Specialist in klinkers leggen nodig?

Vergelijk klinkerwerken prijzen & bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Bestrating Oost-Vlaanderen

Zien de klinkers van de bestrating van uw oprit of de tuin van uw woning in Oost-Vlaanderen er niet meer netjes uit. Is alles verzakt of wilt u wel eens iets anders? Laat dan een stratenmaker de bestrating leggen voor u. De vakman zorgt niet alleen voor de klinkerwerken, maar ook voor het ophogen van de ondergrond en de juiste afwatering.

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor het bestraten van tuinen, terrassen en opritten. Wist u bijvoorbeeld dat niet elke soort klinkers of tegens geschikt is voor het bestraten van een oprit? Naast de mogelijkheden leest u hier ook meer over de gemiddelde prijzen en hoe u bespaart op de kosten!

klinkerwerken Oost-Vlaanderen

Klinkerwerken Oost-Vlaanderen

Soms denkt men bij de term klinkerwerken alleen aan het leggen van opritten, maar het houdt nog veel meer in. De naam klinkerwerken staat voor alles wat te maken heeft met bestrating. Denk aan het leggen van klinkers, maar ook het leggen van terrastegels, kasseien en zelfs grind. Daarnaast is het voor het bestraten ook erg belangrijk dat de ondergrond goed is. Het klaarmaken van de fundering en eventueel ophogen hoort daarom ook bij klinkerwerken. Tot slot zorgt een vakman uit Oost-Vlaanderen ook voor de afwatering. U weet dan zeker dat er geen waterplassen blijven liggen, deze beschadigen namelijk de bestrating.

bestrating Oost-Vlaanderen

Opbouw van klinkerwerken

Klinkerwerken starten allemaal met de juiste ondergrond. Voor opritten is er bijvoorbeeld een andere fundering nodig dan voor terrassen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de bestrating van opritten het gewicht van een auto moet dragen. Zonder de juiste ondergrond verzakt de bestrating sneller. Een vakman zorgt ook voor het ophogen van de fundering wanneer dit nodig is. De vakman begint daarna met het leggen van terrastegels, kleiklinkers, betontegels of één van de andere soorten. Hierbij zorgt hij ervoor dat alles egaal wordt aangebracht en dat er een goede afwatering is.

terrastegels

Terrastegels leggen

Voor het leggen van een terras dient u een keuze te maken uit de vele terrastegels die verkocht worden. Hieronder verstaan wij niet alleen klinkers en kasseien, maar ook diverse andere steensoorten zoals siergrind en kiezels. Het plaatsen van kasseien, betonklinkers en terrastegels is mogelijk in diverse verbanden. Zo kan u een unieke sfeer bij uw woning creëren waar u vol van kan genieten.

Voordelen van terrastegels

U heeft de keuze uit vele verschillende soorten terrastegels, bijvoorbeeld van beton of natuurstenen. Met de terrastegels geeft u uw terras eenvoudig de gewenste uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor grote terrastegels of juist voor een sierbestrating naar eigen ontwerp. De belangrijkste voordelen van deze tegels zijn:

 • Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten.
 • Verschillende materialen zijn mogelijk.
 • Het leggen van grote terrastegels gaat zeer snel.
kasseien leggen in Oost-Vlaanderen

Kasseien leggen Oost-Vlaanderen

Voor veel van onze klanten uit Oost-Vlaanderen vormen kasseien enkel een steensoort die gebruikt wordt voor de bestrating van wegen. Het is echter ook goed mogelijk om met kasseien in plaats van klinkers uw oprit of parking te bestraten. Kasseien slijten bijna nooit, evenals getrommelde klinkers, zodat u lange tijd van de kasseien kunt genieten.

Voordelen van kasseien laten leggen

Kasseien zijn ook wel bekend onder de naam kinderkopjes. Kasseien zijn meestal vierkant of rechthoekig en hebben een bolle bovenkant. Ze zijn zeer populair in Oost-Vlaanderen vanwege de vorm en traditionele uitstraling. De bolle vorm maakt ze wat minder geschikt voor het aanleggen van terrassen. Dit zijn de voordelen:

 • Kasseien hebben een traditionele uitstraling.
 • Ze zijn geschikt voor vele soorten bestrating.
 • Vaak gebruikt voor sierbestrating vanwege de vorm.
klinkers leggen in Oost-Vlaanderen

Kleiklinkers leggen

Naast betonklinkers bieden de leveranciers ook veel soorten en maten kleiklinkers aan. Kleiklinkers bakt men bij een extreem hoge temperatuur, waardoor zij dezelfde duurzame kwaliteiten krijgen als natuursteen.

