Bestrating specialist nodig?

Vergelijk klinkerwerken prijzen & bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Bestrating Antwerpen

Het bestraten van opritten, terrassen en tuinen kan worden samengevat onder de term klinkerwerken. Onder de klinkerwerken valt bijvoorbeeld het aanleggen van sierbestrating, het leggen van kasseien, en het plaatsen van betonklinkers en getrommelde kleiklinkers. Bent u op zoek naar een klinkerwerken expert uit Antwerpen die u kan helpen bij de bestrating van uw oprit of terras? Hebt u een vraag over de kosten voor het aanschaffen van terrastegels? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanleggen van een parkeerplaats? Dan bent u bij Vertap aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk met vele bestrating specialisten uit de regio Antwerpen en bieden u dan ook graag meerdere vrijblijvende offertes aan. Vul op de offertepagina het webformulier in, en vergelijk de ontvangen offertes op prijs, voorwaarden en aanbod.

klinkerwerken in Antwerpen

Betonklinkers leggen

Klinkers zijn in soorten en maten verkrijgbaar bij menig stratenmaker uit Antwerpen. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit zowel kleiklinkers als betonklinkers, die bovendien nog weer elk hun eigen variaties kennen. Wanneer u kiest voor betonklinkers, dan kiest u voor een vaste maat; een betonklinker is altijd 210 x 105 millimeter. Daarnaast weet u bij betonklinkers zeker dat deze bestand een zware belasting kunnen hebben, en dat ze regenwater snel afvoeren. Dit maakt betonklinkers uitermate geschikt voor het bestraten van oprijlanen of parkeerplaatsen. Betonklinkers zet men dankzij de strakke bestrating die zij opleveren vaak in als markering voor het wegdek.

klinkers laten leggen Antwerpen

Terrastegels leggen

Het aanleggen van een terras is gemakkelijker dan de bestrating van een oprit. In plaats van de diverse klinkerwerken kunt u voor een terras beter kiezen voor speciale terrastegels. Deze tegels zijn een stuk platter dan straatstenen en hebben vaak een groter formaat. Het voordeel van terrastegels is dat hiervoor de ondergrond een minder goede preparatie nodig heeft, omdat de belasting ook lager is. Wel is het belangrijk dat u de grond egaliseert voordat u de terrastegels laat leggen. Maakt met behulp van verschillende kleuren en vormen terrastegels een ruimte die een unieke sfeer uitademt. De experts uit ons netwerk ondersteunen u met plezier.

Kasseien leggen

Hoewel de straten in Nederland over het algemeen klinkers als basis krijgen, is het in Vlaanderen zeer gebruikelijk om hiervoor kasseien te gebruiken. Kasseien – ook wel kinderkopjes genoemd – zijn de traditionele vorm van het bestraten van wegen. Het voordeel van kasseien is dat deze een warme en authentieke uitstraling bieden. Het nadeel van kasseien is dat het wegdek ongelijkmatig is. Het leggen van kasseien wordt daarom tegenwoordig het meeste toegepast bij terrassen of voor het woonerf. De kosten voor kasseien liggen daarbij relatief laag. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het bestraten met kasseien? Wij informeren u met alle plezier.

Oprit aanleggen

Een oprit bestraten vereist wel enige handigheid en voorbereiding. Zo moet u bij het vestraten van de oprit niet alleen rekening houden met de draagkracht van de ondergrond, maar is het tevens van belang om te kijken naar afwatering. Dit betekent dat u voordat u de bestrating kunt toepassen eerst het beste met een klinkerwerken specialist uit Antwerpen kunt overleggen over de mogelijkheden en de noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden. Als de grond geprepareerd is, dan kan men de bestrating uitvoeren en kunt u de kleiklinkers of betonklinkers leggen. Hebt u een beperkt budget? Bestel de (getrommelde) klinkers dan bij een bestratings specialist die tweedehands producten aanbiedt.

oprit aanleggen

Wel of geen stedenbouwkundige vergunning?

Wanneer u rondom uw woning werkzaamheden wilt gaan uitvoeren, dan heeft u vaak een stedenbouwkundige vergunning nodig. Klanten vragen ons regelmatig of zij ook een vergunning nodig hebben voor het leggen van klinkers. In principe heeft u inderdaad een stedenbouwkundige vergunning nodig voor het leggen van klinkers voor uw terras of oprit. In de praktijk blijkt echter dat er bij de meeste klinkerwerken een vrijstelling mogelijk is, waardoor u zonder vergunning gewoon uw klinkers kunt leggen. Als u bijvoorbeeld klinkerwerken nodig heeft voor de toegang naar uw woning, dan kunt u zonder vergunning gaan starten met de werkzaamheden. Kijk voor meer informatie op Ruimtelijkeordening.be.

