Specialist in klinkers leggen nodig?

Vergelijk klinkerwerken prijzen & bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Bestrating Mol

Is uw bestrating gaan verzakken? Of zijn de getrommelde klinkers niet meer zo mooi als ze geweest zijn? Een klinkerwerken expert uit Mol helpt u met alle plezier bij het verwijderen en leggen van bestrating. U huurt een stratenmaker in voor het bestraten van opritten, terrassen en andere soorten oppervlakken.

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u wat de werkzaamheden van een stratenmaker inhouden. U krijgt onder andere meer informatie over het legproces en leest welke verschillende soorten bestrating er zijn. Daarnaast vindt u op deze pagina ook een indicatie van de kosten en leest hoe u zoveel mogelijk op de totaalprijs bespaart.

klinkerwerken Mol

Klinkerwerken Mol

Klinkerwerken in Mol zijn enorm divers: het gaat hierbij om verschillende werkzaamheden. Klinkwerken betekent letterlijk het leggen van klinkers. Dit wordt onder andere gedaan voor opritten, terrassen, tuinpaden en vele andere soorten bestrating. De klinkerwerken worden in Mol vaak gecombineerd met andere werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld met het uitgraven en ophogen van de ondergrond. Ligt er al oude bestrating? Dan laat u dit met een gerust hart over aan de klinkerleggers uit Mol. Zij verzorgen tevens de afvoer van puin en grond, zodat u hier niet mee blijft zitten. Bent u niet geïnteresseerd in klinkers en wilt u andere bestrating leggen? Ook dat doet een klinkerwerken expert met plezier voor u.

bestrating Mol

Opbouw van klinkerwerken

Voordat de klinkerwerken plaatsvinden, is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden. Eventuele oude bestrating wordt verwijderd en de ondergrond wordt uitgegraven en opgehoogd.

De klinkers kunnen namelijk niet rechtstreeks op de grond geplaatst worden: de vakmannen uit Mol leggen ze daarom op een laag stabilisé. De opbouw bestaat uit een fundering van ongeveer 10 centimeter aan steenpuin. Dit bevordert de afwatering.

Wat volgt is een laag stabilisé van 10 centimeter, en tot slot vormen de getrommelde klinkers de laatste laag.

terrastegels Mol

Terrastegels leggen

Het aanleggen van een terras is gemakkelijker dan de bestrating van een oprit. In plaats van de diverse klinkerwerken kunt u voor een terras beter kiezen voor speciale terrastegels. Deze tegels zijn een stuk platter dan straatstenen en hebben vaak een groter formaat. Het voordeel van terrastegels is dat hiervoor de ondergrond een minder goede preparatie nodig heeft, omdat de belasting ook lager is. Wel is het belangrijk dat u de grond egaliseert voordat u de terrastegels laat leggen. Maakt met behulp van verschillende kleuren en vormen terrastegels een ruimte die een unieke sfeer uitademt. De experts uit ons netwerk ondersteunen u met plezier.

Voordelen van terrastegels

Het plaatsen van terrastegels biedt uiteraard een hoop voordelen. Zo zien de tegels er erg mooi uit en geven ze uw terras een prachtige uitstraling. Ze gaan lang mee en zijn bovendien verkrijgbaar in veel verschillende materialen, kleuren en formaten. Hieronder staan vier belangrijke voordelen van terrastegels.

 • De grote terrastegels doen het oppervlak groter ogen.
 • Terrastegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen en materialen.
 • U geeft uw terras elke gewenste uitstraling.
 • Met terrastegels bent u gegarandeerd van een lange levensduur.
kasseien in Mol leggen

Kasseien leggen Mol

Hoewel de straten in Nederland over het algemeen klinkers als basis krijgen, is het in Vlaanderen zeer gebruikelijk om hiervoor kasseien te gebruiken. Kasseien – ook wel kinderkopjes genoemd – zijn de traditionele vorm van het bestraten van wegen. Het voordeel van kasseien is dat deze een warme en authentieke uitstraling bieden. Het nadeel van kasseien is dat het wegdek ongelijkmatig is. Het leggen van kasseien wordt daarom tegenwoordig het meeste toegepast bij terrassen of voor het woonerf. De kosten voor kasseien liggen daarbij relatief laag. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het bestraten met kasseien? Wij informeren u met alle plezier.

