Tuinonderhoud in Overijse nodig?

Gratis offertes vergelijken

Tuinonderhoud Overijse

Geen zin in tuinonderhoud in Overijse maar wilt u wel een mooie tuin? Schakel de hulp van een tuinman in! Een tuinman zorgt ervoor dat uw tuin er het hele jaar door verzorgd uitziet: zonder dat u er zelf tijd en moeite in hoeft te steken. Ideaal toch?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u de gratis offertes zo snel mogelijk in uw mailbox. Vergelijk en bespaar tot wel 25%! Op deze pagina leest u wat tuinonderhoud inhoudt en waarom het belangrijk is. U vindt ook meer informatie over de kosten én leest hoe u bespaart!

Waarom de tuin onderhouden?

Als u lang van uw tuin wilt genieten, is goed onderhoud belangrijk. Zonder onderhoud gaan planten wildgroeien, wordt het gras te lang en groeit er onkruid. Door een tuinman in te schakelen voor het onderhoud aan uw tuin, weet u zeker dat de voor- of achtertuin er het hele jaar door verzorgd uitziet.

Dit zijn de grootste voordelen van goed tuinonderhoud in Overijse door een tuinman:

 • De tuin ziet er netjes en verzorgd uit.
 • Beplanting en straatwerk gaan langer mee.
 • U bespaart uzelf veel tijd en energie.
 • Met een tuinman uit Overijse bent u verzekerd van het mooiste resultaat.

tuinonderhoud Overijse

Wat kost tuinonderhoud?

Voor tuinonderhoud liggen de prijzen enorm uiteen. Dat komt omdat het soort tuinonderhoud de kosten bepaalt. Wilt u een complete onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Dit kost gemiddeld €800,- tot €1.100,-, en dan spreken we van een gemiddelde tuin.

Gaat het om kleine onderhoudsklussen, dan liggen de kosten natuurlijk een stuk lager. Een gazon onderhouden kost ongeveer €35,- tot €50,- en het bestrijden van plagen kost gemiddeld €30,- tot €45,- per uur.

Wat kost tuinonderhoud per uur?

Als u een tuinonderhouder uit Overijse inschakelt, houd dan rekening met een gemiddelde uurprijs van €35,- tot €55,-. De exacte prijs is onder meer afhankelijk van de ervaring van de vakman.

Tuinonderhoud prijzen

Werkzaamheden Gemiddelde prijs Bijzonderheden
Algemeen onderhoud €35,- tot €55,- Per uur
Gazon onderhouden €35,- tot €50,- Voor een gazon van 100 m²
Gazon verticuteren €100,- tot €150,- Voor een gazon van 100 m²
Gras afvoeren €2,50,- tot €3,- Per 25 m² gazon
Kantsnijden gazon €0,50 tot €0,75 Per meter
Bemesten €35,- Per uur
Afvoer tuinafval €10,- tot €15,- Per m³
Plagen bestrijden €30,- tot €45,- Per uur
Boom kappen €400,- tot €800,- Per boom
Grote onderhoudsbeurt €800,- tot €1.100,- Gemiddelde tuin

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes en bespaar!

Een eenmalige onderhoudsbeurt is relatief duur. Wat kost tuinonderhoud per jaar? Gemiddeld tussen de €500,- tot €900,-. Als u een onderhoudscontract afsluit bent u in veel gevallen goedkoper uit dan wanneer u af en toe één grote onderhoudsbeurt laat uitvoeren. Houd er rekening mee dat de kosten per tuinman verschillen: gemiddeld ligt het uurtarief tussen de €35,- en €55,-.

Uurloon bij tuinonderhoud

€35,- tot €55,- per uur

Gebaseerd op gemiddelde tarieven van tuinmannen uit uw regio.

Voordelig tarief
€35,- per uur

Beginnende tuinonderhouder
Eenvoudige onderhoudsklussen

Hoger tarief
€55,- per uur

Ervaren tuinaannemer
Groot onderhoud

Start nu uw gratis offerteaanvraag
TIP: kies nooit voor tuinmannen die zwart werken. Veel zwartwerkende tuinmannen bieden goedkoop tuinonderhoud in Overijse aan, maar bij een zwartwerker hebt u geen enkele garantie en hebt u geen idee of het tuinonderhoud goed wordt uitgevoerd.

Welke factoren bepalen de prijs voor tuinonderhoud?