Voortuin bestraten

Wanneer klanten klinkerwerken willen laten leggen door een vakman, dan gaat het vaak om de achtertuin. Dit komt omdat de achtertuin de plek is waar zij ’s zomers de meeste tijd spenderen. Toch loont het ook om te overwegen om de voortuin te bestraten. Met het bestraten van de voortuin zorgt u er namelijk voor dat de voorzijde van uw woning er het gehele jaar door strak en verzorgd uit ziet. U hoeft geen onkruid te wieden, planten te snoeien of bloem te wateren omdat klinkers maar weinig onderhoud vereisen. Dit zal uiteindelijk leiden tot een waardevermeerdering van uw woning. U leest op deze pagina meer over het bestraten van uw voortuin.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Antwerpen!

Gratis offertes aanvragen

Kleiklinkers leggen

Zoals gezegd leveren klinkerwerken specialisten naast betonklinkers ook kleiklinkers. Kleiklinkers maakt men al decennialang door blokken klei in een oven te bakken. Vroeger werd hiervoor gebruik gemaakt van steenovens, die gestookt werden op hout en kolen. Het gevolg was dat de kleiklinkers geen egale vorm en kleur hadden. Dergelijke oud gebakken klinkers kunt u nog bij tweedehands aanbieders verkrijgen. De kleiklinkers die men tegenwoordig bakt hebben een veel strakkere vorm, en worden aangeduid met de term nieuw gebakken klinkers. Bent u op zoek naar klinkers die een egale uitstraling hebben? Kijk eens naar nieuw gebakken kleiklinkers.

Terras aanleggen

Bent u van plan om zelf het aanleggen van een terras te verzorgen? Bereid u dan goed voor. Kijk samen met een bestrating professional naar de mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zitten. Zo is het mogelijk om aanzienlijk op de prijzen voor het bestraten te besparen, door te kiezen voor een goedkopere variant terrastegel, of door gebruik te maken van een eenvoudig legverband. Wilt u graag ideeën op doen voor ontwerpen voor de sierbestrating van het terras? Menig stratenmaker heeft een portfolio met vele voorbeelden, en kan u daarbij inzicht geven in de aanlegprijzen. Wij helpen u met alle plezier.

dolomiet voor de oprijlaan

Dolomiet leggen

Eén van de opties voor het leggen van een oprijlaan is het gebruik van dolomiet en grind. Dolomiet is een goed alternatief voor klinkers, omdat het een stevige basis biedt. Voorwaarde voor een goede stevige oprit van dolomiet is dat u de ondergrond goed voorbereidt. Zo is het noodzakelijk om diverse grondwerken te laten afhandelen, en is het tevens nodig om de afwatering te regelen. Omdat dolomiet gemakkelijk verzakt is het tevens verstandig om een kantafsluiting te plaatsen. Hebt u hier geen handigheid in, dan is het mogelijk om een klinkerwerken expert om hulp te vragen. Zo bent u zeker van het juiste resultaat.

tuinpad aanleggen Antwerpen

Tuinpad aanleggen

Een volgende klus waarvoor u de ondersteuning van een klinkerwerken expert kunt inzetten is het aanleggen van een tuinpad. Voor een tuinpad vormen vele materialen een geschikte ondergrond, zoals siergrind, houtsnippers of kiezels. Daarnaast biedt menig leverancier uit de regio verschillende tuintegels aan. Het voordeel van tuintegels als basis voor het tuinpad is dat deze een goede bestendigheid tegen de weersomstandigheden hebben, en daardoor lang meegaan. Voor het verzorgen van een tuinpad geldt eveneens dat een stevige ondergrond belangrijk is.

graafwerken bestrating

Graafwerken

Naast de grondwerken bestaan er zoals gezegd ook graafwerken. Veel van onze klanten uit Antwerpen denken dat de grondwerken en graafwerken precies hetzelfde inhouden. Hoewel de termen wel vaak naast elkaar gebruikt worden, is er wel degelijk een verschil. De graafwerken vormen namelijk een onderdeel van de grondwerken. Bij de graafwerken kunt u denken aan het uitgraven van een fundering, het nivelleren van tuinen of het uitvoeren van een grondanalyse. Op basis van de grondanalyse bepaalt een vakman bijvoorbeeld of het een optie is om een tuin te verhogen of een vijver te plaatsen. De graafwerken nemen meestal wel enige tijd in beslag, maar gaan veel sneller dan handwerk.