Voordelen van kasseien laten leggen

De natuurlijke uitstraling van kasseien is één van de grootste voordelen van deze steensoort. Ze zijn geschikt voor veel verschillende oppervlakken: van het tuinpad tot aan de parking. Wel zorgen kasseien voor een ongelijkmatig oppervlak.

 • Kasseien hebben een prachtige natuurlijke uitstraling.
 • Kasseien zijn geschikt voor de oprit, tuinpad en terras.
 • De uitstraling van kasseien verbetert naarmate ze ouder worden.
 • Beschadigingen zijn eenvoudig te herstellen.
klinkers leggen Mol

Kleiklinkers leggen

Zoals gezegd leveren klinkerwerken specialisten naast betonklinkers ook kleiklinkers. Kleiklinkers maakt men al decennialang door blokken klei in een oven te bakken. Vroeger werd hiervoor gebruik gemaakt van steenovens, die gestookt werden op hout en kolen. Het gevolg was dat de kleiklinkers geen egale vorm en kleur hadden. Dergelijke oud gebakken klinkers kunt u nog bij tweedehands aanbieders verkrijgen. De kleiklinkers die men tegenwoordig bakt hebben een veel strakkere vorm, en worden aangeduid met de term nieuw gebakken klinkers. Bent u op zoek naar klinkers die een egale uitstraling hebben? Kijk eens naar nieuw gebakken kleiklinkers.

Waarom kleiklinkers?

Dat kleiklinkers steeds populairder worden, is niet vreemd: ze hebben een prachtige authentieke uitstraling en zijn kleurvast. Dat betekent dat ze de kleur langer vasthouden dan bijvoorbeeld betonklinkers. Bovendien zijn kleiklinkers erg eenvoudig te leggen, waardoor de arbeidskosten laag blijven.

 • Kleiklinkers zijn kleurvast en gaan lang mee.
 • Een kleiklinker heeft een prachtige, authentieke uitstraling.
 • Ze zijn milieuvriendelijk.
 • Kleiklinkers vereisen maar weinig onderhoud.
betonklinkers in Mol leggen

Betonklinkers in Mol leggen

Klinkers zijn in soorten en maten verkrijgbaar bij stratenmakers uit Mol. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit zowel kleiklinkers als betonklinkers, die bovendien nog weer elk hun eigen variaties kennen. Wanneer u kiest voor betonklinkers, dan kiest u voor een vaste maat; een betonklinker is altijd 210 x 105 millimeter. Daarnaast weet u bij betonklinkers zeker dat deze bestand een zware belasting kunnen hebben, en dat ze regenwater snel afvoeren. Dit maakt betonklinkers uitermate geschikt voor het bestraten van oprijlanen of parkeerplaatsen. Betonklinkers zet men dankzij de strakke bestrating die zij opleveren vaak in als markering voor het wegdek.

Waarom betonklinkers?

Met een beperkt budget zijn betonklinkers de ideale keuze. Doordat ze in groten getale geproduceerd worden, zijn ze een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld natuurlijke klinkers. Daarnaast wordt er kleur aan het productieproces toegevoegd, waardoor er meer kleurkeuze is.

 • Betonklinkers zijn een stuk voordeliger dan natuurstenen.
 • Ze zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en formaten.
 • Betonklinkers zijn geschikt voor zware belasting.
 • De zijn vormvast.

Terras aanleggen Mol

Bent u van plan om zelf het aanleggen van een terras te verzorgen? Bereid u dan goed voor. Kijk samen met een bestrating professional naar de mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zitten. Zo is het mogelijk om aanzienlijk op de prijzen voor het bestraten te besparen, door te kiezen voor een goedkopere variant terrastegel, of door gebruik te maken van een eenvoudig legverband. Wilt u graag ideeën op doen voor ontwerpen voor de sierbestrating van het terras? Veel stratenmakers hebben een portfolio met vele voorbeelden, en kan u daarbij inzicht geven in de aanlegprijzen. Wij helpen u met alle plezier.

Terras aanleggen? Maak een ontwerp

Voordat u een terras laat leggen, is het verstandig om een ontwerp op te stellen. U kunt proberen dit zelf te doen, maar met de hulp van een professioneel tuinontwerper bent u verzekerd van het mooiste resultaat.