Het leggen van de kleiklinkers is mogelijk in een waalformaat, dit is zeer populair in Oost-Vlaanderen.

Waarom kleiklinkers?

De naam zegt het al: kleiklinkers worden gemaakt van klei. De rivierklei wordt in een vorm geperst en gebakken op zeer hoge temperatuur. Gebakken kleiklinkers zijn zeer sterk, hebben weinig onderhoud nodig en slijten niet snel. Door verschillende soorten klei en grondstoffen te gebruiken zijn ze beschikbaar in vele kleuren. De belangrijkste voordelen van kleiklinkers:

 • Kleiklinkers gaan zeer lang mee.
 • De klinkers kunnen een hoog gewicht (zoals een auto) dragen.
 • Ze hebben een traditionele en natuurlijkste uitstraling.
betonklinkers leggen

Betonklinkers in Oost-Vlaanderen leggen

Betonklinkers, de naam zegt het al, worden vervaardigd uit beton. De klinkers zijn daarbij verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en bewerkingen. Kies bijvoorbeeld voor getrommelde of gezandstraalde betonklinkers. Met betonklinkers kunt u gemakkelijk zelf bestraten. Wilt u voorkomen dat er bij het bestraten problemen optreden? Een stratenmaker uit Oost-Vlaanderen kan u het werk uit handen nemen.

Waarom betonklinkers?

Bij betonklinkers denkt men in Oost-Vlaanderen vaak aan een saaie grijze kleur. Maar betonklinkers zijn juist verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen. Er worden namelijk grondstoffen zoals grind, zand of kleurstoffen toegevoegd aan de betonklinkers. Deze betonklinkers worden gebruikt voor allerlei soorten bestrating en hebben een lange levensduur. De voordelen op een rij:

 • Door het productieproces zijn de klinkers goedkoop in aanschaf.
 • De klinkers zijn in vele formaten en kleuren verkrijgbaar.
 • Ze zijn zeer stevig en gaan lang mee.

Terras aanleggen Oost-Vlaanderen

Naast het bestraten van een parking met kasseien, helpen experts uit ons netwerk u tevens graag bij het aanleggen van een terras.

Samen met u kijken ze naar het aanbod van terrastegels en de mogelijke bewerkingen hiervan. Vervolgens zullen zij de bestrating uitvoeren, zodat u snel geniet van een heerlijk buitenzitje.

Terras aanleggen? Maak een ontwerp

Een ontwerp maken kunt u zelf doen, maar het is verstandig om hiervoor een vakman uit Oost-Vlaanderen in te schakelen. De vakman geeft u namelijk handige tips, vertelt meer over de mogelijkheden en weet precies wat er mogelijk is. Het maken van een ontwerp is erg handig. Niet alleen voor het proces van het leggen van de klinkers of tegels, maar ook om te weten hoeveel stenen u nodig heeft voor de klinkerwerken. Voor sierbestrating is een ontwerp bijna onmisbaar. Op het ontwerp wordt namelijk aangegeven hoe de bestrating gelegd moet worden.

De vakman; specialist voor al uw klinkerwerken!

Bespaar op de kosten en vul vandaag nog het offerteformulier in.

Gratis offertes aanvragen

Prijzen bestrating Oost-Vlaanderen

De prijzen voor de inzet van een stratenmaker uit Oost-Vlaanderen, klinkerlegger of andere vakman hangen af van vele factoren. Zo worden de prijzen bepaald door de afmeting van het te bestraten oppervlak, en hebben de gekozen materialen hier ook invloed op. Een andere invloedsfactor is de staat van de ondergrond. Wanneer deze nog geheel geprepareerd moet worden, zullen de prijzen aanzienlijk stijgen. Bent u benieuwd naar een exact prijsoverzicht voor klinkerwerken bij u thuis? Aarzel dan niet om de offertepagina in te vullen. Wij zullen u op basis van uw wensen verschillende offertes op maat toesturen. Wij helpen u graag verder! Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijzen van klinkers.

