een expert op het gebied van de klinkerwerken? Of wilt u weten wat het verschil is tussen betonklinkers en kleiklinkers? Dan bent u bij Vertap op de juiste plek terechtgekomen. Wij zijn een netwerk van bedrijven gespecialiseerd in bestrating. Zij kunnen u daarom ook informeren over vele soorten tegels, zoals klinkers, kasseien en terrastegels. Daarnaast voeren de klinkerwerken bedrijven graag klussen uit zoals: het aanleggen van zowel terras, oprit als parking. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of prijzen voor het leggen van betonklinkers of over de diverse afmetingen en kleuren van de klinkers? Lees dan de informatie op deze pagina. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Na uw aanvraag ontvangt u meerdere offertes van bedrijven uit ons netwerk. Deze zijn vrijblijvend en kan u vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod.

Betonklinkers leggen

Het leggen van betonklinkers is relatief eenvoudig, en kan door één van onze klinkerwerken specialisten in een handomdraai worden verzorgd. Voor het leggen van klinkers hebt u feitelijk alleen een rubberen hamer, piket paaltjes en een touw nodig. Moet u de gehele ondergrond nog egaliseren voordat u met het leggen van de klinkerwerken kunt beginnen? Dan hebt u ook een mengsel voor het aanbrengen van de straatlaag en het opvullen van eventuele kuilen nodig. Wilt u de betonklinkers zelf leggen? Laat u dan op voorhand goed informeren over de prijzen en mogelijkheden en profiteer van de tips van professionals. Zo raden onze specialisten aan om bij het leggen van klinkers als terrastegels rekening te houden met een noodzakelijk verval van ongeveer twee centimeter. Wilt u de klus liever overlaten aan een klinkerwerken expert? Vul dan zo specifiek mogelijk ons contactformulier in. Geef hierin aan hoeveel vierkante meter er bestraat moet worden en wat er verder nog moet gebeuren. Wij helpen u zo spoedig mogelijk, u ontvangt binnen enkele dagen prijsoffertes van ons.

Betonklinkers of kleiklinkers

Wanneer u hebt besloten dat klinkers de steensoort worden waarmee u de bestrating van de oprijlaan laat uitvoeren, dan hebt u de keuze uit twee soorten klinkers: betonklinkers en kleiklinkers. Hoewel beide klinkers geschikt zijn voor alle klinkerwerken, bestaan er wel verschillen tussen de beide materialen. Kleiklinkers zijn een volledig natuurproduct, wat betekent dat ze ook relatief duurzaam zijn. Kleiklinkers worden gebakken op ongeveer 1750 graden, wat leidt tot een zeer kleurvaste klinker. Doordat de kleiklinkers zeer hard worden gebakken, zijn ze vaak van een betere kwaliteit dan betonklinkers of betontegels. Bovendien hebben kleiklinkers een zeer authentieke uitstraling. Betonklinkers daarentegen hebben zeer aantrekkelijke prijzen, terwijl ook de kwaliteit van de klinkers prima is. Het productieproces van betonklinkers wordt steeds verder verbeterd waardoor de klinkers ook zeer goed bestand zijn tegen weer en wind, en een hoge kleur- en slijtvastheid hebben. Of u kiest voor betonklinkers of kleiklinkers is volledig afhankelijk van uw wensen.

Vertap klinkerwerken: experts in bestraten!

Heeft u een specialist nodig om uw terras, parking of oprit aan te leggen? Vind een klinkerlegger via ons netwerk.

Afmetingen en kleuren

Betonklinkers, zijn evenals de meeste andere klinkerwerken zoals kleiklinkers verkrijgbaar in vele kleuren, variërend van geel tot roze, en van grijs tot bruin. Daarnaast is het soms mogelijk om een kleur naar wens te bestellen. Betonklinkers zijn bovendien verkrijgbaar in drie verschillende formaten: het kleiformaat, waalformaat en dikformaat:

  • Kleiformaat. De afmetingen van deze klinkers zijn 21 bij 10.5 centimeter. Dit betekent dat u ongeveer 45 stenen per vierkante meter nodig heeft.
  • Waalformaat. Klinkers in een waalformaat zijn een stuk kleiner, namelijk 20 bij 5 centimeter. U hebt dan ook minimaal 100 stenen per vierkante meter nodig.
  • Dikformaat. Het dikformaat is een tussenmaat, waarvoor veel mensen kiezen. De stenen zijn 21 bij 7 centimeter, waardoor u ongeveer 70 stenen per vierkante meter moet leggen.
betonklinkers leggen

Oprit aanleggen

Betonklinkers zijn zeer geschikt voor de bestrating van een oprit, evenals kleiklinkers. Het voordeel van betonklinkers voor de bestrating van uw terrein, is dat u hiermee profiteert van lagere prijzen, terwijl het uiterlijke resultaat vrijwel hetzelfde is als bij andere klinkerwerken. Het leggen van stenen voor een oprit is relatief eenvoudig, mits u heeft gezorgd voor een stabiele fundering en een goede afwatering. Zorg er bovendien voor dat uw tuin lager ligt dan de oprijlaan, om problemen met drainage te voorkomen. Voor het leggen van de bestrating zijn er diverse verbanden mogelijk. De meest populaire zijn het blokverband, het elleboogverband, het keeperverband (visgraatverband) en het halfsteens verband. Voor welke methode van bestrating u kiest, dat is afhankelijk van uw wensen en uw budget. Onze klinkerwerken professionals kunnen u desgewenst van meer informatie voorzien.

Prijzen

De prijzen voor het leggen van betonklinkers variëren sterk. Zo worden de prijzen beïnvloed door het soort betonklinkers waar u voor kiest, de hoeveelheid klinkers die u nodig heeft, en de mate waarin u de klus zelf uitvoert. Daarnaast worden de prijzen beïnvloed door de staat va nde huidige ondergrond en de vraag of er nog oude klinkerwerken verwijderd moeten worden. Wilt u weten wat de prijzen zijn voor het leggen van een oprit naar uw wensen, of het aanschaffen van betonklinkers of kleiklinkers om dit zelf te doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe die u kunt vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Kies zelf voor de klinkerwerken specialist die het beste bij uw voorwaarden en budget past. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen zult worden. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

betonklinkers offerte