Hij zorgt voor een terras die uw tuin dimensie geeft, die groot genoeg is om met het hele gezin te barbecueën en die qua uitstraling past bij de rest van uw achtertuin of voortuin. Hij weet precies welke stenen elkaar complimenteren. Door verschillende soorten bestrating te gebruiken ontstaat er een speels effect die de tuin een ruimtelijke indruk geeft.

Nieuw terras? Laat de terrastegels leggen door een klinkerwerken expert uit Mol!

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 25% op uw klinkerwerken.

Gratis offertes aanvragen

Prijzen bestrating Mol

De prijzen voor het aanschaffen van sierbestrating, klinkers, kasseien en andere materialen stelt elke leverancier zelf vast. De kosten voor het leggen van terrassen, opritten en tuinen worden bepaald door meerdere factoren. Zo is de staat van de ondergrond van invloed op de uiteindelijk prijs, en worden de prijzen tevens beïnvloed door de tijd die een erkend klinkerlegger uit Mol met de klus bezig is. Heb u behoefte aan een volledig overzicht van de kosten voor onze diensten? Vul dan onze offertepagina in en wij sturen u spoedig enkele offertes op maat toe van klinkerleggers die bij u in de regio werken. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de prijzen.

Welke factoren beïnvloeden de totale kosten?

De totaalprijs voor het bestraten is afhankelijk van een hoop verschillende factoren. Natuurlijk speelt het totaaloppervlak een rol. Laat u vooraf een ontwerp opstellen dan komen hier natuurlijk nog kosten bij.

Wilt u het grondwerk ook uitbesteden? Houd dan rekening met een meerprijs. Vaak betaalt u ook extra voor het afvoeren van puin en grond. Om te besparen leent u bijvoorbeeld een kar van iemand om zelf het puin naar de vuilstort te brengen. De grootste invloed op de kosten is echter de keuze voor het soort bestrating en de arbeidskosten van de klinkerwerken expert zelf.

Prijstabel: bestrating

Type bestrating en kostenRichtprijzen*
Stenen€15,- tot €66,- per m²
Klinkers€30,- tot €40,- per m²
Grind of split€10,- tot €14,- per m²
Stratenmaker (per uur)€30,- tot €62,- per uur
Stratenmaker (per m²)€12,- tot €22,- per m²
Stabilisé€55,- tot €75,- per m³
Opsluitbanden€3,- tot €6,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Klinkerwerken tegen lage prijzen!

Vergelijk tot wel 25% met het vergelijken van offertes.

Vrijblijvende offertes
stratenmaker Mol

Wat doet een stratenmaker uit Mol?

Stratenmakers zijn in te schakelen voor het leggen van een breed scala aan bestrating. Denk onder andere aan het leggen van een tuinpad, parking of terras. Daarnaast is een klinkerwerken expert ook ervaren in het plaatsen van steenkorven. Dit geeft uw voortuin een extra dimensie en u gebruikt het zelfs als tuinafscherming. Bovendien voeren stratenmakers ook diverse grond- en graafwerken uit. Deze graafwerken dienen vaak als voorbereiding op de bestrating. U schakelt stratenmakers uit Mol o.a. in voor:

 • dolomiet leggen;
 • tuinpad leggen;
 • oprit leggen;
 • steenkorven plaatsen;
 • grond- en graafwerken.
dolomiet leggen

Dolomiet leggen

Eén van de opties voor het leggen van een oprijlaan is het gebruik van dolomiet en grind. Dolomiet is een goed alternatief voor klinkers, omdat het een stevige basis biedt.

Voorwaarde voor een goede stevige oprit van dolomiet is dat u de ondergrond goed voorbereidt. Zo is het noodzakelijk om diverse grondwerken te laten afhandelen, en is het tevens nodig om de afwatering te regelen.

Omdat dolomiet gemakkelijk verzakt is het tevens verstandig om een kantafsluiting te plaatsen. Hebt u hier geen handigheid in, dan is het mogelijk om een klinkerwerken expert om hulp te vragen. Zo bent u zeker van het juiste resultaat.

tuinpad aanleggen

Tuinpad aanleggen

Een volgende klus waarvoor u de ondersteuning van een klinkerwerken expert kunt inzetten is het aanleggen van een tuinpad. Voor een tuinpad vormen vele materialen een geschikte ondergrond, zoals siergrind, houtsnippers of kiezels. Daarnaast biedt menig leverancier uit de regio verschillende tuintegels aan.

Het voordeel van tuintegels als basis voor het tuinpad is dat deze een goede bestendigheid tegen de weersomstandigheden hebben, en daardoor lang meegaan.

