Bestrating Antwerpen

Bestrating Antwerpen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Antwerpen de vraag of zij zelf de bestrating van een terras of oprit kunnen uitvoeren. Hoewel dit mogelijk is, raden wij aan voor een goed resultaat, contact op te nemen met een professional in bestrating- of klinkerwerken. Vertap Klinkerwerken is een netwerk waarbij zich diverse specialisten hebben aangesloten die u graag assisteren bij het bestraten van een terras, oprit of parking tegen aantrekkelijke prijzen. Of u nu kiest voor klinkers, kasseien of andere bestratingswerken: de professionals draaien hier hun hand niet voor om. Heeft u vragen over kosten of mogelijkheden? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Na uw aanvraag ontvangt u tot maximaal 5 verschillende offertes van bedrijven uit ons netwerk. Vergelijk deze op prijs en aanbod om zo een bedrijf te vinden dat voor u mag bestraten!

Klinkerwerken Antwerpen

Betonklinkers leggen

Er bestaan vele soorten klinkers, die een geschikte keuze vormen uw bestrating. Elke specialist levert betonklinkers in verschillende kleuren en maten, en van verscheidene bewerkingen voorzien zoals zandstraling, getrommeld en uitgewassen. Het voordeel van betonklinkers is dat deze een duurzame keus vormen, en weinig onderhoud vragen. Uw bestrating van betonklinkers kent dan ook een lange levensduur.

Klinkers leggen Antwerpen

Terrastegels leggen

De term terrastegels is een verzamelnaam voor alle soorten tegels waarmee wij de bestrating van een terras uitvoeren. Voor een terras heeft u de keuze uit zowel klinkers, kasseien, siergrind en nog vele andere soorten terrastegels. Hiervan vormen klinkers de meest goedkope oplossing. Vindt u uitstraling belangrijker dan prijs? Kies dan voor één van de vele siertegels, deze worden door vrijwel alle klinkerwerken experts geleverd.

Kasseien leggen

Kasseien worden ook wel aangeduid met de term kinderkoppen. Deze stenen vormen een geschikte keuze voor het aanleggen van een parking of oprijlaan. Dit komt doordat de kasseien een goede draagkracht kennen, en daarbij een lange levensduur hebben. Kasseien worden gemaakt uit stollingsgesteente of zandgesteente. Vraag een stratenmaker uit Antwerpen naar de prijs.

Oprit aanleggen

Wilt u graag een oprit naast uw woning in Antwerpen maar hebt u geen verstand van bestraten? De specialisten uit ons netwerk ondersteunen u hierbij graag. Zij helpen u eerst met het maken van een keuze tussen de mogelijke klinkers, en leggen daarna uw oprit vakkundig aan. Eventueel verwijderen zij ook oude klinkers of betegeling.

oprit aanleggen Antwerpen

Kleiklinkers leggen

Wilt u graag een oprit naast uw woning in Antwerpen maar hebt u geen verstand van bestraten? De specialisten uit ons netwerk ondersteunen u hierbij graag. Zij helpen u eerst met het maken van een keuze tussen de mogelijke klinkers, en leggen daarna uw oprit vakkundig aan. Eventueel verwijderen zij ook oude klinkers of betegeling.

Terras aanleggen

Een terras dient niet alleen als praktische plek voor het buiten zitten, het is tevens van belang dat deze ruimte uitstraling en sfeer krijgt. Daarom bestaan er diverse soorten terrastegels op de markt, die u in verscheidene designs kunt laten aanleggen. Laat een ervaren vakman op het gebied van bestratingswerken langskomen voor advies in keuze van de tegel en een indicatie van wat het gaat kosten.

dolomiet leggen

Dolomiet leggen

Naast het bestraten van de oprit met kleiklinkers of betonklinkers, is het tevens een optie om dolomiet of grond als basis te gebruiken. Het leggen van dolomiet is een klus waarvoor een gemiddelde handigheid noodzakelijk is. De grote voorwaarde is dat u de grond goed voorbereidt, en een kantopsluiting plaatst. Zolang dit gebeurt zal de dolomiet een lange levensduur kennen, en zult u weinig onderhoud aan de oprijlaan te hoeven plegen. Het storten van grind en dolomiet kunt u het beste overlaten aan een erkend specialist uit Antwerpen. Het is vervolgens aan u om de laag evenredig over de ondergrond te verspreiden.

tuinpad aanleggen Antwerpen

Tuinpad aanleggen

Voor de bestrating van een tuinpad hebt u bij menig klinkerwerken specialist uit Antwerpen de keus uit een groot assortiment aan kasseien en andere terrastegels. U hoeft dus niet perse te kiezen voor betonklinkers of kleiklinkers op het moment dat u een tuinpad wilt laten aanleggen. Wilt u toch getrommelde kleiklinkers? Dan is het verstandig om te kijken bij verkopers die tweedehands partijen verkopen. Dit scheel aanzienlijk in de prijs. U hebt dan natuurlijk altijd wel de mogelijkheid om een extra beschermende coating over de kleiklinkers aan te brengen. Voor het creëren van een tuinpad bestaan er diverse legverbanden, die allen een eigen uitstraling bieden.