Welke factoren beïnvloeden de totale kosten?

De kosten voor het leggen van bestrating zijn afhankelijk van een aantal factoren. De twee belangrijkste factoren zijn het oppervlakte dat bestraat moet worden en het soort klinkers of tegels waar u voor kiest. Betonklinkers zijn bijvoorbeeld goedkoper dan getrommelde klinkers.

Ook het formaat van de stenen is van invloed op de prijs. Een vakman uit Oost-Vlaanderen legt grote terrastegels bijvoorbeeld een stuk sneller dan kleine klinkers. Hetzelfde geldt voor het legverband. Een ingewikkeld legverband kost meer tijd dan bijvoorbeeld een simpel elleboogverband. Voor de exacte kosten is het verstandig om offertes aan te vragen.

Prijstabel: bestrating

Type bestrating en kostenRichtprijzen*
Stenen€15,- tot €66,- per m²
Klinkers€30,- tot €40,- per m²
Grind of split€10,- tot €14,- per m²
Stratenmaker (per uur)€30,- tot €62,- per uur
Stratenmaker (per m²)€12,- tot €22,- per m²
Stabilisé€55,- tot €75,- per m³
Opsluitbanden€3,- tot €6,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wilt u zeker weten dat u niet te veel betaalt voor klinkerwerken?

Vergelijk dan gratis offertes van specialisten uit de omgeving van Oost-Vlaanderen!

Vrijblijvende offertes
stratenmaker Oost-Vlaanderen

Wat doet een stratenmaker uit Oost-Vlaanderen?

Een stratenmaker uit Oost-Vlaanderen doet nog veel meer voor u dan alleen het leggen van nieuwe bestrating. Vaak moet de oude bestrating namelijk nog verwijderd worden. De vakman zorgt er niet alleen voor dat alle stenen weggehaald worden, maar zorgt ook direct van de afvoer van het bouwafval. Andere werkzaamheden van de vakman zijn het ophogen van de fundering, afvoeren van grond en andere grondwerken en het aanleggen van drainage. Dit zijn de belangrijkste taken van een vakman:

 • Ophogen en gereed maken van een fundering en het aanleggen van drainage.
 • Verwijderen van oude bestrating.
 • Aanleggen van nieuwe opritten, terrassen en tuinbestrating.
 • Uitvoer van kleine tuinwerken en aanleggen van beplanting.
dolomiet in Oost-Vlaanderen leggen

Dolomiet leggen

Naast klinkers, kan een bestratingswerken professional uit Oost-Vlaanderen ook vele andere steensoorten gebruiken om een oprijlaan te bestraten.

Eén van de steensoorten die in Vlaanderen regelmatig wordt toegepast is dolomiet. Dolomiet is vergelijkbaar met grind, en zorgt voor een stevige ondergrond. Vindt u getrommelde kleiklinkers niet aansluiten bij de stijl van uw woning? Kies dan voor dolomiet.

Bij het gebruik van dolomiet of grindkorrels is het wel van belang dat u eerst zorgt voor een stevige basis, een kantopsluiting en goede afwatering. Een klinkerwerken expert uit ons netwerk is u graag van dienst, maar u kunt de klus ook uitstekend zelf afhandelen.

tuinpad aanleggen

Tuinpad aanleggen

Zoekt u geen professional op het gebied van de graafwerken, maar wilt u simpelweg een tuinpad laten aanleggen bij u thuis? Dan helpt een klinkerwerken specialist uit Oost-Vlaanderen u met plezier. Het leggen van een tuinpad kan niet alleen met beton- en kleiklinkers, ook overige soorten tuintegels vormen een geschikte keuze. Het is verstandig te kiezen voor speciale tuintegels voor het tuinpad, omdat deze beter bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Vindt u tegels niet zo mooi? Overweeg dan sierbestrating zoals grind, kiezels of houtsnippers als ondergrond voor het tuinpad. Al deze materialen vindt u bij een erkend vakman bij u in de buurt.

oprit aanleggen

Oprit aanleggen

Voordat u kunt overgaan tot het aanleggen van een oprit, dient u eerst de ondergrond te prepareren.

Zo is het belangrijk dat u zorgt voor een stevige fundering om verzakking van de klinkers te voorkomen.

