Klinkers prijzen

Voor het bestraten van een terras, oprit of tuinpad wordt vaak gekozen voor klinkers. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten zoals betonklinkers, kleiklinkers en kasseien. Daarnaast komen de verschillende prijzen voorbij. Zoekt u een vakman die klinkerwerken voor u kan uitvoeren? Voor het leggen van bijvoorbeeld kasseien of betonklinkers bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van ervaren stratenmakers. Vul vandaag nog het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes. U vergelijkt de prijzen, het aanbod en de voorwaarden van deze offertes. Vervolgens kiest u zelf welke expert in klinkerwerken bij u langskomt. De vakmannen uit ons netwerk staan voor u klaar!

Factoren die de prijs bepalen

Wilt u klinkers laten leggen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijs van klinkerwerken. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. De soort klinkers is allereerst van invloed op de prijs. Daarnaast beïnvloeden verschillende bijkomende benodigdheden de prijzen. Denk hierbij aan ophoogzand, palissadebanden, opsluitbanden en uiteraard de stratenmaker. Daarnaast is de oppervlakte en het gewenste patroon van invloed op de prijzen. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijzen. Dit heeft onder andere te maken met de kosten voor het vervoer. Kiest u een lastig legverband? In dat geval duurt het langer voordat de stratenmaker de klinkers geplaatst heeft. Ook hierdoor gaat de kostprijs omhoog.

Betonklinkers

Betonklinkers bestaan uit een mengsel van zand, cement en grind. Dankzij het toevoegen van kleurstoffen hebt u tegenwoordig de keuze uit vele verschillende kleuren. Betonklinkers worden vooral gebruikt voor de oprit. Deze soort klinkers kunnen zware belastingen namelijk erg goed dragen. In vergelijking met kleiklinkers zijn betonklinkers gevoeliger voor algen en mossen. De klinkers hebben dus meer onderhoud nodig. Wees tijdens het schoonmaken echter voorzichtig met een hogedrukspuit omdat deze de stenen kan beschadigen. Betonklinkers zijn niet erg kleurvast, na circa 10 jaar is een betonklinker dan ook flink in kleur veranderd. Wilt u uw oprit met betonklinkers laten bestraten? Houd voor de klinkers rekening met een kostprijs van €10,- tot €25,- per m2.

prijs kleiklinkers

Kleiklinkers

Kleiklinkers bestaan uit gebakken klei, dit maakt ze erg geschikt voor het bestraten van een oprit of terrassen. De meeste klinkers hebben geel- en roodtinten. U hebt echter tevens de keuze uit andere kleuren zoals zwart en bruin. Omdat kleiklinkers niet poreus zijn nemen ze geen vocht op. Dit maakt ze minder gevoelig voor algen en mossen. Kleiklinkers kunt u wel schoonmaken met een hogedrukspuit. De stenen worden in de kern gekleurd. Een voordeel hiervan is dat kleiklinkers hun kleur vasthouden en daarom erg lang mooi blijven. Wilt u uw oprit laten bestraten met kleiklinkers? Dan kunt u het beste uitgaan van prijzen tussen de €20,- en €45,- per m2.

prijs kasseien

Kasseien

Kasseien staan ook wel bekend als kinderkoppen. Deze rechthoekige of kleine vierkante blokken bestaan uit natuursteen. De stenen hebben een authentieke uitstraling. Ze gaan lang mee en zijn hard, dit maakt ze geschikt voor opritten maar ook voor terrassen. Kasseien zijn onverslijtbaar, ze worden door de jaren heen eigenlijk alleen maar mooier. U kunt ze daarom zowel nieuw als gebruikt laten leggen. Gebruikte kasseien hebben een afgesleten oppervlak en een natuurlijke look, dit maakt ze erg populair. Het leggen van de stenen kan het beste door een kasseier worden gedaan omdat dit een specialistische klus is. Reken voor de stenen op een prijs van €20,- tot €40,- per m2.