Voor het verzorgen van een tuinpad geldt eveneens dat een stevige ondergrond belangrijk is.

oprit in Mol aanleggen

Oprit aanleggen

Een oprit bestraten vereist wel enige handigheid en voorbereiding. Zo moet u bij het vestraten van de oprit niet alleen rekening houden met de draagkracht van de ondergrond, maar is het tevens van belang om te kijken naar afwatering. Dit betekent dat u voordat u de bestrating kunt toepassen eerst het beste met een klinkerwerken specialist uit Mol kunt overleggen over de mogelijkheden en de noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden. Als de grond geprepareerd is, dan kan men de bestrating uitvoeren en kunt u de kleiklinkers of betonklinkers leggen. Hebt u een beperkt budget? Bestel de (getrommelde) klinkers dan bij een bestratingsspecialist die tweedehands producten aanbiedt.

Oprit laten aanleggen door de vakman!

Bekijk hoe stratenmakers een nieuwe oprit aanleggen.

Nieuwe oprit aanleggen, waar rekening meehouden?

De parking moet genoeg draagkracht hebben voor uw auto (of zelfs auto’s), dus is het belangrijk dat u kiest voor een sterk legverband. Het visgraat of elleboogverband is hiervoor erg geschikt. Om de oprit te versterken is een goede fundering enorm belangrijk.

Houd bij de dikte van de stenen rekening met 5 à 6 centimeter. De stenen moeten niet te groot zijn, omdat de kans op scheuren dan aanwezig is. Voor een sterk resultaat is het ook belangrijk om te kiezen voor goede opsluitbanden.

Steenkorven plaatsen

Binnen de klinkerwerken vallen niet alleen klussen zoals het leggen van getrommelde kleiklinkers, of het leggen van een tuinpad, ook andere klussen horen hierbij, bijvoorbeeld de plaatsing van steenkorven. Steenkorven bestaan uit een soort metaalgaas, gevuld met verschillende stukken steen. De steenkorven zijn geschikt als tuinafscheiding of als alternatief voor de schutting. Het is aan u om te bepalen hoe hoog u de steenkorven plaatst en welke diepte ze krijgen. Weet wek dat het vanaf een bepaalde hoogte noodzakelijk is om de steenkorven te verankeren in de grond. Dit voorkomt dat de steenkorven omvergegooid worden door een stevige wind.

Voortuin bestraten

Wanneer klanten klinkerwerken willen laten leggen door een klinkerwerken expert, dan gaat het vaak om de achtertuin. Dit komt omdat de achtertuin de plek is waar zij ’s zomers de meeste tijd spenderen. Toch loont het ook om te overwegen om de voortuin te bestraten. Met het bestraten van de voortuin zorgt u er namelijk voor dat de voorzijde van uw woning er het gehele jaar door strak en verzorgd uit ziet. U hoeft geen onkruid te wieden, planten te snoeien of bloem te wateren omdat klinkers maar weinig onderhoud vereisen. Dit zal uiteindelijk leiden tot een waardevermeerdering van uw woning. U leest op deze pagina meer over het bestraten van uw voortuin.

Stabilisé leggen

Een goed begin is het halve werk! Daarom zorgen de vakmannen uit ons netwerk voor een goede ondergrond van uw bestrating. De klinkerwerken kunnen namelijk niet direct op de ondergrond gelegd worden omdat dit de kans op schade bij vorst vergroot. Een klinkerlegger uit ons netwerk voert daarom eerst grondwerken uit. De grond voor het te bestraten oppervlak wordt volledig uitgegraven en opgehoogd. Hierna brengt de klinkerwerken expert stabilisé aan. Stabilisé is een mengsel van zand en cement, wat ervoor zorgt dat uw klinkers goed op hun plek liggen, en niet zullen verzakken of verschuiven.

graafwerken Mol

Graafwerken

Naast de grondwerken bestaan er zoals gezegd ook graafwerken. Veel van onze klanten uit Mol denken dat de grondwerken en graafwerken precies hetzelfde inhouden. Hoewel de termen wel vaak naast elkaar gebruikt worden, is er wel degelijk een verschil. De graafwerken vormen namelijk een onderdeel van de grondwerken. Bij de graafwerken kunt u denken aan het uitgraven van een fundering, het nivelleren van tuinen of het uitvoeren van een grondanalyse. Op basis van de grondanalyse bepaalt een klinkerlegger bijvoorbeeld of het een optie is om een voortuin te verhogen of een vijver te plaatsen. De graafwerken nemen meestal wel enige tijd in beslag, maar gaan veel sneller dan handwerk.