grondwerken Antwerpen

Grondwerken

De klinkerwerken gaan vaak samen met andere klussen, die wij verzamelen onder de termen grondwerken en graafwerken. De grondwerken zijn hierbij de werkzaamheden die ervoor zorgen dat de klinkerwerken uiteindelijk kunnen worden uitgevoerd. Bij de grondwerken moet u denken aan werkzaamheden zoals het leveren van grond en grind, het afgraven van oppervlakten en het verzetten van grond. Door deze grondwerken te laten afhandelen door een ervaren vakman uit Antwerpen, weet u zeker dat u spoedig kunt beginnen met het bestraten van het oppervlak. Bovendien voorkomt u zo op de lange termijn problemen met de afwatering of het verzakken van de klinkers.

U zoekt een specialist voor de bestrating van uw oprit, tuin of terras?

Vergelijk offertes van specialisten uit Antwerpen & bespaar op uw kosten!

Gratis offertes aanvragen

Waalformaat

Voor het aanleggen van oprijlanen en terrassen bestaan zoals gezegd vele soorten geschikte stenen en tegels. Een voorbeeld van een bepaalde klinkersoort vormen klinkers in het waalformaat. Het waalformaat staat voor een bepaalde afmeting: 210 x 100 x 50 millimeter. Deze (kleine) klinkersoort is daardoor erg geschikt voor diverse bestratingsverbanden, en levert altijd een strak resultaat op, mits de bestrating wordt omsloten door een opsluitband om wegzakken te voorkomen. Veel specialisten uit Antwerpen bieden klinkers in het waalformaat aan als sierbestrating. De kosten variëren per kleur en bakvorm, maar vallen rond de €35,- tot en met €40,- per vierkante meter.

Getrommelde klinkers

Wij spraken eerder al over het verschil tussen oud en nieuw gebakken kleiklinkers. Momenteel is er bij een aantal klinkerwerken experts ook een derde variant verkrijgbaar; de getrommelde klinker. Een getrommelde klinker is een nieuw gebakken steen die met behulp van een speciale techniek de uitstraling van een oud gebakken steen wordt aangemeten. Hoewel de prijs voor getrommelde klinkers relatief hoog uitvalt, wordt deze door veel van onze klanten uit Antwerpen grif betaald vanwege de authentieke sfeer die dergelijke klinkers opwekken. De getrommelde stenen hebben bovendien als bijkomend voordeel dat ze vuil afstoten, en het regenwater goed afvoeren.

opsluitbanden voor de bestrating

Soorten opsluitbanden

Als u gaat bestraten, dan zult u tevens rekening moeten houden met de opsluitbanden. Opsluitbanden laat u aan de buitenzijde van het te bestraten oppervlak plaatsen, omdat deze de klinkers goed op hun plek houden. De opsluitbanden liggen doorgaans een stuk dieper in de grond, waardoor dit een goede basis is. Laat u een terras of looppad aanleggen? Dan voldoet een opsluitband van 5 x 15 centimeter. Voor een oprit raden wij u aan om een breder formaat te plaatsen. Houd hiervoor een minimum afmeting van 6 x 20 centimeter aan, maar gebruik voor een optimaal resultaat opsluitbanden van minimaal 8 centimeter dik.

wildverband

Soorten bestratingsverbanden

Het plaatsen van een bestrating kan op vele manieren, en in verscheidene patronen. In de bestratingbranche duidt men deze patronen aan als legverbanden of bestratingsverbanden. Een goed bestratingsverband zal ertoe leiden dat de stenen blijven liggen, en dat deze goed op elkaar aansluiten. Hoewel bestratingsverbanden op alle soorten straatstenen kunnen worden toegepast, gebruiken wij deze met name voor het bestraten met kleine rechthoekige stenen zoals waaltjes en klinkers. Voorbeelden van legverbanden zijn het blokverband, het halfsteensverband, het wildverband en het keperverband.

Blokverband

Een bekend patroon is blokverband. Hiervoor gebruikt de stratenmaker langwerpige stenen, zoals klinkers. Hij groepeert steeds twee klinkers, die hij naast elkaar legt in de vorm van een blok. Deze blokken worden verticaal en horizontaal afgewisseld. Dit geeft een persoonlijke draai aan de standaard methode van bestraten zonder dat het veel extra tijd kost.

Halfsteensverband

Een halfsteensverband kunt u met praktisch elke steen creëren. U start met een rechte rij stenen, waarna u er bij de rij erboven rekening houdt met de voegen. De voeg van de bovenste rij komt halverwege een steen op de onderste rij. Ook deze manier van bestraten is erg eenvoudig en zorgt ervoor dat uw terras er net even unieker uit komt te zien.