De prijs per m² voor tuinonderhoud loopt flink uiteen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de prijs van tuinonderhoud in Overijse afhankelijk is van heel veel factoren. Hierdoor zijn de kosten in elke situatie uniek!

Welke factoren bepalen de prijs?

Denk aan het uurtarief van de vakman, het totale oppervlak van uw tuin en het soort beplanting dat u heeft. Hoe complexer het tuinonderhoud, des te hoger de kosten.

De totaalprijs is afhankelijk van deze factoren:

 • Het uurtarief van de tuinman.
 • De afmetingen van uw tuin.
 • Het onderhoud dat u uit laat voeren.
 • Of u wel of geen onderhoudscontract afsluit.
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten.

Tuinman gezocht in Overijse?

Vergelijk gratis offertes en vind snel de goedkoopste vakman!

Gratis offertes vergelijken?

Wanneer is tuinonderhoud nodig?

Tuinonderhoud in Overijse wordt het hele jaar door uitgevoerd.Hoe weet u dat uw tuin aan onderhoud toe is? Dit merkt u aan kleine dingen: onkruid dat weer teruggroeit, het gras dat te hoog is en struiken die beginnen te woekeren. Maar ook als er groene aanslag op het straatwerk ontstaat is het tijd voor een onderhoudsbeurt.

Bepaalde werkzaamheden worden het hele jaar uitgevoerd, zoals grasmaaien. We raden u aan het gazon, zeker in het voorjaar, ongeveer één keer per week te maaien. Verticuteren hoeft dan weer niet iedere week, dan is twee keer per jaar voldoende.

Nieuwsgierig naar de prijs voor onderhoud aan uw tuin? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Lente, zomer en herfst

Voordat de lente begint is het slim om het gazon te verticuteren. Zo krijgt de bodem weer ruimte om te ademen, en groeit het gras beter. Daarnaast is het slim om het gras regelmatig te maaien. Houd er ook rekening mee dat uw gazon en beplanting in de zomer vaak extra water nodig heeft.

tuin onderhouden

Tuinonderhoud in de winter

Ook in de winter gaat het tuinonderhoud in Overijse door. In januari is het een geschikt moment om planten te poten. Doe dit wel op een moment dat het niet vriest. Deze planten gaan dan in het voorjaar mooi bloeien.

Staan er fruitbomen in de tuin? Deze moet u ook ‘s winters snoeien. Tegen het einde van de winter moeten ook veel struiken en grassen gesnoeid worden, zodat ze in de lente weer kunnen bloeien.

Eenmalig of periodiek onderhoud?

Tuinonderhoud in Overijse is eenmalig uit te voeren, maar het is ook een optie om een tuinonderhoudscontract af te sluiten. De tuinman uit Overijse komt dan langs voor periodiek onderhoud.

Welke keuze is best?

In de meeste gevallen is periodiek onderhoud goedkoper. Doordat u de tuin het hele jaar door onderhoudt, is de tuinman weinig tijd kwijt en vaak snel klaar. Bij eenmalig onderhoud moet de vakman juist veel werkzaamheden uitvoeren, waardoor de kosten hoger oplopen. Heeft u een beperkt budget, dan is periodiek onderhoud vaak de beste optie.

Besparen op de kosten van uw tuinonderhoud in Overijse?

Vergelijk offertes en vind de vakman met het beste aanbod!

Start uw gratis offerteaanvraag

Onderhoud van tuinen: wat doet een tuinman?

Tuinonderhoud is meer dan alleen grasmaaien en planten water geven. Bij het onderhoud van tuinen houdt een tuinman zich onder andere bezig met boomverzorging en bomen snoeien, het verwijderen van onkruid en terrassen schoonmaken. Welke werkzaamheden de tuinaannemer in Overijse bij u uitvoert, is volledig afhankelijk van het soort beplanting in uw tuin, het formaat van uw tuin en het seizoen.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een tuinman:

 • Struiken en bomen snoeien
 • Gazon onderhouden
 • Onkruid verwijderen
 • Boomverzorging
 • Terrassen reinigen

Hieronder leest u wat deze werkzaamheden inhouden. Op zoek naar een tuinonderhouder voor het tuinonderhoud in Overijse? Vergelijk gratis offertes!

bomen snoeien

Struiken en bomen snoeien

Door struiken en bomen te snoeien, geeft u ze weer de ruimte om mooi te groeien en te bloeien.

Wanneer moet ik mijn bomen laten snoeien?