grondwerken

Grondwerken

De klinkerwerken gaan vaak samen met andere klussen, die wij verzamelen onder de termen grondwerken en graafwerken. De grondwerken zijn hierbij de werkzaamheden die ervoor zorgen dat de klinkerwerken uiteindelijk kunnen worden uitgevoerd. Bij de grondwerken moet u denken aan werkzaamheden zoals het leveren van grond en grind, het afgraven van oppervlakten en het verzetten van grond. Door deze grondwerken te laten afhandelen door een ervaren klinkerlegger uit Mol, weet u zeker dat u spoedig kunt beginnen met het bestraten van het oppervlak. Bovendien voorkomt u zo op de lange termijn problemen met de afwatering of het verzakken van de klinkers.

Van graaf- tot klinkerwerken: een stratenmaker doet het allemaal!

Op zoek naar een klinkerwerken expert uit Mol? Maak dan gratis gebruik van onze offerteservice.

Gratis offertes aanvragen

Soorten bestrating

Bij de aanleg van uw terras, parking of tuinpad heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan bestrating. Er zijn veel verschillende tegels en stenen verkrijgbaar: zo zit er altijd een geschikte keuze tussen. Wilt u bijvoorbeeld een natuurlijke sfeer creëren? Dan is natuursteen onmisbaar. Ook getrommelde klinkers dragen bij aan een authentieke en natuurlijke sfeer. Voor iemand die juist graag het moderne karakter van zijn of haar woning in Mol terugziet, is de keuze voor grote terrastegels erg logisch. Ook betontegels worden in Mol steeds vaker als sierbestrating geplaatst. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten bestrating.

Getrommelde klinkers

Wij spraken eerder al over het verschil tussen oud en nieuw gebakken kleiklinkers. Momenteel is er bij een aantal klinkerwerken experts ook een derde variant verkrijgbaar; de getrommelde klinker. Een getrommelde klinker is een nieuw gebakken steen die met behulp van een speciale techniek de uitstraling van een oud gebakken steen wordt aangemeten. Hoewel de prijs voor getrommelde klinkers relatief hoog uitvalt, wordt deze door veel van onze klanten uit Mol grif betaald vanwege de authentieke sfeer die dergelijke klinkers opwekken. De getrommelde stenen hebben bovendien als bijkomend voordeel dat ze vuil afstoten, en het regenwater goed afvoeren.

Natuursteen

Voor een natuurlijke uitstraling is natuursteen de ideale keuze. Natuursteen, zoals Belgische blauwe hardsteen, wordt veel gebruikt voor terrassen. Voor oprijlanen is het niet altijd even geschikt, omdat het niet sterk genoeg is. Natuursteen is verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en afmetingen. Kiest u voor een tegel van natuursteen, onthoud dan dat het een natuurlijk product is. Dit houdt in dat elke tegel uniek is. Juist deze kleine verschillen zorgen voor een prachtige natuurlijke uitstraling. Toch is dit voor sommige mensen ook een nadeel. In dat geval kiest u beter voor keramische tegels. Het voordeel van natuursteen is dat het stoot- en kleurvast is, zodat er geen beschadigingen ontstaan.

keramische tegels

Keramische tegels

Naast de vele tuintegels, klinkers, en kasseien bestaan er ook keramische tegels. Een keramische tegel wordt regelmatig voor binnenshuis gekozen, omdat deze een lange levensduur heeft. Dit betekent dat terwijl andere tegelsoorten nog weleens vlekken of krassen krijgen, de keramische tegel in optimale staat blijft verkeren. Hierdoor vormen keramische tegels niet alleen een geschikte keuze voor plaatsing binnenshuis, ook als basis voor het terrasoppervlak vormen ze een goede keuze. Een aantal van onze klanten uit Mol vonden het keramiek niet mooi qua uitstraling. Er bestaat echter ook keramiek met een hout uitstraling. Meer weten? Wij informeren u met plezier over de mogelijkheden en bijkomende kosten.