Hebt u liever dat een professional de bestrating uitvoert? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

Oprit laten aanleggen door de vakman!

Bekijk hoe stratenmakers een nieuwe oprit aanleggen.

Nieuwe oprit aanleggen, waar rekening meehouden?

Voor het aanleggen van een nieuwe oprit zijn een aantal zaken zeer belangrijk. Dit vergt daarom ook een andere techniek dan het leggen van terrassen. Zo moet de ondergrond stevig zijn en moet de bestrating egaal aangelegd worden. Dan blijven er namelijk geen waterplassen op liggen na een fikse regenbui. Een stevige ondergrond is nodig, omdat de bestrating het gewicht van een auto moet dragen. Dit is ook de reden dat vakmannen uit Oost-Vlaanderen meestal klinkers (bijvoorbeeld kleiklinkers of betonklinkers) gebruiken. Grote dunne tegels zijn niet geschikt, deze kunnen breken door het gewicht van de auto’s.

Steenkorven plaatsen

Bent u op zoek naar een manier om uw tuin beter af te scheiden van die van de buren? Vindt u een houten schutting niet mooi, en zoekt u naar een andere oplossing? Wellicht vormen steenkorven dan een goede keuze voor u. Steenkorven staan ook wel bekend als schanskorven en bestaan uit een rooster van metaalgaas, dat gevuld wordt met verschillende stenen. Het grote voordeel van steenkorven is dat u helemaal zelf kunt bepalen hoe u deze vormgeeft. De hoogte, breedte en diepte zijn volledig van u afhankelijk. Houdt er wel rekening mee dat grotere steenkorven ondersteund moeten worden met palen in de grond.

Voortuin bestraten

De voortuin is het visitekaartje van uw woning. Zonde als deze vol staat met woekerende planten. Dit is niet alleen een slordig gezicht, maar zorgt ook dat u minder daglicht in huis heeft. Wij merken dat steeds meer klanten ervoor kiezen om bestrating in de voortuin te leggen. Dankzij de bestrating ziet de voortuin er jaar in, jaar uit verzorgd en strak uit. Als u de planten, struiken of zelfs bomen verwijdert krijgt u bovendien meer licht in huis, wat ook uw woongenot ten goede komt. Uiteraard is het in de voortuin ook mogelijk om klinkerwerken te combineren met beplanting.

Stabilisé leggen

U kunt uw bestrating niet zomaar op de ondergrond leggen. Wanneer het gaat vriezen is de kans groot dat de terrastegels gaan barsten en daarnaast zorgt dit niet voor een slechte afwatering. Dit heeft als gevolg dat er waterplassen op uw klinkerwerken blijft liggen. Klanten kiezen vaak voor ophoogzand, maar voor de sterkste fundering kunt u beter kiezen voor stabilisé. Zeker voor een oppervlak waarbij de stevigheid van groot belang is, zoals bij opritbestrating. Stabilisé is een mengsel van zand en cement, en u zou dit eventueel zelf kunnen mengen. Het bestaat uit één deel cement op acht tot tien delen zand.

graafwerken Oost-Vlaanderen

Graafwerken

Veel mensen denken dat de graafwerken hetzelfde zijn als de grondwerken. Dat is echter niet het geval. De graafwerken vormen namelijk een specifiek onderdeel binnen de grondwerken. Klussen die bij de graafwerken horen zijn: het uitgraven van funderingen, vijvers en sloten, het nivelleren van tuinen, het bouwrijp maken van terreinen en het uitvoeren van een grondanalyse. Kiest u ervoor om uw oprijlaan van getrommelde klinkers of kasseien te laten maken, dan is het verstandig om eerst een graafwerken specialist uit Oost-Vlaanderen in te schakelen voor een controle van de ondergrond. Dit zal op termijn de kwaliteit van het oppervlak ten goede komen. Door het uitgraven van een vijver uit te besteden kan u veel tijd besparen.

grondwerken Oost-Vlaanderen

Grondwerken

Naast een expertise in de klinkerwerken hebben de professionals uit Oost-Vlaanderen die zich bij ons netwerk hebben aangesloten ook een ruime ervaring met de grond- en graafwerken. Wanneer we spreken over grondwerken, dan vallen hier een aantal klussen onder. Zo kunt u bij de grondwerken denken aan het verzetten van grond, het leveren van grond, grind en zand, en het ontgraven van oppervlakten. Feitelijk zijn de grondwerken alle werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de grond voor bouw- en renovatieklussen. Voordat het mogelijk is de klinkerwerken uit te voeren, zal er in veel gevallen een specialist de voorbereidende werkzaamheden komen afhandelen.