graafwerken

Graafwerken

Naast de grondwerken bestaan er ook graafwerken. De grond- en graafwerken worden meestal met elkaar samengevoegd, maar feitelijk bestaat er wel een verschil. De graafwerken zijn feitelijk een onderdeel van de grondwerken. Klussen die onder de graafwerken vallen zijn: grondanalyse, het nivelleren van tuinen, het uitgraven van funderingen en het bouwrijp maken van terreinen. Tot slot is het tevens mogelijk om een graafwerken expert uit Antwerpen in te zetten voor het uitgraven van vijvers en sloten. Voordat u dus een oprijlaan of parking van klinkers dan wel kasseien laat aanleggen bij uw woonhuis is het verstandig om een graafwerken specialist het oppervlak te laten controleren.

grondwerken Antwerpen

Grondwerken

Naast de klinkerwerken vormen ook specialisten op het gebied van de grondwerken en graafwerken onderdeel van ons netwerk van specialisten in Antwerpen. Met de grondwerken doelen wij op alle werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de grond voor bouw- en renovatieklussen. Klussen die binnen de grondwerken vallen zijn onder meer het ontgraven van oppervlakken, het verzetten van grond, en het leveren van grond, grind en zand. Dit betekent dat ook voor de klinkerwerken een grondwerken expert ingezet kan worden tijdens de voorbereidende fase. Wilt u weten welke opties er bestaan voor grondwerken bij uw klus? Wij informeren u met plezier.

Vergelijk klinkerwerken offertes in Antwerpen en bespaar op uw kosten!

Zoekt u een bedrijf voor de bestrating van uw oprit, parking of een terras kunnen aanleggen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Waalformaat

Klinkers kunnen in verscheidene soorten en afmetingen worden geleverd. Eén van de meest toegepaste vormen is het waalformaat. Waalformaat stenen gebruikt men vaak in de woning- en utiliteitsbouw. De afmeting van deze baksteen is ongeveer 210 x 100 x 50 millimeter. Het voordeel van deze klinkers is dat u hermee gemakkelijk kunt bestraten, in een groot aantal patronen. Daarnaast kunt u stenen in het waalformaat in meerdere kleuren bestellen zoals Engels bont en antraciet. Wilt u graag een deel van uw oprijlaan bestraten met straatstenen in het waalformaat? Wij kunnen deze snel en tegen aantrekkelijke tarieven bij u in Antwerpen leveren.

Getrommelde klinkers

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat de term getrommeld betekent als toevoeging bij een standaard klinker. Hoewel er qua uitstraling niets verandert aan de steen, hebben getrommelde klei- of betonklinkers een aantal voordelen ten opzichte van de standaard variant. Zo hecht vuil zich minder op getrommelde betonklinkers, en drogen deze sneller. Dit maakt de getrommelde klinkers uitstekend geschikt voor sierbestrating achter huis, maar dienen ze eveneens goed als straatstenen. Hebt u behoefte aan een overzicht in de prijsverschillen tussen getrommelde klinkers en de gewone variant? Vraag dan geheel meerdere vrijblijvende offertes aan via de offertepagina.

waalformaat

Bestratingsverbanden

Wie zich een beetje inleest in de klinkerwerken ter voorbereiding op het bestraten van de oprit of terrasruimte, zal veel termen tegen komen die men niet kent. Wat betekent bijvoorbeeld een halfsteensverband, of wat bedoelt men met het leggen van de terrastegels in een visgraatverband. Hoewel het niet mogelijk is om de termen hier allemaal uit te werken, betekenen ze iets eenvoudigs. De termen staan namelijk voor de patronen waarin u de tegels kunt neerleggen. Het blokverband, het elleboogverband, en het wildverband vormen de meest gebruikelijke bestratingsverbanden. Al deze verbanden leiden tot een elegant resultaat, die zorgen voor een warme uitstraling.

sierbestrating Antwerpen

Sierbestrating

Voor het aanleggen van tuinen en terrassen bestaan er niet alleen gewone tegels, maar hebt u tevens de keuze uit heel wat soorten sierbestrating. Sierbestrating is de term die wij gebruiken voor alle vormen van bestrating waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een steen of tegel, en welke een decoratieve functie heeft. Zo kiest u bij sierbestrating bijvoorbeeld voor grind of kiezels, om zo een tuinpad door de moestuin aan te leggen. De kosten voor een sierbestrating vallen over het algemeen relatief laag, maar het is wel handig om op de ondergrond een onkruidwerend materiaal te plaatsen. Zo behoudt u het beste resultaat.

