terrastegels leggen

Terrastegels

Bij veel huizen is voldoende ruimte aanwezig om een tuin, terras of oprit aan te leggen. Voor welke van deze drie u kiest, is afhankelijk van uw wensen voor de ruimte. Wilt u regelmatig buiten kunnen zitten? Of hebt u juist behoefte aan een mooi uitzicht van binnen uit huis? Het is bovendien mogelijk om een combinatie van zowel tuin als terras te maken. Op deze pagina geven wij u meer informatie over het aanleggen van een terras met terrastegels, de diverse soorten terrastegel die er bij een specialist beschikbaar zijn. Bovendien geven wij u enige informatie over de mogelijke prijzen voor het leggen van een terras. Hebt u na het lezen van deze pagina nog aanvullende vragen? Of bent u benieuwd naar de exacte prijs voor het leggen van (keramische) terrastegels bij u thuis? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen.

Verschillende soorten

Wanneer u op zoek gaat naar terrastegels waarmee u een terras zelf kunt aanleggen, dan hebt u de keuze uit vele kleuren, soorten en maten. De meest gebruikelijke terrastegel wordt gemaakt van keramiek. Een keramische terrastegel heeft als voordeel dat deze relatief goedkoop is, bestand tegen de invloed van weer en wind, en bovendien zeer kleurvast is. Naast keramische tegels zijn er ook andere materialen die de basis kunnen vormen voor een terrastegel. Een wat duurdere variant is een terrastegel van natuursteen. Alhoewel natuursteen relatief hogere prijzen kent, is de uitstraling en de kwaliteit van de terrastegel dusdanig hoger dat deze het prijsverschil wel begrijpelijk maakt. Weet u niet of u moet kiezen voor klinkers, de keramische of natuurstenen variant? Vraag dan onze professionals om advies.

Zelf terras aanleggen

Vaak krijgen wij van onze klanten de vraag of zij zelf het terras kunnen aanleggen, of hiervoor beter een specialist kunnen inschakelen. Hoewel wij u hierop geen direct antwoord kunnen geven, is het aan te raden goed bij uzelf na te gaan hoe handig u bent. Het is voor de levensduur van het terras belangrijk dat de fundering en keramische terrastegels op de juiste wijze worden aangelegd. Wanneer de afwatering niet klopt, of er niet genoeg verval is, dan is het mogelijk dat u na verloop van tijd last krijgt van verkleuringen of afbrokkelende stenen. Daarnaast moet u ook rekening houden met de tijd die u kwijt bent aan de klus en de eventuele overlast van de vakmannen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor het aanleggen van een terras? Wij informeren u met alle plezier.

Vertap klinkerwerken: netwerk van experts in bestraten!

Heeft u een specialist nodig om uw terras, parking of oprit aan te leggen? Vergelijk prijzen van diverse bedrijven uit uw regio.

Terrastegels leggen

Het leggen van terrastegels is een relatief eenvoudige klus, die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Onze terras specialisten hebben daarom een kort stappenplan voor u opgesteld, waarmee het terras binnen korte tijd ligt naar uw wensen.

  • Stap 1: Terrastegels kiezen. Neem altijd een kijkje bij een tegelspecialist om de tegels uit te kiezen. Vergelijk de kleuren van menig terrastegel, of neem een voorbeeld tegel mee naar huis. Bestel alle terrastegels in één keer om kleurverschil te voorkomen.
terrastegels
  • Stap 2: Ondergrond voorbereiden. Voordat u de terrastegels kunt leggen, is het van belang om te zorgen voor de juiste ondergrond. Maak deze bijvoorbeeld stabiel met een speciaal mengsel en een trilplaat. Zorg bovendien voor een goede afwatering, en bedenk dat de terrastegels hoger moeten liggen dan de tuin.
  • Stap 3: Kantopsluiting. Voordat u een terras kan aanleggen moet eerst de fundering op zijn plek blijven en de kans op verschuivende tegels worden voorkomen. Leg daarom eerst de kantopsluiting aan.
  • Stap 4: Straatlaag. Daarna is het de beurt aan de straatlaag. Deze laag moet ongeveer 3 centimeter dik zijn, over het gehele oppervlak. Een evenwijdige lijn creëert u doormiddel van het plaatsen van een terrastegel geheel links en geheel rechts. Onze professionals raden bovendien aan om een verval van 2 centimeter te creëren van de gevel af.
  • Stap 5. Terrastegels leggen. Vervolgens kunnen de (keramische) terrastegels worden gelegd. Begin met een hele rij, waarbij u ongeveer rekening moet houden met voegen van drie millimeter tussen elke tegel. Werk van de gevel af, en klop de stenen op gelijke hoogte met behulp van een rubberen hamer.
  • Stap 6: Voegen. Tot slot dient u het leggen van de keramische terrastegels af te ronden door de tegels te voegen. Dit kan het beste enkele dagen naar het aanleggen van de tegels met behulp van wit zand bij kleine voegen of voegspecie bij voegwerken die breder zijn dan 8mm.

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van terrastegels zijn zeer verschillend. Zo betaalt u voor standaard keramische tegels ongeveer €10 – 15,- per vierkante meter, en is de goedkoopste natuurstenen terrastegel ongeveer €20,- per vierkante meter. De uiteindelijke prijzen voor het leggen van een buitenterras worden bovendien nog beïnvloed door diverse andere factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van het te bestraten oppervlak en in hoeverre u nog moet zorgen voor een goede fundering. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor het aanleggen van een terras bij u thuis? Vul dan ons contactformulier nauwkeurig in met uw wensen en voorwaarden. Wij sturen u vervolgens enkele geheel vrijblijvende offertes toe van specialisten bij u uit de regio. Vergelijk deze op prijzen en aanbod, en kies zo voor de professional die aan al uw wensen voldoet. Wij zijn u graag van dienst!

terras