Elleboogverband

Bij het leggen van een elleboogverband maken de stratenmakers uit ons netwerk gebruik van langwerpige stenen, veelal klinkers. De klinkers worden met de kopse kanten tegen de lengte van een andere klinker gelegd, waardoor er een stevig en sterk resultaat ontstaat. Het elleboogverband wordt veelal gebruikt voor de aanleg van een oprit, omdat dit sterk genoeg is om het gewicht van een auto te kunnen dragen.

diverse soorten bestratingsverbanden

Visgraatverband

Het visgraatverband is vergelijkbaar met het elleboogverband, omdat het voor een stabiel en enorm sterk oppervlak zorgt. Bij dit legverband legt de stratenmaker de klinkers in een hoek van 45 graden tegen elkaar aan. Als u het visgraatverband wilt toepassen, dan is het belangrijk dat u langwerpige stenen gebruikt. Klinkers zijn hiervoor een erg geschikte keuze.

Keperverband

Het keperverband is praktisch hetzelfde als het visgraatverband: u laat de klinkers in een hoek van 45 graden tegen elkaar aanleggen. Er is echter één belangrijk verschil. Bij het keperverband liggen de klinkers 90 graden gedraaid. Dit verandert niets voor de functionaliteit, maar heeft wel effect op esthetisch vlak. Een keperverband legt de nadruk op de breedte van de bestrating.

Wildverband

Bij wildverband lijkt er op het eerste oogopslag geen specifiek patroon gebruikt te zijn. De stratenmaker houdt tijdens het leggen echter wel een patroon aan. Het wildverband is populair in natuurlijke tuinen, omdat dit legverband het natuurlijke karakter vergroot. Het lijkt alsof de bestrating is ontstaan, in plaats van aangelegd.

Stabilisé leggen

Een goed begin is het halve werk! Daarom zorgen de vakmannen uit ons netwerk voor een goede ondergrond van uw bestrating. De klinkerwerken kunnen namelijk niet direct op de ondergrond gelegd worden omdat dit de kans op schade bij vorst vergroot. De vakmannen uit ons netwerk voeren daarom eerst grondwerken uit. De grond voor het te bestraten oppervlak wordt volledig uitgegraven en opgehoogd. Hierna brengt de vakman stabilisé aan. Stabilisé is een mengsel van zand en cement, wat ervoor zorgt dat uw klinkers goed op hun plek liggen, en niet zullen verzakken of verschuiven.

Sierbestrating

Het aanleggen van terrassen kan met behulp van terrastegels, maar u kunt hiervoor ook vormen van sierbestrating voor gebruiken. Voorbeelden van sierbestrating zijn kiezels en grind, of speciale zandsoorten. Het voordeel van het plaatsen van sierbestrating is dat dit over het algemeen iets gemakkelijker is dan het bestraten met zwaardere stenen. Hierbij komt wel dat het van belang is om onder de sierbestrating onkruidwerend materiaal te leggen. Dit verlengt de levensduur van het materiaal, en zal bovendien helpen bij de juiste vorm van afwatering. Hebt u vragen over het aanleggen van sierbestrating? De bedrijven uit Antwerpen aangesloten bij ons netwerk geven u graag een passend antwoord.

siergrind of sierbestrating?

Siergrind

Wij hebben u hierboven al over de mogelijkheden op het gebied van sierbestrating verteld. Eén van de opties hierbinnen is siergrind. Siergrind bestaat uit kleine stukjes steen die vierkante of afgeronde hoeken kunnen hebben. Het siergrind wordt door de leveranciers uit ons netwerk in Antwerpen in diverse kleuren en prijscategorieën geleverd. Het is aan u om te bepalen welke optie u kiest, en welke uitstraling u meegeeft aan uw oprit, parking of terras. De kosten voor sierbestrating, waaronder siergrind vallen altijd laag uit. Kiest u voor extra bescherming met behulp van een zeil, dan ligt de uiteindelijke prijs iets hoger. Wilt u voorkomen dat tussen de kiezels onkruid groeit? Overweeg dan de plaatsing van een zeil.

keramische tegels Antwerpen

Keramische tegels

Naast de vele tuintegels, klinkers, en kasseien bestaan er ook keramische tegels. Een keramische tegel wordt regelmatig voor binnenshuis gekozen, omdat deze een lange levensduur heeft. Dit betekent dat terwijl andere tegelsoorten nog weleens vlekken of krassen krijgen, de keramische tegel in optimale staat blijft verkeren. Hierdoor vormen keramische tegels niet alleen een geschikte keuze voor plaatsing binnenshuis, ook als basis voor het terrasoppervlak vormen ze een goede keuze. Een aantal van onze klanten uit Antwerpen vonden het keramiek niet mooi qua uitstraling. Er bestaat echter ook keramiek met een hout uitstraling. Meer weten? Wij informeren u met plezier over de mogelijkheden en bijkomende kosten.