Prijs klinkerwerken

Bent u benieuwd naar de prijs van klinkerwerken? Zoals u hebt gelezen hangen de kosten af van verscheidene factoren. De kostprijs van ophoogzand bedraagt circa €40,- tot €60 per 20 m2. Bij de aanschaf van opsluitbanden kunt u rekenen op kosten tussen de €3,- en €6,- per meter. Palissadebanden kosten gemiddeld €8,- tot €14,- per meter. Uiteraard komen hier nog de kosten van de stenen bij. Een stratenmaker rekent een prijs per uur of een prijs per m2. Gemiddeld kunt u uitgaan van prijzen tussen de €30,- en €62,- per uur of €12,- tot €22,- per m2. Zo rekent u eenvoudig zelf de totale kostprijs uit.

Klinkers leggen: het proces

Het leggen van klinkers lijkt wellicht eenvoudiger dan het is. Allereerst wordt op de bodem steenpuin van circa 10 centimeter dik geplaatst. De stratenmaker zal dit vervolgens aftrillen. Vervolgens komt hierop een laag ophoogzand van minimaal 10 centimeter dik. Ook deze laag wordt afgetrild om verzakkingen tegen te gaan. De ondergrond wordt vlak gemaakt en vervolgens begint de stratenmaker met het leggen van klinkers, opsluitbanden en palissadebanden. De banden zorgen ervoor dat het terras of pad niet verzakt. De stenen worden aangedrukt met een trilplaat. Tot slot worden de voegen gevuld met een fijne zandsoort, zoals wit zand. Dit zorgt ervoor dat de stenen stabiel liggen.

kosten klinkerwerken

Benieuwd naar de kosten van klinkerwerken? Vergelijk offertes!

Vergelijk prijsoffertes van verschillende bedrijven die voor u de klinkerwerken uitvoeren.

Legverband

De uitstraling van uw oprit of terras wordt voor een groot gedeelte bepaalt door het legverband. Het halfsteensverband is erg eenvoudig. De klinkers liggen in rijen. Elke rij schuift een halve steen op ten opzicht van de rij erboven. Bij het elleboogverband ligt één klinker horizontaal. De volgende klinker ligt vervolgens verticaal en haaks tegen de korte kant van de eerste klinker. Het keperverband lijkt hierop, de klinkers liggen hierbij echter schuin. In dit verband liggen de klinkers heel stevig, dit is dan ook erg geschikt voor een oprit. Met het blokverband liggen 2 of 3 klinkers, horizontaal of verticaal, in een blok.

Formaten van klinkers

U hebt de keuze uit klinkers in verscheidene maten, aangegeven in lengte x breedte x hoogte. Het waalformaat (20 x 5 x 7 cm) is vooral geschikt voor tuinpaden. Het dikformaat is iets breder (21 x 7 x 7 cm) en wordt daarom veelal gebruikt bij grotere oppervlaktes. Voor pleinen, terrassen en paden wordt meestal gebruik gemaakt van het keiformaat (20 x 20 x 7 cm). Erg populair tegenwoordig is het abdijformaat vanwege de grote afmetingen (30 x 20 x 5 cm). Kasseiklinkers lijken op de authentieke kasseien. De klinkers zijn echter gelijk en maatvast (13 x 13 x 6 cm of 17 x 17 x 6 cm).

Besparen? Offertes vergelijken!

U hebt hier meer kunnen lezen over de verscheidene soorten klinkers met de bijbehorende kostprijs per m2. Bent u benieuwd wat het aanleggen van klinkers in uw tuin gaat kosten? En zoekt u een vakman die deze klus kan uitvoeren? Wij zijn een netwerk van meerdere bedrijven met ervaring op het gebied van klinkerwerken. Vul vandaag nog ons offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes. U vergelijkt de offertes op basis van aanbod, voorwaarden en prijzen. U kiest vervolgens zelf welk bedrijf bij u langskomt. Of dit nou de vakman is met de laagste kostprijs of degene die het snelste kan beginnen. Aan u de keus!