Soorten bestratingsverbanden

Soorten bestratingsverbanden

Het bestraten van bijvoorbeeld een terras of een oprit is een klus die u gemakkelijk zelf uitvoert. Voordat u begint met de bestrating, is het verstandig om te kijken naar de verschillende bestratingsverbanden. Er zijn vele soorten bestratingsverbanden die u kunt gebruiken voor uw terras of oprit. Op deze manier maakt u het niet alleen met de tegels naar uw smaak, maar ook met de manier waarop u gaat bestraten. U kunt altijd advies inwinnen over de diverse klinkerwerken en bestratingsverbanden, of u schakelt een vakman in om het bestraten voor u te doen. Neem nu contact op met ons netwerk en ontvang vrijblijvende offertes van bedrijven uit uw regio.

Blokverband

Eén vorm van bestratingsverbanden of legverbanden is het blokverband. Het blokverband wordt gevormd door met twee of meer stenen een blok te vormen en dit te herhalen. Bij het blokverband leggen wij de stenen afwisselend horizontaal en verticaal, met de voegen nog wel op dezelfde lijn. Met het blokverband zijn er alsnog verschillende legverbanden waar gebruik van gemaakt kan worden.

Keperverband

Het keperverband is een combinatie van het elleboogverband en het visgraatverband. Doordat er een v gecreëerd wordt met bijvoorbeeld klinkers met het leggen, maar niet op dezelfde manier als een visgraat lijkt het keperverband hier wel op. Voor het leggen van een keperverband is ook weer enige kennis van bestrating vereist, maar is ook weer één van de meest stevige vormen van bestraten en bestratingsverbanden.

Elleboogverband

Een andere vorm van bestrating is het elleboogverband. Het elleboogverband is een vorm van klinkerwerken waarbij de stenen horizontaal en verticaal worden gelegd, zoals de naam, elleboogverband, al zegt. Het leggen van de stenen met een elleboogverband gebeurt afwisselend om dus de vorm te creëren. Deze vorm van bestrating wordt ook regelmatig gebruikt, bij zowel klinkerwerken of bestratingswerken als metselen.

Visgraatverband

Het visgraatverband is een stabiele vorm van bestrating en erg sterk. Een visgraatverband wordt in de vorm van een v gelegd, waardoor er in principe de vorm van een visgraat ontstaat, vandaar de naam visgraatverband. Het visgraatverband is één van de lastigste bestratingsverbanden en klinkerwerken, maar hierdoor ook de stevigste vorm van bestratingswerken. Het leggen van een visgraatverband vereist enige kennis van klinkerwerken en bestrating.

soorten bestratingsverbanden

Halfsteensverband

Het halfsteensverband is één van de meest gebruikte bestratingsverbanden bij bestraten en klinkerwerken. Bij het halfsteensverband leggen wij één rij stenen, waarbij die daarna een halve steen verspringt. Het halfsteensverband wordt niet alleen bij bestraten gebruikt, maar ook bij metselen. Hierdoor is het halfsteensverband één van de bestratingsverbanden die bijna iedereen kent, voor zowel metselen als bestratingswerken.

Wildverband

Een wildverband is een vorm van bestrating en klinkerwerken waarbij de stratenmaker op het eerste oog de stenen maar wat neerlegt, vandaar de naam wildverband. Een wildverband kent geen regelmaat en is één van de oudste legverbanden. Het wildverband is ontstaan doordat de stenen vroeger handgemaakt waren en vaak ongelijk van maat waren. Tegenwoordig zijn er meer regels voor het leggen van een wildverband bij bestrating.

Vertap klinkerwerken: netwerk van experts in bestraten!

Heeft u een specialist nodig om uw terras, parking of oprit aan te leggen? Vergelijk prijzen van diverse bedrijven uit uw regio.

Functioneel of esthetisch

Bij de bestrating van een terras, oprit of een weg zijn de bestratingsverbanden in het leven geroepen om te zorgen voor een goede stevigheid en zodat de bestratingswerken zo lang en goed mogelijk blijven liggen. Voor bijvoorbeeld een oprit is de keuze voor functionele klinkerwerken belangrijker, aangezien deze stevig moet zijn zodat de bestrating het gewicht van de auto kan dragen. Een terras is vaak meer decoratief en hoeft minder stevig te zijn, waardoor esthetische klinkerwerken vaak de overhand hebben. Laat u door een vakman informeren over de bestratingsverbanden voor de bestrating die u uit wilt laten voeren, zodat u de juiste keuze maakt en de bestrating zo lang mogelijk mee gaat.

Speciale legverbanden

Naast de genoemde legverbanden voor bestraten zijn er nog vele andere varianten waar u een keuze uit kunt maken. Er bestaan nog speciale bestratingsverbanden waarbij er vaak meer wordt gekozen voor esthetische bestratingswerken bij het bestraten. Dit gebeurt veelal in de tuin, waar de bestrating of klinkerwerken vaak meer decoratief zijn. Een vakman informeert u over de klinkerwerken en geeft u tips voor het bestraten, of voert de klinkerwerken met speciale legverbanden voor u uit tegen lage prijzen. Laat u bij speciale legverbanden goed informeren over de functionaliteit hiervan, zodat u er zo lang mogelijk van geniet.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de verschillende bestratingsverbanden? Wilt u tips over hoe u zelf kan bestraten met bijvoorbeeld een blokverband, halfsteensverband of keperverband? Of bent u op zoek naar een expert in bestrating die voor u aan de slag gaat met klinkerwerken en bestraten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij voeren bestraten met bestratingsverbanden voor u uit tegen lage prijzen of geven u tips hoe u zelf het beste bepaalde legverbanden uitvoert met bestraten. Neem contact met ons op door het offerteformulier in te vullen, u ontvangt van ons meerdere vrijblijvende offertes. Zo vergelijkt u gemakkelijk prijzen voor het bestraten met bestratingsverbanden.
bestraten