Terras aanleggen? Vind een stratenmaker!

Gratis – Vrijblijvend

Terras aanleggen

Wilt u een terras aanleggen in uw tuin? Met een terras heeft u buiten altijd plek om te eten, loungen of relaxen. Het vergroot uw woongenot en zorgt ervoor dat u optimaal geniet van uw tuin. Wilt u een terras laten bestraten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van maximaal 5 specialisten in uw regio. Vergelijk en kies zelf voor het beste aanbod om tot 40% op de kosten te besparen!

Op deze pagina leest u meer over het aanleggen van een terras. U vindt meer informatie over geschikte stenen en tegels en wat de kosten zijn van een terras aanleggen. Tot slot vindt u handige tips als u zelf een terras wilt bestraten.

Terras aanleggen: welke mogelijkheden zijn er?

Een terras aanleggen kan op heel veel verschillende manieren. Kies iets dat past bij de stijl van uw huis en bij de sfeer die u voor de tuin voor ogen hebt.

Wilt u graag een natuurlijke sfeer behouden?

Dan is het een optie om te kiezen voor een houten terras of vlonder. De warme en natuurlijke uitstraling van hout past erg goed bij tuinen met veel groen. Zet op het terras een paar grote plantenbakken met veel groen voor een heel natuurlijk gevoel.

Om juist een hele luxe sfeer te creëren is het ook een optie om keramische tegels te gebruiken. Door grote terrastegels te leggen lijkt het oppervlak een stuk ruimer. Daarbij hebben keramische tegels een hele luxe uitstraling.

Maar dat is nog niet alles!

In plaats van één groot terras leggen, is het ook mogelijk om meerdere kleine hoekjes te creëren, met een tuinpad ertussen. Dit geeft een speels effect en maakt de tuin heel gezellig. Dit is een geschikte optie voor zowel grote als kleine tuinen. Er zijn nog heel veel meer keuzemogelijkheden. Weet u zelf niet goed wat u wilt, laat dan een ontwerp opstellen door een vakman in de buurt.

soorten bestrating terras aanleggen

Terras aanleggen: soorten bestrating

Wanneer u een terras wilt aanleggen, dan hebt u de keuze uit verschillende soorten stenen en grote tegels. Naast terrastegels zijn er bovendien vlonders verkrijgbaar. In onderstaande opsomming geven we u iets meer informatie over de diverse materialen.

 • Klinkers: naast de mogelijkheden voor een houten en composieten terras, zijn ook klinkers nog steeds geschikt als terrastegels. Klinkers zijn verkrijgbaar in zowel een klei als beton variant. Met klinkers wordt het mogelijk om zelf de aanleg van het terras uit te voeren.
 • Composiet: u kunt ook een terras aanleggen met composiet. Dit is de benaming voor alle materialen die opgebouwd zijn uit meerdere componenten. Over het algemeen gaat het echter over vezelversterkte kunststoffen. Composiet heeft door de vele lagen een hoge trek- en drukkracht, waardoor het zeer geschikt is voor verschillende toepassingen. In de tuin zijn composiet planken populair.
 • Kasseien: ook kasseien zijn een optie voor zowel opritten als tuinpaadjes en terrassen. Met kasseien creëert u een traditionele uitstraling. Wilt u meer weten over de prijs van kasseien? Vraag dan via het contactformulier naar de mogelijkheden.
 • Bankirai: naast composiet is ook bankirai een veelgebruikt materiaal voor terras aanleg. Bankirai is een bepaalde houtsoort, dus als wij spreken over producten van bankirai, spreken we feitelijk over een houten product. Bankirai is een houtsoort die bij uitstek geschikt is voor het aanleggen van terrassen dankzij de duurzaamheidklasse en de minimumdikte.
 • Blauwe steen: een laatste optie is het leggen van blauwe stenen. Blauwe steen is de benaming voor een bijzondere soort hardsteen/natuursteen, ook wel de Aziatische blauwsteen genoemd. Een terras aanleggen met blauwe steen zorgt voor een uniek resultaat, met veel sfeer.

terras aanleggen

Wat kost een terras aanleggen?

