Tuinonderhoud in Sint-Genesius-Rode nodig?

Gratis offertes vergelijken

Tuinonderhoud Sint-Genesius-Rode

Is uw tuin toe aan een onderhoudsbeurt? Dan is het tijd voor tuinonderhoud in Sint-Genesius-Rode! Met de hulp van een tuinman ziet uw tuin er snel weer netjes en verzorgd uit: zo geniet u weer optimaal van de tuin! Tuinman gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt de gratis offertes dan zo snel mogelijk in uw mailbox: vergelijk de prijzen en kies de tuinman met het beste aanbod. Op deze pagina leest u meer over tuinonderhoud: welke klussen voert de tuinman uit en wanneer heeft u een tuinonderhouder nodig?

Waarom de tuin onderhouden?

Tuinonderhoud in Sint-Genesius-Rode is heel belangrijk. Allereerst natuurlijk omdat een tuin onderhouden, ervoor zorgt dat de voor- of achtertuin er netjes en verzorgd uitziet, zodat u optimaal geniet. Daarnaast heeft tuinonderhoud ook een hele belangrijke invloed op de levensduur van uw planten, bomen en struiken. Door de bomen en struiken regelmatig te snoeien krijgen ze weer de kans op verder te groeien.

De grootste voordelen van tuinonderhoud op een rij:

 • Goed tuinonderhoud in Sint-Genesius-Rode verlengt de levensduur van uw tuin.
 • Met onderhoud ziet de tuin er netjes en verzorgd uit.
 • Als u uw tuin goed laat onderhouden, geniet u in het najaar ook van een prachtige tuin.

tuinonderhoud Sint-Genesius-Rode

Wat kost tuinonderhoud?

Wat tuinonderhoud gaat kosten, is helemaal afhankelijk van het soort tuinonderhoud dat in Sint-Genesius-Rode nodig is. Een gazon van 100 m² onderhouden kost ongeveer €35,- tot €50,-. Laat u het gazon kantsnijden, dan kost dit gemiddeld €0,50 tot €3,- per meter. En voor een grote onderhoudsbeurt van een gemiddelde tuin liggen de prijzen van tuinonderhoud rond de €800,- tot €1.100,-.

Wat kost tuinonderhoud per uur?

Als u een tuinman uit Sint-Genesius-Rode inhuurt voor algemeen onderhoud, dan liggen de prijzen rond de €35,- tot €55,- per uur. Houd er wel rekening mee dat de prijzen van tuinmannen kunnen verschillen.

Tuinonderhoud prijzen

Werkzaamheden Gemiddelde prijs Bijzonderheden
Algemeen onderhoud €35,- tot €55,- Per uur
Gazon onderhouden €35,- tot €50,- Voor een gazon van 100 m²
Gazon verticuteren €100,- tot €150,- Voor een gazon van 100 m²
Gras afvoeren €2,50,- tot €3,- Per 25 m² gazon
Kantsnijden gazon €0,50 tot €0,75 Per meter
Bemesten €35,- Per uur
Afvoer tuinafval €10,- tot €15,- Per m³
Plagen bestrijden €30,- tot €45,- Per uur
Boom kappen €400,- tot €800,- Per boom
Grote onderhoudsbeurt €800,- tot €1.100,- Gemiddelde tuin

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes en bespaar!

Wat kost tuinonderhoud per jaar? Gemiddeld tussen de €500,- tot €900,-, maar de prijs is afhankelijk van de werkzaamheden en het formaat van de tuin. Ook de prijzen van tuinmannen variëren, zo is een goedkope tuinman in te schakelen vanaf €35,- terwijl een meer ervaren tuinaannemer in Sint-Genesius-Rode een tarief van gemiddeld €55,- per uur hanteert.

Uurloon bij tuinonderhoud

€35,- tot €55,- per uur

Gebaseerd op gemiddelde tarieven van tuinmannen uit uw regio.

Voordelig tarief
€35,- per uur

Beginnende tuinonderhouder
Eenvoudige onderhoudsklussen

Hoger tarief
€55,- per uur

Ervaren tuinaannemer
Groot onderhoud

Start nu uw gratis offerteaanvraag
TIP: kies nooit voor tuinmannen die zwart werken. Ook al zijn ze vaak veel goedkoper, bij een zwartwerker hebt u geen enkele garantie en hebt u geen idee of het tuinonderhoud goed wordt uitgevoerd.

Welke factoren bepalen de prijs voor tuinonderhoud?

Voor tuinonderhoud varieert de prijs per m². Dat komt omdat de kosten heel erg samenhangen met de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Als u alleen een gazon hoeft te onderhouden zonder bomen snoeien, dan vallen de kosten lager uit dan wanneer u een complete onderhoudsbeurt laat uitvoeren.