Schakel een stratenmaker in voor het leggen van nieuwe bestrating!

U bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Vul nu offerteformulier in!

Gratis offertes aanvragen

Soorten bestrating

De vakman legt verschillende soorten bestrating voor u aan. U heeft hierbij de keuze uit vele soorten stenen. Kies bijvoorbeeld voor klinkers. Klinkers zijn rechthoekig van vorm en zeer sterk. Daarom zijn ze ook geschikt voor opritten. Ze worden gemaakt van beton of van klei en hierbij zijn er diverse varianten. Bijvoorbeeld getrommelde kleiklinkers of goedkope betonklinkers. Andere steensoorten zijn kasseien, terrastegels en tegels van natuursteen. Het voordeel van grote terrastegels is dat een vakman ze zeer snel legt. Wilt u liever sierbestrating, dan zijn klinkers en kasseien een betere keuze. Door de vorm zijn er vele legverbanden mogelijk.

Getrommelde klinkers

Wanneer u op zoek gaat naar klinkers, dan zult u diverse termen tegenkomen. Zo bestaan er nieuw en oud gebakken klinkers, en bied menig klinkerlegger uit Oost-Vlaanderen ook getrommelde stenen aan. Deze getrommelde klinkers hebben het uiterlijk van de oud gebakken variant, wat meestal gezien wordt als sfeervol en authentiek. Statistisch gezien worden getrommelde straatstenen zo’n 30% meer verkocht dan de standaard variant. Naast een sfeervol uiterlijk hebben getrommelde klinkers nog meer voordelen zoals een betere bestendigheid tegen vocht en een betere vuilafstoting. Benieuwd naar het prijsverschil met standaard betonklinkers? De specialisten bieden u met plezier enkele vrijblijvende offertes op maat aan.

Natuursteen

U heeft de keuze uit verschillende soorten natuurstenen. Ze worden onder andere gemaakt van basalt, graniet en kalksteen. Doordat het rechtstreeks uit de natuur wordt gehaald en niet in een fabriek wordt geproduceerd, is elke steen uniek.

Bij marmer is geen enkele steen hetzelfde door het patroon dat is gevormd. Een ander voordeel is dat natuursteen kleurvast is. Ze slijten niet snel en de kleur wordt in de loop der jaren steeds mooier. Varianten zijn bijvoorbeeld gevlamde, geborstelde of gladde natuurstenen. Ook flagstones zijn natuurstenen. Flagstones worden gemaakt van gespleten natuurstenen en zijn zeer geschikt voor stapstenen.

keramische tegels Oost-Vlaanderen

Keramische tegels

In huis is het tevens een optie om te kiezen voor een tegelvloer. Een tegelsoort die wij hiervoor vaak leveren is de keramische tegel. Het grote voordeel van keramische tegels is dat deze tot wel 40 jaar zonder slijtage meegaan. Andere tegelsoorten zullen op den duur krassen of vlekken vertonen, maar bij de keramische variant gebeurt dit niet. Een tijd lang werden keramische terras- en binnentegels maar weinig gekozen, omdat men de uitstraling niet binnenshuis vond passen. In meer recente jaren is er echter een variant ontwikkeld die een houten design heeft. Deze oplossing zorgt voor meer sfeer, terwijl u de voordelen van keramiek behoudt.

belgische blauwe hardsteen

Belgische blauwe hardsteen

Een andere steensoort die naast klinkers veel aandacht krijgt is de Belgische blauwe hardsteen. Deze steensoort werd lange tijd alleen voor binnenhuis toegepast, onder meer in keukens en serres. Tegenwoordig is er echter ook menig klant uit Oost-Vlaanderen die kiest voor blauwe hardstenen als terrastegels. Blauwe steen heeft zeer specifieke uiterlijke kenmerken, en is kleur- en slijtvast. Bovendien hoeft u hier weinig onderhoud aan te plegen. Het nadeel van Belgische blauwe hardsteen is dat deze zeer hoge prijzen kent. U moet al gauw denken aan €100,- per vierkante meter. Er bestaan ook blauwstenen uit Aziatische landen, deze beginnen rond de €40,- per vierkante meter.