siergrind Antwerpen

Siergrind

Wij spraken hierboven al over de diverse mogelijkheden op het gebied van sierbestrating. Eén van de opties voor sierbestrating is siergrind. Siergrind vormt een goedkope oplossing voor het aanleggen van tuinpaden, maar biedt desalniettemin een prima aanblik. Voor siergrind als sierbestrating hebt u de keus uit een aantal materialen, waaronder split en standaard grind. Het is afhankelijk van uw wensen voor welke variant u moet kiezen. Voor elke grindsoort geldt dat het verstandig is eronder een zeil te plaatsen. Deze voorkomt dat er op een gegeven moment onkruid tussen de sierbestrating zal groeien. Let met een zeil wel goed op het behoud van de afwatering.

keramische tegels

Keramische tegels

Voor het aanleggen van terrassen kunt u onder meer kiezen voor keramische terrastegels. Tegels van keramiek brengen een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat keramiek zeer slijtvast is. Waar andere vloeren na verloop van tijd slijtage of vlekken vertonen, zal een keramische tegel tot wel 40 jaar kras- en schadevrij blijven. Wil u wel graag profiteren van de voordelen van keramiek, maar vindt u de uitstraling niet zo mooi? Het is een optie te kiezen voor keramische vloertegels met een houten uitstraling. Kijk hiervoor bij het assortiment van leveranciers uit ons netwerk in Antwerpen. Wij helpen u graag verder.

Zoekt u een bedrijf gespecialiseerd in klinkerwerken uit Antwerpen?

Vind via ons netwerk een vakman voor alle bestrating van het leggen van oprijlanen tot het aanleggen van een tuinpad.

Belgische blauwe hardsteen

Een speciale steensoort uit België is de blauwe hardsteen. Deze steensoort noemt men ook wel arduin, kolenkalksteen of Petit granit. Het is een kalksteen die een opmerkelijke blauwgrijze kleur heeft. De blauwe hardsteen vormt een uitstekende basis voor terrastegels, maar ook vloertegels maakt men regelmatig van deze steensoort. In verhouding tot standaard getrommelde klinkers ligt de aanschafprijs van Belgische arduin relatief hoog. U moet rekening houden met prijzen rond de €100,- per vierkante meter. Een alternatief voor de Belgische variant is de Vietnamese blauwsteen. Deze heeft een iets minder authentiek uiterlijk, maar daarbij ook aantrekkelijkere prijzen vanaf ongeveer €40,- per vierkante meter.

Steenkorven

Binnen de klinkerwerken bestaan er heel wat extra mogelijkheden dan alleen het leggen van klinkers en kasseien in diverse verbanden. Een voorbeeld van een extra mogelijkheid voor tuin en terras zijn de steenkorven. Een steenkorf is een verzameling stenen die met behulp van gaaswerk bij elkaar wordt gehouden. Dergelijke steenkorven kunt u om een bloemenborder plaatsen, maar kunnen tevens dienen als schuttingonderdeel. Het voordeel van steenkorven is dat u hierbij weinig onderhoud hoeft te plegen wanneer ze eenmaal geplaatst zijn. De kosten voor een steenkorf hangen af van de steensoort waar u voor kiest. Vaak maakt men gebruik van keien of graniet voor de steenkorven.

tuintegels leggen Antwerpen

Tuintegels leggen

Wilt in plaats van enkel planten, ook een deel van de tuin bestraten? Dan adviseren wij om tuintegels te plaatsen. Voor het leggen van tuintegels is weinig handigheid nodig, al moet u wel zorgen voor de juiste ondergrond. Eventueel kunt u een erkend stratenmaker inschakelen om u te helpen bij het plaatsen van de tuintegels. Wij garanderen dat u door een vakman uit ons netwerk altijd snel en vakkundig zult worden geholpen. Al onze medewerkers hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, en uitstekende diploma’s. Voor wat voor soort tuintegel en legverband u ook kiest, uw tuin is bij hen in goede handen.

bestrating prijzen Antwerpen

Prijzen

Bent u nieuwsgierig naar de prijzen voor het aanleggen van sierbestrating? Hebt u een vraag over het kostenverschil tussen het plaatsen van kasseien en klinkers? Of wilt u weten wat de exacte prijs wordt voor het bestraten van uw oprijlaan met klinkers in het waalformaat? Aarzel dan niet om op onze offertepagina uw gegevens en wensen in te vullen. Wij zorgen ervoor dat u spoedig en geheel vrijblijvend meerdere klinkerwerken offertes op maat ontvangt. Het is aan u om deze offertes te vergelijken op basis van uw wensen, en zo te kiezen voor een professioneel klinkerlegger of stratenmaker die bij u past. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Bestratingswerken Antwerpen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat het verschil is in bestraten met betonklinkers of kleiklinkers? Hebt u een vraag over de meest geschikte klinkers? Of bent u benieuwd naar de kosten voor de diverse klinkerwerken en bestratingswerken? Vraag dan een offerte aan, wij zorgen ervoor dat uw aanvraag spoedig beantwoord wordt. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor bijvoorbeeld terrastegels? Geeft dan uw wensen op gebied van de klinkerwerken aan en u ontvangt binnen korte tijd enkele offertes van klinkerwerken experts uit de regio Antwerpen.