Een andere factor die de prijs per m² van tuinonderhoud beïnvloed, zijn de voorrijkosten en afvoerkosten. Kies daarom altijd voor een hovenier in Sint-Genesius-Rode: zo zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk!

De prijs wordt beïnvloed door onder andere deze factoren:

 • Het uurtarief van de tuinman in Sint-Genesius-Rode.
 • Het totale oppervlak van uw tuin.
 • De werkzaamheden die nodig zijn om uw tuin te onderhouden.
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten.

Tuinman gezocht in Sint-Genesius-Rode?

Vergelijk gratis offertes en bespaar gemakkelijk tot wel 25% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken?

Wanneer is tuinonderhoud nodig?

Allereerst is het natuurlijk mogelijk om een tuinaannemer uit Sint-Genesius-Rode in te schakelen op elk moment dat u vindt dat de tuin aan onderhoud toe is. Bijvoorbeeld als het gazon wat bruin begint te worden of als het gras vol met onkruid staat.

Daarnaast zijn er bepaalde momenten in het jaar waarop het slim is uw tuin te onderhouden. Vlak voor de winter is het slim om uw tuin winterklaar te maken. In de winter wordt er namelijk minder onderhoud uitgevoerd. De vakman zorgt dat uw beplanting en afrastering er netjes bij staan en dat het gras gemaaid is.

Als het voorjaar weer aanbreekt is het juist fijn om uw tuin weer zomerklaar te maken. Gras groeit in deze periode een stuk sneller, waardoor u uw tuin vaker moet onderhouden.

Nieuwsgierig naar de prijs voor onderhoud aan uw tuin? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Lente, zomer en herfst

Een tuin onderhouden gaat het hele jaar door: ook in de winter. In de lente raden we aan om het gras elke week te maaien. Ook is het begin van de lente een geschikt moment om de planten te bemesten, zodat deze goed gaat groeien. Bovendien moet u veel planten in de lente snoeien, zodat ze weer de kans krijgen om goed te bloeien.

Wat doe ik in de zomer?

In de zomer is het slim om coniferen te snoeien, uitgebloeide bloemen te oogsten en om het gazon regelmatig water te geven.

tuin onderhouden

Tuinonderhoud in de winter

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is tuinonderhoud in de winter ook belangrijk. Verhuis al uw exotische planten naar een beschutte plek, waar ze geen last hebben van vorst. Ook is de winter een goed moment om te kijken naar uw schutting of afrastering: zorg dat deze er voor de winter netjes bijstaat en voorzie het gazon van een laagje kalk. Dit verbetert de bodemstructuur.

In de winter zijn er bepaalde planten die u kunt snoeien: fruitbomen, bijvoorbeeld! Daarnaast raden we u aan om de bloembollen te bemesten met organische mest.

Eenmalig of periodiek onderhoud?

Er zijn twee manieren om uw tuin te onderhouden:

 • Periodiek: er komt structureel een vakman langs voor het onderhoud aan uw tuin.
 • Eenmalig: u schakelt één keer een hovenier in om uw tuin te onderhouden.

Wat de beste keuze is, is volledig afhankelijk van uw wensen. In de meeste gevallen is periodiek onderhoud goedkoper. Doordat de tuin regelmatig onderhouden wordt, blijven de werkzaamheden beperkt en is de vakman snel klaar.

Kiest u voor eenmalig onderhoud, meestal in het voorjaar, dan moeten er veel werkzaamheden uitgevoerd worden. Om al het achterstallig onderhoud in te halen lopen de kosten hoog op.

Besparen op het onderhoud van uw tuin?

Vergelijk gratis de prijzen van tuinmannen en kies de vakman met het beste aanbod!

Start uw gratis offerteaanvraag

Onderhoud van tuinen: wat doet een tuinman?

Wat doet een tuinman bij het onderhoud van tuinen eigenlijk? Het antwoord is volledig afhankelijk van uw tuin. Veel tuinmannen onderhouden een gazon en snoeien bomen. Hebt u veel beplanting in de tuin staan? Grote kans dat het onderhoud in dat geval bestaat uit het bemesten, bewateren en verzorgen van de beplanting, zodat dit er het hele jaar netjes uitziet.