sierbestrating Oost-Vlaanderen

Sierbestrating Oost-Vlaanderen

Wanneer wij spreken over het bestraten van tuin en terras, dan gaat het in de meeste gevallen niet over een standaard bestrating, maar over een sierbestrating. Sierbestrating is de term voor alle vormen van bestraten waarbij er niet gebruik wordt gemaakt van standaard klinkers of terrastegels, maar waarbij men een speciaal materiaal gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grind of kiezels. In een enkel geval spreken bestratingsspecialisten ook over sierbestrating wanneer zij de tegels in een speciaal patroon leggen. Wilt u graag uw terrasruimte of siertuin voorzien van sierbestrating? De klinkerwerken experts uit Oost-Vlaanderen informeren u over het bestraten en leggen uit wat de mogelijkheden zijn.

siergrind

Siergrind

De meeste mensen denken dat binnen de klinkerwerken alleen maar oplossingen met betonklinkers en getrommelde kleiklinkers bestaan. Naast klinkers leveren onze experts uit Oost-Vlaanderen echter ook verschillende oplossingen voor sierbestrating. Denk hierbij niet alleen aan mooie terrastegels of tuintegels voor een tuinpad, bij sierbestrating horen ook diverse soorten siergrind. Siergrind kan een aparte kleur hebben, of een speciale vorm, welke ervoor zorgt dat uw parking of oprijlaan een heel eigen uitstraling krijgt. Hebt u weinig behoefte aan stenen maar vindt u sierbestrating wel mooi? Kijk dan eens bij de houtsnippers of overige alternatieve mogelijkheden.

Waalformaat

Wanneer u van plan bent om uw oprijlaan opnieuw te bestraten, dan hebt u de keus uit een groot aantal klinkers. Zo moet u kiezen uit betonklinkers en kleiklinkers, maar dient u tevens een keuze te maken uit de verscheidene beschikbare afmetingen. Eén mogelijk afmeting is het waalformaat. Stenen met dit formaat past men vaak toe in de woningbouw, en hebben een afmeting van 210 x 100 x 50 millimeter. Beton- en kleiklinkers in het waalformaat hebben over het algemeen een lange levensduur en laten zich gemakkelijk leggen. Wilt u meer weten hierover of over grotere afmetingen? Bij vrijwel elke stratenmaker uit Oost-Vlaanderen kunt u een overzicht van de beschikbare bestratingsverbanden aanvragen.

waalformaat Oost-Vlaanderen

Een vakman legt vakkundig diverse bestratingsverbanden voor u!

Bespaar op de kosten door gratis offertes met scherpe prijzen te vergelijken.

Vrijblijvende offertes ontvangen

Soorten bestratingsverbanden

Het bestraten van tuinen en terrassen kan op veel verschillende manieren. De patronen waarin men de tegels legt, worden in vaktermen (leg)verbanden genoemd. Wanneer u gebruik maakt van een professioneel legverband dan zullen de stenen op de juiste manier op elkaar aansluiten, en na verloop van tijd niet verschuiven. De meeste bestratingsverbanden past men toe bij kleinere rechthoekige stenen zoals klinkers. Hoewel er veel legverbanden mogelijk zijn, worden een aantal in zo’n 80% van de gevallen toegepast. Dit zijn het blokverband, het visgraatverband, het elleboogverband en het halfsteensverband.

Blokverband

Stratenmakers maken bij het blokverband vaak gebruik van klinkers of waaltjes, maar in principe kan elke rechthoekige steen gebruikt worden bij het blokverband. De klinkerlegger neemt twee klinkers naast elkaar, en vormt hiermee een blok. Bij uw bestrating worden horizontale blokken afgewisseld met verticale blokken. Het leggen van blokverband is een relatief eenvoudige manier om toch iets bijzonders te creëren.

