terras aanleggen

Terras aanleggen

Is er veel oppervlakte beschikbaar rondom uw woning, dan raden wij aan deze te verwerken tot tuin, terras of oprit om zo de prijswaarde van uw pand te doen stijgen. Van de verschillende keuzes wordt het aanleggen van een terras over het algemeen gezien als de beste keuze. Een terras kan namelijk gecombineerd worden met bloembakken en –perken voor een natuurlijk resultaat, terwijl u tevens profiteert van een heerlijke zitruimte buiten. Het aanleggen van een terras kan met behulp van vele materialen zoals composiet, bankirai, klinkers, natuursteen of kasseien. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de aanleg van een terras bij uw pand? Op deze pagina vindt u meer informatie over de diverse soorten terrastegels en de kosten voor het aanleggen van een terras. Wilt u meer weten of hebt u hulp nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier en vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. Wij zijn u graag van dienst.

Hout, steen of composiet?

Wanneer u een terras wilt aanleggen, dan kunt u bij menig bestratingsspecialist terecht voor verschillende soorten terrastegels. Naast terrastegels zijn er bovendien vlonders, en diverse varianten klinkers verkrijgbaar. In onderstaande opsomming geven we u iets meer informatie over de diverse materialen.

  • Klinkers; naast de mogelijkheden voor een houten en composieten terras, zijn ook klinkers nog steeds geschikt als terrastegels. Klinkers zijn verkrijgbaar in zowel een klei als beton variant. Met klinkers wordt het mogelijk om zelf de aanleg van het terras uit te voeren.
terrastegels
  • Composiet: composiet is de benaming voor alle materialen die opgebouwd zijn uit meerdere componenten. Over het algemeen gaat het echter over vezelversterkte kunststoffen. Composiet heeft door de vele lagen een hoge trek- en drukkracht, waardoor het zeer geschikt is voor verschillende toepassingen. In de tuin worden terrastegels en balken van composiet vaak ingezet.
  • Kasseien: ook kasseien zijn een optie voor zowel opritten als tuinpaadjes en terrassen. Met kasseien creëert u een traditionele uitstraling. Wilt u meer weten over de prijs van kasseien? Vraag dan via het contactformulier naar de mogelijkheden.
  • Bankirai: naast composiet is ook bankirai een veelgebruikt materiaal voor terras aanleg. Bankirai is een bepaalde houtsoort, dus als wij spreken over producten van bankirai, spreken we feitelijk over een houten product. Bankirai is een houtsoort die bij uitstek geschikt is voor het aanleggen van terrassen dankzij de duurzaamheidklasse en de minimumdikte.
  • Blauwe steen; een laatste optie is het leggen van blauwe stenen. Blauwe steen is de benaming voor een bijzondere soort hardsteen/natuursteen, ook wel de Aziatische blauwsteen genoemd. Deze zorgen net als kasseien voor een uniek resultaat, met veel sfeer.

Vertap klinkerwerken: netwerk van experts in bestraten!

Heeft u een specialist nodig om uw terras, parking of oprit aan te leggen? Vergelijk prijzen van diverse bedrijven uit uw regio.

Vlonders in plaats van tegels?

Zoals gezegd wordt bankirai hout veel verkocht voor gebruik in tuinen. In de meeste gevallen worden er dan houten vlonderplanken gemaakt. Houten vlonders zijn een goede oplossing voor een iets hoger terras dan wat u tot op heden heeft, en biedt de mogelijkheid voor het bouwen van een veranda. Daarnaast geven bankirai houten vlonders bovendien een zeer natuurlijke uitstraling, waardoor u heerlijk tot rust komt in uw eigen achtertuin. Weet u niet of een vlonder of tegels voor het terras wilt? Laat u dan inspireren door onze voorbeeldtuinen, of vraag een professional om advies.

klinkers of vlonders

Zelf terrastegels leggen

Wilt u het aanleggen van het terras zo goedkoop mogelijk afhandelen? Kies er dan voor om de terrastegels zelf te leggen. Of het nu gaat om tegels van composiet, natuursteen, klinkers of keramische tegels: het is mogelijk de aanleg zelf uit te voeren. Zorg er bij de aanleg van terrastegels wel voor dat u de ondergrond eerst goed egaliseert en een eventuele fundering en afwatering is aangelegd. Vervolgens is het van belang dat u het patroon voor de tegels op voorhand heeft uitgedacht. Zo kunt u de juiste tegels bestellen en bent u op de dag van het klussen snel klaar. Hebt u behoefte aan tips voor het aanleggen van een terras, of wilt u weten of er speciale regels gelden voor het leggen van keramische, natuursteen of blauwe steen tegels? Vraag dan onze specialisten via het webformulier om advies.

Kostprijs

Terrastegels zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten zoals hierboven ook al aangegeven. Dit betekent dat de prijs voor de verschillende tegels ook sterk kan variëren. Kiest u bijvoorbeeld voor klinkers, dan weet u dat u een basis kwaliteit krijgt tegen een relatief lage prijs. De kosten voor onder andere natuursteen, blauwe steen of kasseien zijn echter een stuk hoger. Hoe hoog de prijzen exact worden is bovendien afhankelijk van het patroon dat u kiest, de oppervlakte van het terras, en de mate waarin u de klus zelf uitvoert. Wilt u weten wat het verschil wordt in prijzen tussen het werken met natuursteen en composiet? Of hebt u een vraag over de prijzen voor houten terraselementen? Aarzel dan niet om via het contactformulier om een vrijblijvende offerte te vragen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd wat de aanleg van een oprit of tuin naar uw wensen gaat kosten? Hebt u een vraag over de verschillen tussen natuursteen en houten bankirai vlonders in kwaliteit en levensduur? Of hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor het aanleggen van een geheel nieuw terras van klinkers of kasseien? Vraag dan via ons webformulier meerdere offertes aan van specialisten uit de regio. Vergelijk de offertes op prijzen en aanbod, en kies zo voor de klinkerwerken specialist die bij u past. Wij helpen u graag verder en zien uw hulpvraag tegemoet. U ontvangt binnen enkele dagen na uw aanvraag de offertes van ons, snel en gemakkelijk!

terras aanleggen offerte