Er zijn heel veel verschillende werkzaamheden die vallen onder het tuinonderhoud:

 • Bomen snoeien
 • Boomverzorging
 • Gazon onderhouden
 • Onkruid verwijderen
 • Planten bemesten en verzorgen

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten onderhoud. Besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis de prijzen van hoveniers en bespaar tot wel 25%!

bomen snoeien

Struiken en bomen snoeien

Door struiken en bomen op tijd te snoeien, geeft u ze de mogelijkheid om verder te groeien en te bloeien. Wanneer u bomen of struiken moet snoeien, is afhankelijk van het type boom. Fruitbomen snoeit u best in de winter, terwijl u veel struiken en grassen vlak voor het voorjaar moet snoeien. De tuinman uit Sint-Genesius-Rode weet wanneer dit nodig is, en snoeit uw bomen op tijd. Zo heeft u in het voorjaar prachtig bloeiende bomen in de tuin staan!

Boomverzorging Sint-Genesius-Rode

Naast bomen snoeien is boomverzorging ook een belangrijk onderdeel van tuinonderhoud in Sint-Genesius-Rode. Met boomverzorging doelen we op alles dat nodig is om ervoor te zorgen dat bomen gezond en veilig groeien. Denk aan het onderhouden, aanplanten en verwijderen van bomen. Bomen kappen behoort ook tot boomverzorging, als een boom niet meer gezond is bijvoorbeeld.

Niet elke tuinonderhouder is gespecialiseerd in boomverzorging!

Boomverzorging is namelijk heel wat meer dan alleen snoeien. Heeft u grote bomen in de tuin staan, dan raden we u aan een specialist in te schakelen.

Gazon onderhouden

Iedereen wil wel een mooi strak en groen gazon. Met onderhoud aan het gazon is dit te regelen! Het onderhoud aan het gazon is méér dan alleen maar grasmaaien. Laat het gazon bijvoorbeeld eens in het jaar verticuteren: hierdoor krijgen de graswortels weer ruimte om te ademen en groeien. Hierdoor blijft de bodem in topconditie.

Andere manieren om een groen gazon te realiseren, is door kalk op het gazon te strooien: dit verhoogt namelijk de pH-waarde van de bodem, waardoor het gras beter groeit. Een gazon onderhouden kost ongeveer €35,- tot €50,-. Verticuteren kost gemiddeld €100,- tot €150,-.

Waarom gazon verticuteren?

Deze tuinonderhouder legt uit waarom verticuteren belangrijk is!

Onkruid verwijderen en terrassen reinigen

Naast de beplanting is het ook belangrijk dat uw straatwerk er weer netjes uitziet. Om dit te realiseren verwijdert de vakman alle onkruid dat tussen de tegens en stenen groeit. Bovendien krijgt straatwerk in het najaar vaak een groene aanslag.

Dit ontstaat door de groei van algen op de terrastegels. Behalve dat het er niet mooi uitziet, zorgt de algengroei er ook voor dat de tegels heel glad worden! De tuinmannen maken het terras goed schoon, zodat de groene aanslag verdwijnt. Zo is uw tuin helemaal zomerklaar!

Hoe krijg ik een onderhoudsvriendelijke tuin?

Steeds meer mensen willen een onderhoudsvriendelijke tuin. Het grote voordeel van een onderhoudsvrije tuin, is dat dit weinig tijd en geld kost om netjes te houden. Uw voor- en achtertuin ziet er het hele jaar netjes en verzorgd uit.

Een onderhoudsvrije tuin bestaat uit voornamelijk straatwerk. Het enige onderhoud dat in dat geval nodig is, is het schoonmaken van het terras. Zo hoeft u geen beplanting te onderhouden en is onderhoud aan een gazon ook niet nodig.

Wilt u liever niet de hele tuin bestraten?

In dat geval is het natuurlijk ook een optie om straatwerk en beplanting te combineren. Zo blijven de tuinwerken toch nog beperkt.

Wilt u ook een onderhoudsvriendelijke tuin? Vraag eenvoudig gratis en vrijblijvend offertes aan bij tuinonderhouders en bespaar op de kosten!

Hulp bij tuinonderhoud: waarom een tuinonderhouder inschakelen?

Sommige mensen vinden het heerlijk ontspannend om hun tuin te onderhouden, terwijl anderen er enorm tegenop zien. In dat geval is het inhuren van een hoveniersbedrijf een goede zet: een tuin die er het hele jaar verzorgd uitziet, zonder dat het u teveel tijd en geld kost! Met de hulp van een hoveniersbedrijf bent u namelijk verzekerd van het allermooiste resultaat!

 • Met de hulp van een tuinman bent u verzekerd van het mooiste resultaat.
 • Het onderhoud is snel uitgevoerd.
 • Een hovenier weet precies wanneer welk onderhoud noodzakelijk is.
 • Met een tuinonderhoudscontract neemt de tuinonderhouder zelf contact op als het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Tuinaannemer uit Sint-Genesius-Rode gezocht?