Halfsteensverband

Het halfsteens verband wordt al jarenlang gebruikt, omdat deze manier van leggen enorm eenvoudig is, en toch voldoende stevigheid biedt. Hierbij verspringt elke laag klinkers ten opzichte van de voorgaande rij steeds één halve steen opzij. U zult dergelijke klinkerwerken vooral opmerken bij tuinpaden, maar het halfsteensverband is tevens toe te passen bij een oprit of terras.

soorten bestratingsverbanden

Elleboogverband

Het elleboogverband dankt zijn naam aan de vorm van de klinkers. Een stratenmaker legt deze namelijk in de vorm van een elleboog: de kopse kant ligt tegen de zijkant van een andere steen. Het elleboogverband is één van de meest gebruikte klinkerwerken voor een oprijlaan, omdat deze eenvoudig te leggen is en er maar weinig snijdwerk aan te pas komt.

Visgraatverband

Het visgraatverband is vergelijkbaar met het keperverband. In beide gevallen worden klinkers in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar geplaatst. Het verschil zit hem echter in de richting. Een visgraatverband wordt in de rijrichting gelegd, terwijl een keperverband tegen de rijrichting in wordt gelegd. Dit zorgt ervoor dat een visgraatverband de nadruk op de lengte legt.

Keperverband

In tegenstelling tot het visgraatverband legt het keperverband de nadruk op de breedte van het oppervlak. Welk bestratingsverband de beste keuze is, is dus grotendeels afhankelijk van het oppervlak en uw persoonlijke voorkeur. Beide klinkerwerken zijn enorm goed bestand tegen het gewicht van auto’s, waardoor het vaak wordt toegepast bij het leggen van de bestrating van opritten.

Wildverband

Bij bestrating dat u in wildverband laat leggen, lijkt er geen patroon aanwezig te zijn. De stratenmaker maakt gebruik van diverse steensoorten, allen in een ander formaat en wisselt deze, ogenschijnlijk, willekeurig met elkaar af. Het wildverband is daarmee een goede keuze als u natuurstenen gebruikt voor uw bestrating. Het wildverband versterkt bovendien het natuurlijke karakter van uw tuin.

opsluitbanden Oost-Vlaanderen

Soorten opsluitbanden

Eén van de eerste onderdelen die een klinkerlegger zal plaatsen, zijn de opsluitbanden. Een opsluitband is een smalle, langwerpige steen die om het te bestraten oppervlak heen geplaatst wordt. Dit is een extra hulpmiddel die ervoor zorgt dat de straatstenen op hun plek blijven liggen. Hiermee verkleint u dus de kans op verzakkingen. U kunt opsluitbanden aanschaffen in verschillende kleuren en formaten.

Voor de aanleg van een terras of looppad is een smaller formaat vaak voldoende. Voor het opsluiten van uw oprit raden stratenmakers een minimaal formaat van 10x20x100 centimeter aan.

stratenmakers Oost-Vlaanderen

Wanneer is er een stedenbouwkundige vergunning nodig?

U bent waarschijnlijk bekend met de stedenbouwkundige vergunning. Als u van plan bent om te bouwen of verbouwen dan zult u dit bij de gemeente moeten melden en een vergunning moeten aanvragen. Ook voor werkzaamheden buitenshuis is het belangrijk om een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen. Er is echter een vrijstellingsregeling, dankzij deze vrijstellingen is het voor sommige werkzaamheden mogelijk om vergunningsvrij aan de slag te gaan. Deze vrijstelling geldt onder meer voor constructies die geen bouwvolume hebben, die 1 meter van de perceelgrens verwijderd blijven en die niet in een kwetsbaar gebied liggen. Bovendien is het leggen van een oprit of tuinpad naar uw voordeur of garage altijd zonder vergunning toegestaan. Kijk voor meer informatie op ruimtelijkeordening.be.

prijzen bestrating

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het is belangrijk dat uw bestrating op de juiste manier wordt aangelegd. Niet alleen voor de levensduur van uw nieuw oprit of bestrate voortuin, maar ook voor het gebruiksgemak.

Een goede afwatering bij het leggen van de bestrating zorgt er bijvoorbeeld voor dat er geen waterplassen blijven liggen. Dit is niet alleen vervelend voor u, maar beschadigt ook de klinkers of andere stenen.

Schakel daarom een vakman uit de omgeving van Oost-Vlaanderen voor de klinkerwerken. Door offertes te vergelijken van specialisten bespaart u tot wel 25% op het bestraten. Vul vandaag nog het offerteformulier in!