Tuinpad aanleggen

Als u in het bezit bent van een tuin, is het wel zo prettig dat u hier doorheen kan lopen en van kunt genieten. Wanneer u een tuinpad laat aanleggen, kunt u gemakkelijk door uw tuin lopen en geniet u optimaal van uw pad en tegels. Een tuinpad kunt u zelf aanleggen, of u besteedt het aanleggen uit aan een vakman. Een pad kan met verschillende materialen gemaakt worden. Denk aan klinkers, grind of dolomiet. Daarnaast is een pad met boomschors en snippers ook een optie. Wilt u een pad in uw tuin laten leggen, bijvoorbeeld een grindpad of één met klinkers? Vind een vakman in ons netwerk en vraag offertes aan op de offertepagina.

Zelf tuinpad aanleggen met klinkers

In het geval u zelf aan de slag gaat met het aanleggen van een tuinpad met klinkers, volgt u onderstaand stappenplan. Zo wordt het leggen van een pad met klinkers wat makkelijker.

 • Stap 1
 • Verzamel eerst de materialen die u nodig heeft, zoals de klinkers zelf, zand, een rubberen hamer, waterpas, houten paaltjes en een touw. Als alle materialen klaar liggen, gaat u aan de slag.

 • Stap 2
 • Bepaal de lengte en breedte van het tuinpad. Door latjes neer te leggen maakt u het pad duidelijk. Graaf het gedeelte dat u gaat bestraten uit, ongeveer twintig centimeter diep. Plaats de paaltjes en span hier een touw tussen, waarmee u de hoogte bepaalt. Zorg voor een hellingsgraad, zodat water weg kan lopen.

 • Stap 3
 • Nu legt u de fundering, welke ongeveer vijftien centimeter dik moet zijn. Stort eerst het steenpuin en zorg ervoor dat dit gelijkmatig ligt. Als u dit afdekt met een worteldoek, voorkomt u dat er later onkruid tussen de klinkers doorgroeit. Daarna komt de tweede laag, welke vaak uit zand en cement bestaat. Zorg ervoor dat deze laag goed ligt.

 • Stap 4
 • Strooi vervolgens over de fundering zand en zorg ervoor dat u dit gelijk verdeelt.

 • Stap 5
 • Nu kunt u de klinkers gaan leggen. Kies een manier van bestraten, aangezien er vele manieren zijn voor klinkers. Begin met het leggen altijd vanaf de kant.

 • Stap 6
 • Na het leggen trilt u het pad uit en vult u de voegen, zodat alle klinkers er strak in liggen.

Grind of dolomiet

Grind en dolomiet wordt vaak als hetzelfde materiaal gezien, maar dit is het niet. Grind is ronder van vorm, terwijl dolomiet vaak hoekig is. Daarnaast komt dolomiet met de tijd vast te zitten, terwijl grind altijd los blijft. Dolomiet kan na verloop van tijd ook verkleuren, terwijl verschillende soorten grind kleurvast zijn. Zo hebben beide materialen verschillende eigenschappen en is het dus maar net wat uw voorkeur heeft. Een vakman kan u meer informatie geven over de verschillende soorten grind en zorgt ervoor dat het grindpad voldoet aan uw wensen. Daarnaast zorgt hij voor het bestraten van een tuinpad, als dit uw voorkeur heeft. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Boomschors of houtsnippers

Een optie die ook erg populair is voor het aanleggen van een tuinpad, is boomschors of houtsnippers. Houtsnippers zorgen voor een natuurlijke uitstraling en zijn erg geschikt wanneer u een tuinpad wilt aanleggen. In principe is het aanleggen van een tuinpad met houtsnippers makkelijker dan één met klinkers of terrastegels. Er moet een pad uitgegraven worden, waar vervolgens de houtsnippers overheen gestrooid kunnen worden. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen, maar voor een mooie afwerking kiest u voor het inschakelen van een vakman. Hij zorgt voor het aanleggen van een tuinpad met boomschors of houtsnippers en geeft u hier informatie over.

Prijzen

De prijzen voor het aanleggen van een tuinpad verschillen. Zo hangt het af van de materialen die u kiest, zoals klinkers, dolomiet, of eventueel een grindpad. Daarnaast hangt het van de grootte van het te leggen pad af en hoe lang de vakman hiermee bezig is. Wel zorgen wij ervoor dat onze vakman uw tuinpad komt aanleggen tegen lage prijzen en zorgt voor de beste service, ook als het gaat om het leggen van terrastegels. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld een pad van boomschors of houtsnippers of een grindpad, dan vertelt onze vakman u graag meer. Ook voor het leggen van een pad komt hij graag bij u langs. Neem daarom nu contact met ons op en ontvang van ons een vrijblijvende offerte, onze expert komt graag bij u langs.

Tuinpad leggen

Vertap klinkerwerken: netwerk van experts in bestraten!

Heeft u een specialist nodig om uw terras, parking of oprit aan te leggen? Vergelijk prijzen van diverse bedrijven uit uw regio.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u een tuinpad laten aanleggen met klinkers, grind of dolomiet? Of kiest u liever voor een pad met boomschors en houtsnippers? Alles is mogelijk, ook terrastegels voor een terras of tuinpad behoren tot de mogelijkheden bij het aanleggen van een pad. Bent u op zoek naar een professional die het aanleggen van het tuinpad van klinkers of een terras met terrastegels voor u uitvoert tegen lage prijzen? Dan helpen wij u graag verder. Onze vakman zorgt voor het bestraten met de klinkers en voor het leggen van terrastegels of een grindpad. Ook geeft hij informatie over een grindpad, dolomiet en boomschors en zorgt voor het aanleggen van het tuinpad.