oprit aanleggen

Oprit aanleggen

Bij een groot aantal huizen is er al een parking of oprit aangelegd. Heeft uw woning nog een oprit, en is hier wel ruimte voor? Overweeg dan eens de mogelijkheden voor het aanleggen van een oprijlaan en de voordelen die dit kan opleveren. Op deze pagina vindt u meer informatie over de diverse steensoorten (klinkers, kasseien, asfalt) die hiervoor geschitk zijn, geven wij u tips waarmee u zelf de oprit kunt aanleggen, en bieden wij u inzicht in de prijzen voor hulp bij bestrating en andere klinkerwerken. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen, of wilt u meer weten over de kosten voor bestrating? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden en sturen u tot maximaal 5 vrijblijvende offertes toe. Wij helpen u met alle plezier!

Zelf de oprit aanleggen

Wilt u zelf de oprit aanleggen? Dan dient u ten eerst te zorgen voor een goede fundering. De diepte van deze fundering is afhankelijk van de hoeveelheid kracht die de stenen moeten dragen, welke in het geval van een oprit redelijk groot is. Meet de fundering gelijk af door paaltjes te steken in de grond en deze af te tekenen. Zo weet u ook precies waar de klinkers of kasseien moeten komen. Een tweede belangrijk punt bij het aanleggen van een oprit is de afwatering. Bij elke vorm van bestrating is dit van belang, omdat stilstaand water kan leiden tot een aantasting van de tegels. Hebt u aan deze voorwaarden voldaan? Dan is het een kwestie van de stenen leggen, of het asfalt plaatsen.

Oprit asfalteren

Het asfalteren van een oprit brengt vele voordelen met zich mee. Zo krijgt u gegarandeerd een strakke en moderne uitstraling, is het een goedkope optie wanneer de bestrating een groot oppervlak beslaat, en hebt u hier geen onderhoudswerk aan. Bovendien is asfalt direct de volgende dag klaar voor gebruik. Daarnaast zijn er ook enkele nadelen aan asfalt. Zo gaat het materiaal minder lang mee dan kasseien of klinkers, en slijt de bovenlaag na verloop van tijd. Het asfalteren van een parking of erf kunt u het beste overlaten aan een specialist. Zo moet er een fundering worden gegraven, een laag geotextiel en/of steenslag worden aangebracht, en is het werken met asfalt een zeer precies werk. Wij zijn u hierbij met alle plezier van dienst.

oprit aanleggen

Klinkers, kasseien, steentjes of asfalt?

Er zijn verschillende steensoorten beschikbaar bij een bestrating specialist voor het aanleggen van een oprit of parking. Welke steensoort het meest geschikt is voor uw oppervlak is afhankelijk van uw wensen. Zo bieden kasseien een zeer authentieke uitstraling, maar geeft dit wel een relatief hobbelig resultaat. Klinkers zijn verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen, maar hebben niet perse een zeer luxueuze uitstraling. Andere soorten tegels zijn vaak ook beschikbaar voor een oprijlaan, het risico van standaard tegels is echter dat deze relatief snel verzakken. Tot slot is het ook een optie om uw oprijlaan te asfalteren. Wat voor u de juiste optie is hangt af van uw smaak, budget en woonsituatie.

Oprit aanleggen vergunning

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag of het noodzakelijk is een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een oprit. Het antwoord hierop is in de meeste gevallen: nee. Zo zijn (noodzakelijke) opritten die de toegang vormen naar een woning gevrijwaard van een vergunning. Verder geldt dat u geen vergunning nodig hebt voor constructies die geen bouwvolume hebben, meer dan een meter van de perceelgrens verwijderd blijven, niet in een kwetsbaar gebied liggen, en niet in een oeverzone liggen. Bovendien mag het bouwwerk niet meer dan 1.5 meter hoog uitsteken. Wilt u zeker weten dat uw parking, terras of oprijlaan zonder vergunning gelegd mag worden? Vraag dan een bestrating- en gevelwerken specialist om advies.

Vertap klinkerwerken: netwerk van experts in bestraten!

Heeft u een specialist nodig om uw terras, parking of oprit aan te leggen? Vergelijk prijzen van meerdere bedrijven uit uw regio.

Oprit aanleggen

Het aanleggen van een oprit heeft enkele voorwaarden. Zo is het belangrijk dat u voordat u de stenen gaat leggen, eerst zorgt voor een goede fundering. Door de fundering goed te leggen, voorkomt u dat er na verloop van tijd verzakking van de klinkers ontstaat. Een tweede voorwaarde voor het aanleggen van een oprit is een juiste afwatering. Laat de oprit altijd afhellen naar de straatkant, zodat het water gemakkelijk in de putten kan lopen. Als aan deze voorwaarden is voldaan, is het tijd om de klinkers te leggen. Wilt u graag hulp ontvangen bij het aanleggen van de oprit? Of hebt u vragen over het leggen van de fundering? Onze specialisten helpen u graag met advies en praktische ondersteuning.

oprit aanleggen met klinkers

Parking aanleggen

Bij onze klinkerwerken experts bent u niet alleen aan het juiste adres voor het aanleggen van een oprit? Wij leggen tevens graag een parking voor u aan. Voor het leggen van een parking hebt u tevens de keuze uit diverse producten. Zo zijn klinkers, asfalt en standaard tegels geschikt. Over het algemeen raden wij af om kasseien te gebruiken voor het realiseren van een parkeerplek. Bent u enigszins handig? Dan is het ook mogelijk om zelf de bestrating van een parkeerplek af te ronden. Zorg hierbij eveneens voor een goede afwatering en fundament, en begin daarna met het leggen van de tegels. Wij kunnen u desgewenst voorzien van advies en praktische ondersteuning.

Prijzen

De bestrating van een klein oppervlak is vrij duur, wanneer je dit vergelijkt met het asfalteren van een groot terrein. Desondanks vallen de prijzen over het algemeen best mee, afhankelijk van het soort steen waar u voor kiest. Zo zijn betonklinkers al verkrijgbaar voor ongeveer €7,50 per vierkante meter, terwijl asfalt verkocht wordt voor soms wel €90,- per vierkante meter. Het is daarom ook aan te raden contact op te nemen met meerdere klinkerwerken experts die u een offerte kunnen leveren. Zo hebt u de mogelijkheid de diverse specialisten te vergelijken op basis van prijs en aanbod, waarna u kiest voor de bestrating professional die het best aan uw budget en voorwaarden voldoet.

Hulp van een professional nodig?

Hebt u hulp nodig bij het aanleggen van de oprit? Wilt u weten hoe u het beste zelf de kasseien, klinkers of tegels kunt leggen? Of hebt u behoefte aan praktische ondersteuning bij het leggen van een fundering? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij kunnen al uw vragen beantwoorden, en komen desgewenst binnen korte tijd naar u toe om de klus af te ronden. Wij helpen u met alle plezier verder!

oprit aanleggen offertes