Wilt u een terras laten aanleggen? De kosten zijn dan voor een groot deel afhankelijk van de materiaalkosten. Laat u een terras aanleggen met koppelstones dan ligt de prijs per m² rond de €15,- tot €25,-. Voor betonbestrating liggen de prijzen rond de €15,- tot €35,- per m². Een andere optie zijn waaltjes, deze kosten ongeveer €30,- tot €45,- per m².

Heeft u een beperkt budget? Dan is het ook altijd mogelijk om een terras te bestraten met grind of split. Dit kost ongeveer €10, tot €15,- per m². Bij een groot budget is het ook zeker een optie om natuursteen te plaatsen. Een terras aanleggen met natuursteen kost gemiddeld €30,- tot €65,- per m².

Toch is dat nog niet alles!

U hebt namelijk ook nog kantopsluitingen, zand en andere materialen nodig.

Terras aanleggen: prijs bestrating

Type bestrating Prijs per m²*
Koppelstones €15,- tot €25,-
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Flagstones €25,- tot €40,-
Waaltjes €30,- tot €45,-
Kasseien €30,- tot €45,-
Klinkers €40,- tot €40,-
Natuursteen €30,- tot €65,-
Grind/split €10,- tot €15,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar zonder arbeidskosten. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijzen.

De opsluitbanden kosten ongeveer €3,- tot €6,- per meter. Een big bag zand is goed voor 1 m³ en dit kost €55,- tot €75,-. Hoeveel zand u nodig hebt is afhankelijk van het oppervlak. Een vakman kan u helpen berekenen hoeveel zand u nodig hebt. De arbeidskosten liggen rond de €30,- tot €65,- per uur of tussen de €15,- tot €25,- per m².

Extra kosten terras bestraten

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Opsluitbanden €3,- tot € 6,- per meter
Ophoogzand €55,- tot €75,- per big bag (1 m³)
Stratenmaker €30,- tot €65,- per uur
€15,- tot €25,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Terras laten aanleggen? Schakel een vakman in!

Kies voor een vakman in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Terras aanleggen: tips

Gaat u een terras bestraten? Hieronder geven we u een paar handige tips.

 • Twijfelt u over het formaat van het terras dat u wilt leggen? Zet de contouren eens uit in de tuin met piketpaaltjes. Zo krijgt u veel meer een gevoel van het formaat dan op een plattegrond. Kijk eventueel of dit groot genoeg is voor de tuinset die u voor ogen hebt.
 • Heeft u een kleine tuin? Kies dan voor grote tegels! Grote terrastegels laten het geheel een stuk ruimer lijken dan kleine tegels.
 • Als u een terras wilt leggen omdat u hier tuinmeubels op wilt plaatsen, is het ook slim om te kiezen voor grotere tegels. Bij kleine stenen staan tuinmeubels minder stabiel en zullen ze sneller gaan wiebelen.
 • Voor een speels effect is het ook mogelijk om het terras aan het einde van de tuin op een verhoging te plaatsen. Dit creëert diepte in de tuin.

Goedkoop terras aanleggen?

U wilt een terras leggen zonder te veel geld te investeren. Dat kan! Er zijn namelijk verschillende manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Op die manier is het leggen van een terras mogelijk bij elk budget, groot of klein.

Zo bespaart u op de kosten:

 • Kies voor goedkope materialen om de kosten zo laag mogelijk te houden!
 • Voer puin zelf af zodat u geen afvoerkosten betaalt.
 • Schakel een vakman in bij u uit de buurt en bespaar op voorrijkosten.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende bestratingsbedrijven en bespaar tot 40%.

stratenmaker terras aanleggen

Terras laten aanleggen? Gratis offertes vergelijken!

Heeft u hulp nodig bij het aanleggen van uw terras? Door een vakman in te schakelen bespaart u uzelf waardevolle tijd en energie. Bovendien bent u verzekerd van het mooiste resultaat en de langste levensduur. Op zoek naar een stratenmaker in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van meerdere experts in de regio. Vergelijk de offertes (maximaal 5) en kies zelf voor het bedrijf met het beste aanbod. De besparing loopt op deze manier op tot wel 40% op het totaalbedrag! Geen zorgen, want de aanvraag is gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!


Gratis offertes vergelijken