Klinkers laten leggen in Antwerpen?

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan & bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Belgische blauwe hardsteen

Voor het aanleggen van terrassen, vloeren of zelfs een tuinpad, bestaan er een groot aantal steensoorten. Een speciale steensoort uit België is de Belgische blauwe hardsteen. Deze steen is uitermate geschikt als basis voor een vloer, omdat het zeer stoot- en boenvast is. Waarbij sommige steensoorten bepaalde vlekken en krassen krijgen na verloop van tijd, is dit bij de Belgische blauwe hardsteen niet het geval. Omdat deze steensoort jarenlang veel gebruikt werd, is de soort nu vrij schaars, en de kostprijs relatief hoog. U moet rekening houden met prijzen rond de €100,- per vierkante meter. De Vietnameze blauwsteen is een enigszins goedkopere oplossing.

Steenkorven

Binnen de klinkerwerken vallen niet alleen klussen zoals het leggen van getrommelde kleiklinkers, of het aanleggen van een tuinpad, ook andere klussen horen hierbij, bijvoorbeeld de plaatsing van steenkorven. Een steenkorf is een soort metaalgaas dat gevuld wordt met verschillende stukjes steen. Hierdoor is het geschikt als tuinafscheiding of als alternatief voor de schutting. Het is aan uzelf om te bepalen hoe hoog de steenkorf wordt, en welke diepte deze krijgt. Weet wel dat op een gegeven moment het noodzakelijk is om de steenkorven te verankeren in de grond met behulp van palen. Dit voorkomt dat de korven omver gegooid worden door stevige wind of verschuivingen.

tuintegels leggen

Tuintegels leggen

Naast terrastegels ben u bij menig klinkerwerken specialist ook aan het juiste adres voor tuintegels. Tuintegels hebben een vergelijkbare uitstraling als terrastegels, maar zijn vaak voorzien van een extra beschermende coatingslaag om de invloed van weer en wind te voorkomen. Wilt u graag een tuinpad van bestrating voorzien? Dan zult u het beste kiezen voor een halfsteensverband of visgraatverband. Beide verbanden hebben namelijk een goede stevigheid en een rustig effect tot gevolg. Om het tuinpad op de juiste wijze af te werken adviseren wij het gebruik van opsluitbanden. Zo blijft het materiaal op zijn plek liggen en ontstaan er geen grote voegen.

bestrating prijzen

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van sierbestrating, klinkers, kasseien en andere materialen stelt elke leverancier zelf vast. De kosten voor het aanleggen van terrassen, opritten en tuinen worden bepaald door meerdere factoren. Zo is de staat van de ondergrond van invloed op de uiteindelijk prijs, en worden de prijzen tevens beïnvloed door de tijd die een erkend klinkerlegger of stratenmaker uit Antwerpen met de klus bezig is. Heb u behoefte aan een volledig overzicht van de kosten voor onze diensten? Vul dan onze offertepagina in en wij sturen u spoedig enkele offertes op maat toe van klinkerleggers die bij u in de regio werken. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de prijzen.

Prijstabel: bestrating

Type bestrating en kosten Richtprijzen*
Stenen €15,- tot €66,- per m2
Klinkers €30,- tot €40,- per m2
Grind of split €10,- tot €14,- per m2
Stratenmaker (per uur) €30,- tot €62,- per uur
Stratenmaker (per m2) €12,- tot €22,- per m2
Stabilisé €55,- tot €75,- per m3
Opsluitbanden €3,- tot €6,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

bestrating Antwerpen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wanneer u gratis en vrijblijvend offertes opvraagt via de offertepagina, dan is het van belang dat u hierop zo nauwkeurig mogelijk uw wensen en vragen aangeeft. Op basis van deze wensen kunnen wij namelijk een prijsindicatie op maat laten maken door verscheidene specialisten uit de regio Antwerpen. Het is aan u om deze aanbiedingen met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Kijk hierbij altijd goed naar de diensten die bij de prijs ingesloten zitten en mogelijke extra kosten voor levering en materiaal. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen door onze experts.