Stabilisé

Een goede manier om uw terras, oprit of tuinpad met klinkers of kasseien mooi en stabiel te houden, is door te werken met stabilisé. Stabilisé is gestabiliseerd zand, wat u eventueel zelf kunt maken of gemakkelijk aanschaft bij een bouwmarkt. Voordat u gestabiliseerd zand aanschaft, is het belangrijk om te berekenen hoeveel stabilisé u nodig heeft en hoe hoog de prijs hiervan is. Als u de prijs voor gestabiliseerd zand laag wilt houden bij het leggen van bijvoorbeeld een oprit, is het mogelijk om dit zelf te maken. U kunt de juiste samenstelling zelf berekenen zodat u daarna aan de slag kan met het leggen.

Samenstelling

De samenstelling van gestabiliseerd zand bestaat uit rijnzand, cement en water. Het rijnzand en cement vindt u bijvoorbeeld bij de bouwmarkt. De samenstelling van rijnzand en cement zorgt ervoor dat het sterk is en met het aanleggen van bijvoorbeeld een oprit zorgt dit ervoor dat de ondergrond sterk en stabiel is. De materialen die men verder gebruikt voor het leggen van een terras of oprit zijn lang zo stabiel niet als stabilisé. Wel ligt de prijs vaak wat hoger van deze samenstelling. Als u zorgt voor de juiste verhouding van rijnzand, cement en water door deze goed te berekenen weet u zeker dat u oprit of tuinpad jarenlang mee gaat.

Hoeveelheid stabilisé berekenen

Voordat u aan de slag gaat met het leggen van een terras met klinkers of kasseien, moet u eerst berekenen hoeveel stabilisé u nodig heeft. Over het algemeen is er tien keer meer rijnzand nodig dan cement. Er zijn handige rekentools op het internet te vinden waarmee u gemakkelijk de verhouding kan berekenen om het vervolgens te maken. U vult het aantal vierkante meters in en de dikte die u wilt bereiken, om vervolgens te laten berekenen hoeveel zand, cement en water u nodig heeft voor de juiste verhouding voor het aanleggen van bijvoorbeeld een terras. Zo weet u ook, voordat u alles aanschaft en gaat aanleggen, wat de prijs ongeveer wordt.

Stabilisé leggen

Het maken en leggen van de stabilisé kunt u zelf doen. Als u het goed doet, kan u op de uiteindelijke prijs besparen, doordat u geen vakman in hoeft te schakelen. U moet duidelijk hebben bij welk stuk u stabilisé wilt leggen, zodat u deze grond kan voorbewerken. Zorg voor een duidelijke scheiding, zodat u weet waar u aan de slag moet. Door de goede verhouding maakt u de juiste samenstelling, om deze vervolgens te verspreiden over de grond. Dit maakt u vlak en u zorgt ervoor dat het goed kan drogen voordat u begint met het aanleggen van een terras of tuinpad.

Zelf stabilisé maken

Zoals eerder gemeld, kan u ervoor kiezen om de stabilisé zelf te maken. Ga aan de slag met het berekenen van de juiste verhouding die u nodig heeft voor uw terras of tuinpad en u begint met het maken van het gestabiliseerd zand. U schaft het rijnzand en cement na het berekenen tegen een lage prijs aan bij uw bouwmarkt. Als u alle materialen in huis heeft, begint u met het maken van de samenstelling met de juiste verhouding. Als u er niet uit komt, met het berekenen of maken van het zand, dan vraagt u een expert om advies. U kunt bij ons terecht tegen een lage prijs.

Vertap klinkerwerken: netwerk van experts in bestraten!

Heeft u een specialist nodig om uw terras, parking of oprit aan te leggen? Vergelijk prijzen van diverse bedrijven uit uw regio.

Prijzen

Gaat u aan de slag met het maken en leggen van stabilisé? Dan is het verstandig om te kijken naar de prijs hiervan. Als u ervoor kiest om zelf gestabiliseerd zand te berekenen en maken en zelf aan de slag te gaan met het leggen van de klinkers of kasseien voor uw tuinpad, dan zal dit waarschijnlijk schelen in de prijs. U hoeft immers geen vakman in te schakelen voor de werkzaamheden. Als u zelf niet veel verstand heeft van dit soort werkzaamheden, is het verstandiger om een expert in te schakelen. In het geval u het niet goed doet, moet u namelijk opnieuw alles aanschaffen en de kosten voor de vakman betalen, waardoor de prijs stijgt.

Vind een expert in bestraten!

Wilt u een mooi tuinpad leggen met kasseien tegen een lage prijs en bent u op zoek naar een manier om dit zo lang mogelijk te laten liggen? Of wilt u zeker weten dat uw oprit van klinkers stabiel blijft? Kies dan voor het leggen met stabilisé. U begint met het berekenen van de hoeveelheid gestabiliseerd zand u nodig heeft, zodat u van tevoren de prijs kan inschatten en niet te veel aanschaft. Het maken van stabilisé kunt u ook zelf doen en het leggen hiervan ook. Komt u er niet uit met het berekenen, maken of leggen van gestabiliseerd zand dan schakelt u gemakkelijk een expert tegen een lage prijs in. Neem nu contact met ons op en ontvang meerdere vrijblijvende offertes.