Zand voor bestraten

Zand voor bestrating

Voordat u aan de slag gaat met bestraten, van bijvoorbeeld een terras, moet u alle benodigdheden in huis hebben. U heeft mooie tegels of klinkers uitgezocht welke u wilt gaan leggen, maar u moet ook zorgen voor genoeg en het juiste zand. Door te zorgen voor genoeg zand voor u begint met de bestrating, voorkomt u dat u halverwege op moet houden om meer te halen. Daarnaast is het belangrijk dat u de juiste vorm in huis haalt, zodat de bestrating goed blijft liggen en u er jaren van kunt genieten. Wilt u meer informatie over bestrating of de diverse zandsoorten? Neem dan contact met ons op en vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Aanvulzand, straatzand en wit zand

Er zijn vele soorten zand en lang niet alle varianten zijn geschikt voor bestrating. De soorten die nodig zijn voor bestraten zijn aanvulzand, straatzand en wit zand. Met aanvulzand vult u eventuele gaten op in het oppervlakte voordat u de tegels of klinkers gaat leggen en met aanvulzand zorgt u voor het ophogen. Straatzand of wit zand strooit u hier vervolgens overheen, zodat het oppervlakte geschikt is om te straten. In principe maakt u met straatzand of wit zand dus een zandbed, waarna u begint met bestraten. Een vakman vertelt u meer over de vele zandsoorten. Het is belangrijk dat u de juiste zandsoort in huis haalt voor het bestraten van bijvoorbeeld een terras, zodat u zo lang mogelijk hiervan kan genieten.

Functie van een zandbed

Voordat u begint met het bestraten, is het verstandig om een goed zandbed neer te leggen. Een zandbed dient als fundering van het straatwerk. Dit wordt dus bovenop de huidige ondergrond gelegd. Soms moet een oppervlakte verhoogd worden, wat leidt tot diverse lagen zand. Dit wordt ook wel het zandbed genoemd. Door een goed zandbed zorgt u ervoor dat de belasting verspreid wordt waardoor de bestrating beter blijft liggen en langer mee gaat. Zorg dus door middel van aanvulzand of stabilisatiezand voor een goede fundering van de bestrating. Zo geniet u langer van uw terras of uw oprit.

Wat is gestabiliseerd zand?

Om een goede basis te leggen voor de bestrating, kunt u kiezen voor stabilisatiezand. Stabilisatiezand is een zandsoort gemengd met een betonsoort. Hierdoor is de ondergrond erg stabiel en stevig. Dit wordt dan ook wel gebruikt voor wegenbouw, maar is ook geschikt als stabiele ondergrond voor sierbestrating zoals een terras. De prijs voor stabilisatiezand ligt vaak wel hoger dan andere soorten zand, maar maakt het wel gemakkelijker om te bestraten. Als u kiest voor bestrating met stabilisatiezand, laat u dan goed informeren. Zo voorkomt u dat het bestraten niet goed gaat, wat zonde is van de bestrating en het stabilisatiezand.

Fijn zand voor voegen

Nadat u klaar bent met bestraten, moeten de voegen opgevuld worden. Hiervoor gebruikt u fijn zand, wat gemakkelijk tussen de voegen geveegd kan worden en op deze manier de klinkers of andere tegels van uw terras stevig houden. Wit zand is vaak ook geschikt voor het opvullen van voegen. Laat u bij het aanschaffen van de zandsoorten altijd goed informeren over welke zandsoort waar geschikt voor is en dus geschikt is voor de opvulling van de voegen. Zo loopt u niet na het bestraten tegen problemen aan en geniet u langer van de bestrating, wat u weer scheelt als het gaat om de prijs.

Vertap klinkerwerken: netwerk van experts in bestraten!

Heeft u een specialist nodig om uw terras, parking of oprit aan te leggen? Vergelijk prijzen van diverse bedrijven uit uw regio.

Prijzen

Er zijn verschillende factoren die de prijs voor bestrating beïnvloeden. Zo hangt het af van wat voor soort tegels of klinkers u gaat leggen. Ook hangt het af van welk zandsoort u kiest en of u zelf aan de slag gaat met bestraten of eventueel een vakman inschakelt voor het bestraten. Daarnaast hangt de prijs af van het oppervlakte dat bestraten moet worden, dus eigenlijk hoeveel tegels of klinkers u nodig heeft, hoeveel zand en hoe lang de vakman hiermee bezig is. Wilt u meer informatie over de prijs voor bestrating of advies over het leggen van klinkers voor een terras? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een vakman die u tips geeft voor bestrating? Wilt u meer weten over aanvulzand, straatzand of de functie van een zandbed? Geeft u het werk liever uit handen en zoek u een professional die het bestraten voor u uitvoert? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij informeren en adviseren u over de diverse zandsoorten en welke geschikt zijn voor bestrating. Daarnaast voeren wij het bestraten voor u uit, als u liever niet zelf aan de slag gaat. Dit alles doen wij tegen een lage prijs. Neem nu contact met ons op en ontvang vrijblijvend offertes.

Bestrating zand