Wanneer uw boom of struik gesnoeid moet worden, is afhankelijk van het soort plant. Fruitbomen snoeien tuinmannen bijvoorbeeld vooral in de winter. Het snoeien van riet of andere grassoorten gebeurt vlak voor het voorjaar. De kosten voor het snoeien liggen gemiddeld rond de €35,- tot €55,- per uur.

Boomverzorging Overijse

Naast bomen snoeien, is ook boomverzorging een belangrijk onderdeel van tuinonderhoud. Boomverzorging is belangrijk om de bomen gezond én veilig te houden. Het bestaat uit een aantal werkzaamheden:

 • Bomen kappen of rooien
 • Boomstronk verwijderen
 • Boominspectie
 • Bomen aanplanten of verplaatsen
 • Ziektebestrijding

Met goede boomverzorging voorkomt u dat er zomaar takken op het dak of in de tuin kunnen vallen. Dit levert natuurlijk gevaarlijke situaties op! Boomverzorging bestaat uit verschillende specialistische taken, dus niet elke hovenier in Overijse is in te schakelen voor boomverzorging.

Gazon onderhouden

Is het gras altijd groener aan de overkant? Met goed onderhoud krijgt u ook een prachtig gazon. het onderhoud aan het gazon bestaat uit verschillende taken.

Natuurlijk is grasmaaien een belangrijke taak. In de zomer moet u dit ongeveer elke week laten doen, terwijl u de winter wel doorkomt zonder vaak te maaien. Dat komt omdat het gras in de zomermaanden véél sneller groeit.

Om te zorgen dat het gras goed groeit en gezond is, raden we ook aan het gazon twee keer per jaar te verticuteren. De kosten voor onderhoud aan het gazon liggen rond de €35,- tot €50,-.

Waarom gazon verticuteren?

Deze tuinonderhouder legt uit waarom verticuteren belangrijk is!

Onkruid verwijderen en terrassen reinigen

Onkruid groeit overal: in het gazon, tussen de planten en het groeit tussen de tegels door. Het ziet er slordig uit en geeft uw tuin een onverzorgde uitstraling.

Gelukkig is het verwijderen van onkruid geen lastig klusje, maar u moet het wel regelmatig laten herhalen. Om onkruid in de beplanting te voorkomen kunt u de expert ook vragen om bodembedekkers te planten. Dit zijn kleine groene plantjes die verticaal groeien. Hierdoor krijgt het onkruid geen ruimte meer in de tuin.

Hoe krijg ik een onderhoudsvriendelijke tuin?

We zien steeds vaker dat mensen een onderhoudsvriendelijke tuin kiezen. Dat is helemaal niet zo gek, want een onderhoudsvrije tuin heeft veel voordelen:

 • Geen tijd of geld kwijt aan onderhoud.
 • Minder insecten in de tuin.
 • De tuin droogt na een regenbui snel.
Is een onderhoudsvrije tuin echt helemaal zonder onderhoud? In veel gevallen niet. Ook als u de hele tuin laat bestraten, is het slim om het terras na de winter zomerklaar te maken: dit doet u door de tegels schoon te maken en onkruid tussen de tegels te verwijderen!

Ook een onderhoudsvriendelijke tuin? Vraag eenvoudig gratis en vrijblijvend offertes aan bij tuinonderhouders en bespaar op de kosten!

Hulp bij tuinonderhoud: waarom een tuinonderhouder inschakelen?

Of u nu geen tijd heeft voor het onderhoud aan uw tuin, of als u er gewoon geen zin in hebt: de hulp van een tuinaannemer komt altijd van pas. Bovendien heeft het inschakelen van een hoveniersbedrijf belangrijke voordelen!

Dit zijn de grootste voordelen van een tuinman:

 • U laat uw tuin onderhouden en houdt zelf tijd over.
 • Een tuin laten onderhouden zorgt voor het mooiste resultaat.
 • U hoeft zelf geen duur tuingereedschap aan te schaffen.
 • Bij periodiek tuinonderhoud houdt de vakman in de gaten wanneer het weer tijd is voor onderhoud.

Tuinonderhoud? Schakel een tuinaannemer uit Overijse in!

Vergelijk gratis offertes en kies het hoveniersbedrijf met het beste aanbod.

Gratis offertes ontvangen

Tuinman Overijse: voor alle tuinwerken!

