tuinaanleg

Tuinaanleg

Wilt u uw achtertuin anders inrichten en veranderen? Droomt u altijd al van een landelijke tuin of juist van een moderne? Het is allemaal mogelijk door tuinaanleg. Tegenwoordig kiezen mensen er steeds vaker voor om de tuinaanleg over te laten aan een tuinaannemer. U leest hier meer over de verschillende soorten tuinen, de werkzaamheden van de tuinaannemer en over het tuinontwerp en tuinadvies van een tuinarchitect. Voor het inrichten en aanleggen van uw voortuin of achtertuin bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van tuinaannemers. Bij ons vraagt u geheel vrijblijvend meerdere offertes aan zodat u deze in alle rust kunt vergelijken op basis van prijzen en voorwaarden. Vervolgens kiest u de tuinaannemer die het beste past bij uw tuinwerken.

Bespaartips tuin aanleggen

Tuinaanleg is niet goedkoop dus het is fijn als u hierop enigszins weet te besparen. Een belangrijke tip is om te kijken of u materialen uit uw oude voor- of achtertuin kunt hergebruiken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een muurtje van kapotte klinkers of tegels? Ander tuinadvies is dat grind goedkoper is dan klinkers of tegels, bovendien is grind makkelijk om zelf aan te brengen. Wordt er bij het aanleggen ook een gazon geplaatst? Het inzaaien van gras op uw gazon is circa vijf keer zo goedkoop als uw gazon aanleggen met behulp van graszoden. Vele planten kunt u zelf zaaien. Het zal langer duren voordat u er van kunt genieten maar het is goedkoper dan het aanschaffen van diverse plantsoorten. Koopt u wel planten? De meeste zijn klein en groeien nog veel. Zet ze daarom niet te dicht op elkaar en lees goed de instructies hoe ze geplant moeten worden.

Welke werkzaamheden verricht een tuinaannemer?

Een tuinaannemer helpt u bij de tuinaanleg zodat u hier lang plezier van zult hebben. Hij werkt alleen of in sommige gevallen samen met uw tuinarchitect. Door lange ervaring weet een tuinaannemer vaak precies waar u rekening mee moet houden bij uw tuinwerken en kan hij u goed tuinadvies geven. Ook heeft een tuinaannemer professioneel materiaal zodat uw tuinaanleg op de juiste manier wordt gedaan. Een tuinaannemer is erg breed opgeleid en beschikt daarom over veel kennis. Hij kan u helpen bij het inrichten en aanleggen van uw terras, vijver of gazon. Andere werkzaamheden van de tuinaannemer zijn boomverzorging, snoeien, renovatie, buitenverlichting en het planten van bomen en struiken. Een tuinaannemer is u dus van dienst bij het aanleggen van een nieuwe tuin, maar ook bij de renovatie en het onderhoud van uw oude.

tuinarchitect

Diverse soorten tuinen

Voordat u aan uw tuinaanleg begint is het verstandig om u te oriënteren op de verschillende soorten. Er zijn namelijk verscheidene stijlen mogelijk, zoals een Japanse tuin, een moderne tuin of een landelijke tuin. Een moderne tuin is functioneel en onderhoudsvriendelijk. Het draait in een moderne tuin vooral om de loungehoek en het terras. Als groen wordt vaak iets gekozen wat er modern uit ziet en wat weinig onderhoud nodig heeft. Een landelijke tuin heeft een natuurlijke uitstraling en past bij het landschap en de omgeving. Er worden veel bomen, struiken en rustige kleuren gebruikt en indien mogelijk een vijver. De Japanse tuin is altijd voorzien van planten, water en steen. Een vijver of fontein wordt vaak gebruikt om water te verwerken en met grind worden leuke slinger plantjes aangebracht. In een Japanse tuin komen planten zoals bloesems en bamboe voor.

voortuin aanleggen

Voortuin aanleggen

Tuinaanleg begint bij de voortuin, dit is wat mensen als eerste zien wanneer ze bij u op bezoek komen. Het is als het ware uw visitekaartje en het is dus belangrijk dat deze er netjes en mooi uitziet. Een voortuin kan namelijk functies hebben zoals toegang tot de woning en een parking, maar het draagt ook bij aan de aankleding van uw woning. De tuinaanleg van uw voortuin kan ook in verschillende stijlen zoals modern of Japans. Als de tuinwerken van uw voortuin op de juiste manier gebeuren, dan kan dit de architectuur van uw woning aanvullen of versterken. Een tuinarchitect kan u meer tuinadvies over dit onderwerp geven. Het aanleggen van een parking is niet overal toegestaan omdat het het vooraanzicht van een straat kan bepalen. Alvorens u hier aan begint is het verstandig om een stedenbouwkundige de geldende voorschriften te laten raadplegen.

Wij zijn gespecialiseerd in de Voor de tuinaanleg van uw nieuwe of oude tuin!

Heeft u tuinadvies nodig of heeft u hulp nodig bij het aanleggen? Schakel een tuinaannemer uit ons netwerk in.

Tuinontwerp

Als u het echt goed wilt doen dan laat u een tuinarchitect een tuinontwerp maken zodat alles één geheel wordt. Bij het tuinontwerp komt de tuinarchitect bij u langs met tuinadvies en tegelijkertijd worden uw wensen en ideeën besproken. Hierna gaat de tuinarchitect aan de slag met een tuinontwerp. Als het inrichten klaar is dan wordt dit ontwerp met u besproken en indien nodig aangepast. Als u tevreden bent dan beginnen de tuinwerken en het tuinaanleg. De kosten van een tuinontwerp hangen af van de grootte van uw achtertuin. Gemiddeld ligt dit rond de €500,-.

Uw tuin ophogen

Het is mogelijk dat uw grond door de jaren heen een aantal centimeters is gezakt door bijvoorbeeld het grondwater. Het ophogen van uw voor- of achtertuin is mogelijk met tuinaarde of zand. Tuinaarde is vooral geschikt wanneer u later nog struiken of bloemen gaat neerzetten op het gedeelte wat u gaat ophogen. Zorg alvorens u begint met ophogen dat er een afwatering systeem in de grond zit om opnieuw verzakken tegen te gaan. Houd er ook rekening mee dat het water van het huis afloopt om wateroverlast bij uw huis te voorkomen.

Tuinaanleg prijzen

De prijzen voor een tuinaannemer starten bij circa €30,- per uur, het is echter mogelijk dat deze hoger liggen. Dit hangt af van de tuinwerken en de expertise van de tuinaannemer. De prijzen voor tuinaanleg zijn erg verschillend. De kosten hangen heel erg af van het materiaal wat u wilt gebruiken. Als u tuinadvies of exacte prijzen wilt dan kunt u het beste geheel vrijblijvend en kosteloos offertes opvragen. U krijgt offertes toegestuurd van meerdere aannemers bij u in de buurt. Vervolgens kiest u de tuinaannemer met de laagste prijs en de beste voorwaarden voor uw tuinaanleg.

tuinaannemer