belgische blauwe hardsteen

Belgische blauwe hardsteen

Voor het aanleggen van terrassen, vloeren of zelfs een tuinpad, bestaan er een groot aantal steensoorten. Een speciale steensoort uit België is de Belgische blauwe hardsteen. Deze steen is uitermate geschikt als basis voor een vloer, omdat het zeer stootvast is. Waarbij sommige steensoorten bepaalde vlekken en krassen krijgen na verloop van tijd, is dit bij de Belgische blauwe hardsteen niet het geval. Omdat deze steensoort jarenlang veel gebruikt werd, is de soort nu vrij schaars, en de kostprijs relatief hoog. U moet rekening houden met prijzen rond de €100,- per vierkante meter. De Vietnamese blauwsteen is een enigszins goedkopere oplossing.

sierbestrating

Sierbestrating Mol

Het aanleggen van terrassen kan met behulp van terrastegels, maar u kunt hiervoor ook vormen van sierbestrating voor gebruiken. Voorbeelden van sierbestrating zijn kiezels en grind, of speciale zandsoorten. Het voordeel van het plaatsen van sierbestrating is dat dit over het algemeen iets gemakkelijker is dan het bestraten met zwaardere stenen. Hierbij komt wel dat het van belang is om onder de sierbestrating onkruidwerend materiaal te leggen. Dit verlengt de levensduur van het materiaal, en zal bovendien helpen bij de juiste vorm van afwatering. Hebt u vragen over het aanleggen van sierbestrating? De bedrijven uit Mol aangesloten bij ons netwerk geven u graag een passend antwoord.

siergrind Mol

Siergrind

Wij hebben u hierboven al over de mogelijkheden op het gebied van sierbestrating verteld. Eén van de opties hierbinnen is siergrind. Siergrind bestaat uit kleine stukjes steen die vierkante of afgeronde hoeken kunnen hebben. Het siergrind wordt door de leveranciers uit ons netwerk in Mol in diverse kleuren en prijscategorieën geleverd. Het is aan u om te bepalen welke optie u kiest, en welke uitstraling u meegeeft aan uw parking of terras. De kosten voor sierbestrating, waaronder siergrind vallen altijd laag uit. Kiest u voor extra bescherming met behulp van een zeil, dan ligt de uiteindelijke prijs iets hoger. Wilt u voorkomen dat tussen de kiezels onkruid groeit? Overweeg dan de plaatsing van een zeil.

Waalformaat

Voor het aanleggen van oprijlanen en terrassen bestaan zoals gezegd vele soorten geschikte stenen en tegels. Een voorbeeld van een bepaalde klinkersoort vormen klinkers in het waalformaat. Het waalformaat staat voor een bepaalde afmeting: 210 x 100 x 50 millimeter. Deze (kleine) klinkersoort is daardoor erg geschikt voor diverse bestratingsverbanden, en levert altijd een strak resultaat op, mits de bestrating wordt omsloten door een opsluitband om wegzakken te voorkomen. Veel specialisten uit Mol bieden klinkers in het waalformaat aan als sierbestrating. De kosten variëren per kleur en bakvorm, maar vallen rond de €35,- tot en met €40,- per vierkante meter.

waalformaat Mol

Oprit aanleggen? U heeft de keuze uit verschillende legverbanden.

De stratenmaker uit Mol geeft u een persoonlijk advies voor het beste resultaat.

Vrijblijvende offertes ontvangen

Soorten bestratingsverbanden

Het plaatsen van een bestrating kan op vele manieren, en in verscheidene patronen. In de bestratingsbranche duidt men deze patronen aan als legverbanden of bestratingsverbanden. Een goed bestratingsverband zal ertoe leiden dat de stenen blijven liggen, en dat deze goed op elkaar aansluiten. Hoewel bestratingsverbanden op alle soorten straatstenen kunnen worden toegepast, gebruiken wij deze met name voor het bestraten met kleine rechthoekige stenen zoals waaltjes en klinkers. Voorbeelden van legverbanden zijn het blokverband, het halfsteensverband, het wildverband en het keperverband.

Blokverband

Een bekend patroon is blokverband. Hiervoor gebruiken stratenmakers langwerpige stenen, zoals klinkers. Hij groepeert steeds twee klinkers, die hij naast elkaar legt in de vorm van een blok. Deze blokken worden verticaal en horizontaal afgewisseld. Dit geeft een persoonlijke draai aan de standaard methode van bestraten zonder dat het veel extra tijd kost.