Een tuinman voert naast het onderhoud nog veel meer werkzaamheden aan tuinen uit! Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of vindt u het tijd om de tuin te renoveren? Ook dan is de hulp van een vakman enorm waardevol. Laat een prachtig tuinontwerp realiseren door een tuinmanen laat deze daarna van a tot z aanleggen door dezelfde vakman. Ook voor zaken zoals tuinadvies, een beplantingsplan en straatwerk bent u bij een tuinman aan het juiste adres.

Dit doet een tuinman allemaal:

tuinonderhouder

Onderhoud tuin: zo bespaart u op de kosten!

Ook met een klein budget is het zeker mogelijk om te profiteren van de vakmanschap van een hoveniersbedrijf. Er zijn een aantal manieren om te besparen op de kosten, zoals: regel een kwantumkorting als u samen met de buren één hovenier inschakelt.

Zo bespaart u op de kosten van uw tuinonderhoud:

 • Voer klein onderhoud, zoals onkruid verwijderen, zelf uit.
 • Schakel samen met uw buren een tuinman in en regel zo een mooie kwantumkorting.
 • Sluit een tuinonderhoudscontract af, tuinwerken zijn dan vaak goedkoper dan bij eenmalig onderhoud.
 • Vergelijk gratis offertes en laat uw tuin onderhouden door de goedkoopste hovenier!

Tuinonderhoud met dienstencheques: kan dat?

Dienstencheques maken het voor iedereen mogelijk om tegen lage kosten toch huishoudelijke hulp in te schakelen. Maar hoe zit het eigenlijk: kunt tuinonderhoud met dienstencheques betalen?

Nee: u kunt de dienstencheques niet gebruiken om een tuinman in te schakelen voor het onderhouden van tuinen. Voor welke werkzaamheden u de dienstencheques wel kunt gebruiken, leest u op vlaanderen.be.

Tuinonderhoudscontract

Bij veel hoveniers is het mogelijk om een tuinonderhoudscontract af te sluiten. Tegen een vast bedrag per maand komt de hovenier structureel bij u langs om uw voor- en achtertuin te onderhouden. Hoe vaak de vakman langs komt is afhankelijk van het contract dat u afsluit.

Wat is het voordeel van een tuinonderhoudscontract?

In veel gevallen is een onderhoudscontract voordeliger dan eenmalig onderhoud. Bovendien houdt de hovenier zelf in de gaten wanneer het tijd is voor tuinonderhoud. Hij neemt dan zelf contact op om een afspraak in te plannen. Zo ziet uw tuin er het hele jaar door verzorgd en netjes uit.

Tuinonderhoud tips

Hieronder hebben we handige tips voor u opgesteld. Met deze tips houdt u uw tuin mooi en verzorgd!

 • Kies een erkende tuinman die is aangesloten bij een branchevereniging, zoals de BFG-FBEP. Dit biedt extra garanties en zekerheden. Hier leest u meer over op bfg-bfep.be.
 • Laat het tuinonderhoud op een doordeweekse dag uitvoeren, dan liggen de kosten vaak lager dan in het weekend.
 • Maak uw tuin na het najaar zo snel mogelijk zomerklaar door alle tekenen van de winter te verwijderen.
 • Geef ook de bodem wat aandacht: dit is een goede basis voor prachtige beplanting.

Meest recente offerteaanvragen

Tuinonderhoud in Vilvoorde
Gazon verticuteren in Asse
Bomen snoeien in Grimbergen
Tuinen onderhouden in Halle
Onderhouden gazon in Dilbeek
Boomverzorging in Leuven
Tuin opknappen in Overijse
Gazon bemesten in Zaventem
Bomen kappen in Tienen
Tuin aanleggen in Aarschot

tuinman Overijse

Besparen op tuinonderhoud? Gratis offertes vergelijken!

Verzekerd zijn van de beste tuin? Laat het onderhoud dan uitvoeren door een vakman. Hij weet welke verzorging uw bomen, planten en gazon nodig hebben zodat ze er het hele jaar door gezond uitzien en optimaal tot bloei komen. Ook op zoek naar een tuinman bij u in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt de offertes dan zo snel mogelijk in uw mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod om tot wel 25% op de kosten te besparen. De aanvraag is gratis en bovendien zonder verdere verplichtingen, dus u zit nergens aan vast!


Gratis offertes vergelijken
Zoekt u geen tuinonderhouder maar een ervaren bestrater uit uw regio? Ook die vindt u gemakkelijk via onze site.