Vind eenvoudig en snel een tuinaannemer bij u in de buurt en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Tuinman Sint-Genesius-Rode: voor alle tuinwerken!

Tuinmannen zijn natuurlijk voor veel meer tuinwerken in te schakelen dan alleen tuinonderhoud in Sint-Genesius-Rode. Wilt u een nieuwe tuin laten aanleggen of wilt u uw tuin eens flink renoveren? Schakel dan een tuinman in. Hij stelt een stijlvol én praktisch ontwerp voor u op dat nog jarenlang mee kan.

Naast het tuinontwerp legt hij de tuin ook voor u aan, inclusief bestrating. Hij geeft u een persoonlijk advies zodat u zeker weet dat de beplanting, het ontwerp en de indeling goed bij u en uw huis past.

Dit zijn veelvoorkomende werkzaamheden van tuinmannen in Sint-Genesius-Rode:

tuinonderhouder

Onderhoud tuin: zo bespaart u op de kosten!

Goed tuinonderhoud hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn namelijk verschillende manieren om op de kosten te besparen. Voer gemakkelijk onderhoud, zoals onkruid verwijderen bijvoorbeeld, zelf uit en bespaar op de arbeidskosten. Of schakel samen met de buren één tuinonderhouder in en regel zo een mooie kwantumkorting!

Zo bespaart u op het tuinonderhoud in Sint-Genesius-Rode:

 • Voer een deel van het onderhoud zelf uit.
 • Sluit een tuinonderhoudscontract af, dit is vaak goedkoper dan eenmalig onderhoud.
 • Vraag uw buren of zij ook op zoek zijn naar een tuinman en deel samen de kosten.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende hoveniersbedrijven en bespaar tot wel 25%!

Tuinonderhoud met dienstencheques: kan dat?

Dienstencheques maken het makkelijker om huishoudelijke hulp in te schakelen. Er wordt nog vaak gevraagd of tuinonderhoud ook met dienstencheques betaald kan worden.

Het antwoord op deze vraag is nee: met dienstencheques is het niet mogelijk te betalen voor uw tuinonderhoud in Sint-Genesius-Rode. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be.

Tuinonderhoudscontract

Als u een tuinonderhoudscontract afsluit dan komt er periodiek een vakmanlangs voor het onderhoud van uw tuin. Het grote voordeel hiervan is dat u zelf niet meer om het onderhoud hoeft te denken: de vakman neemt contact op als het tijd is voor onderhoud. Bovendien is het afsluiten van een onderhoudscontract vaak voordeliger dan eenmalig onderhoud uit te laten voeren.

Het grootste voordeel van een tuinonderhoudscontract is dat uw tuin er het hele jaar door netjes en verzorgd uitziet, waardoor u optimaal geniet van de tuin.

Tuinonderhoud tips

Gaat u zelf de tuin onderhouden of schakelt u een vakmanin? Hieronder geven we u een paar handige tips om rekening mee te houden bij tuinonderhoud.

 • Als u het onderhoud uitbesteedt, schakel dan een erkende tuinman in. Dit biedt extra garanties en zekerheden.
 • Kies voor een tuinonderhouder met een keurmerk, zodat u zeker weet dat de hovenier goede kwaliteit levert. Lees meer op bfg-bfep.be.
 • Verwijder in het voorjaar alle tekenen van het najaar. Zo is uw voor- en achtertuin helemaal zomerklaar, zonder dat u er veel tijd in steekt!
 • Begin bij de basis: de bodem. Door aandacht te steken in de grond, verbetert u ook de kwaliteit van uw beplanting.

Meest recente offerteaanvragen

Tuinonderhoud in Vilvoorde
Gazon verticuteren in Asse
Bomen snoeien in Grimbergen
Tuinen onderhouden in Halle
Onderhouden gazon in Dilbeek
Boomverzorging in Leuven
Tuin opknappen in Overijse
Gazon bemesten in Zaventem
Bomen kappen in Tienen
Tuin aanleggen in Aarschot

tuinman Sint-Genesius-Rode

Besparen op tuinonderhoud? Gratis offertes vergelijken!

Tijd voor tuinonderhoud in Sint-Genesius-Rode? Schakel een hoveniersbedrijf in! Alleen dan bent u verzekerd van een stralende tuin die er het hele jaar door netjes en verzorgd uitziet. Op zoek naar een hovenier bij u in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere hoveniersbedrijven in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod! Zo bespaart u tot maar liefst 25% op de totaalprijs! Geen zorgen, want de aanvraag is gratis en vrijblijvend. U zit dus helemaal nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken
Op zoek naar ervaren bestraters uit uw regio? Ook die vindt u eenvoudig via onze site.