Halfsteensverband

Een halfsteensverband kunt u met praktisch elke steen creëren. U start met een rechte rij stenen, waarna u er bij de rij erboven rekening houdt met de voegen. De voeg van de bovenste rij komt halverwege een steen op de onderste rij. Ook deze manier van bestraten is erg eenvoudig en zorgt ervoor dat uw terras er net even unieker uit komt te zien.

soorten bestratingsverbanden in Mol

Elleboogverband

Bij het leggen van een elleboogverband maken de stratenmakers uit ons netwerk gebruik van langwerpige stenen, veelal klinkers. De klinkers worden met de kopse kanten tegen de lengte van een andere klinker gelegd, waardoor er een stevig en sterk resultaat ontstaat. Het elleboogverband wordt veelal gebruikt voor de aanleg van een parking, omdat dit sterk genoeg is om het gewicht van een auto te kunnen dragen.

Visgraatverband

Het visgraatverband is vergelijkbaar met het elleboogverband, omdat het voor een stabiel en enorm sterk oppervlak zorgt. Bij dit legverband legt de stratenmaker de klinkers in een hoek van 45 graden tegen elkaar aan. Als u het visgraatverband wilt toepassen, dan is het belangrijk dat u langwerpige stenen gebruikt. Klinkers zijn hiervoor een erg geschikte keuze.

Keperverband

Het keperverband is praktisch hetzelfde als het visgraatverband: u laat de klinkers in een hoek van 45 graden tegen elkaar aanleggen. Er is echter één belangrijk verschil. Bij het keperverband liggen de klinkers 90 graden gedraaid. Dit verandert niets voor de functionaliteit, maar heeft wel effect op esthetisch vlak. Een keperverband legt de nadruk op de breedte van de bestrating.

Wildverband

Bij wildverband lijkt er op het eerste gezicht geen specifiek patroon gebruikt te zijn. De stratenmakers houden tijdens het leggen echter wel een patroon aan. Het wildverband is populair in natuurlijke tuinen, omdat dit legverband het natuurlijke karakter vergroot. Het lijkt alsof de bestrating is ontstaan, in plaats van aangelegd.

opsluitbanden Mol

Soorten opsluitbanden

Als u gaat bestraten, dan zult u tevens rekening moeten houden met de opsluitbanden. Opsluitbanden laat u aan de buitenzijde van het te bestraten oppervlak plaatsen, omdat deze de klinkers goed op hun plek houden. De opsluitbanden liggen doorgaans een stuk dieper in de grond, waardoor dit een goede basis is. Laat u een terras of looppad aanleggen? Dan voldoet een opsluitband van 5 x 15 centimeter. Voor een oprit raden wij u aan om een breder formaat te plaatsen. Houd hiervoor een minimum afmeting van 6 x 20 centimeter aan, maar gebruik voor een optimaal resultaat opsluitbanden van minimaal 8 centimeter dik.

stratenmakers Mol

Wanneer is er een stedenbouwkundige vergunning nodig?

Wanneer u rondom uw woning werkzaamheden wilt gaan uitvoeren, dan heeft u vaak een stedenbouwkundige vergunning nodig. Klanten vragen ons regelmatig of zij ook een vergunning nodig hebben voor het leggen van klinkers. In principe heeft u inderdaad een stedenbouwkundige vergunning nodig voor het leggen van klinkers voor uw terras of parking. In de praktijk blijkt echter dat er bij de meeste klinkerwerken een vrijstelling mogelijk is, waardoor u zonder vergunning gewoon uw klinkers kunt leggen. Als u bijvoorbeeld klinkerwerken nodig heeft voor de toegang naar uw woning, dan kunt u zonder vergunning gaan starten met de werkzaamheden. Kijk voor meer informatie op ruimtelijkeordening.be.

prijzen bestrating

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u uw bestrating al tijden vervangen? Pak dan nu uw kans! Via onze offerteservice vergelijkt u gratis en vrijblijvend de prijzen van meerdere stratenmakers. U kiest daarna zelf welk stratenmaker bedrijf u inschakelt en bespaart op die manier tot wel 25% op de totale kosten!

Wilt u graag meer weten over het verschil in prijs tussen natuur- en betontegels? Of bent u nieuwsgierig wat de klinkerwerken voor een parking kosten? Twijfel dan niet langer en vul vandaag nog het offerteformulier in. U ontvangt zo spoedig mogelijk tot wel 5 offertes van specialisten uit de regio Mol.