Vind een bestrating specialist in uw regio!

Gratis – Vrijblijvend

Bestrating Bertem

Bestrating in Bertem is een goede manier om uw achtertuin onderhoudsvriendelijker te maken én te zorgen voor een nette en verzorgde uitstraling. Laat het straatwerk uitvoeren door een klinkerlegger voor het allermooiste resultaat. Op zoek naar een stratenmaker?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere stratenmakers in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 25% op de kosten!

Op deze pagina leest u over bestrating en de vele mogelijkheden. U vindt hier informatie over verschillende klinkerwerken, bestratingsverbanden en tuinbestrating. Ook leest u meer over de richtprijzen van klinkerwerken.

Wat doet een klinkerlegger?

De werkzaamheden van klinkerleggers zijn heel divers. Bestrating aanleggen begint altijd met grondwerk. Dit is het verwijderen van oude klinkerwerken, het uitgraven en ophogen van de grond en het egaliseren van het zandbed. Dit zorgt ervoor dat de bestrating in Bertem er strak uit komt te zien.

Bovendien is een stratenmaker in te schakelen voor veel verschillende soorten klinkerwerken: oprit aanleggen, terras bestraten en natuurlijk het bestraten van de voor- of achtertuin.

Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden van een klinkerlegger:

 • Grondwerken
 • Tuin bestraten
 • Oprit aanleggen
 • Terrasbestrating leggen
 • Bestrating impregneren
 • Stenen en zand leveren
 • Puin afvoeren

bestrating Bertem

Klinkerwerken Bertem

Klinkerwerken zijn in Bertem heel populair. Het grote voordeel van klinkerwerken in de tuin, is dat het maar weinig onderhoud nodig heeft en er altijd netjes en verzorgd uitziet. Klinkerwerken is een heel breed begrip. Hieronder vallen heel veel verschillende soorten bestrating. Klinkerwerken zijn geschikt als bestrating voor een oprit, maar ook voor het bestraten van de tuin of een terras! U heeft ook de keuze uit heel veel verschillende soorten stenen en tegels.

Hieronder leest u meer over de vele mogelijkheden van klinkerwerken.

Wilt u nu ook een stratenmakersbedrijf inschakelen om uw terras of oprit te bestraten? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 25% op de kosten van uw klinkerwerken!

Wat kost bestrating laten leggen?

Wie de tuin laat bestraten, schakelt best een ervaren klinkerlegger in. De kosten van klinkerleggers variëren. Gemiddeld betaalt u €30,- tot €60,- per uur of €10,- tot €20,- per m². Of u een prijs per uur of per vierkante meter betaalt, is mede afhankelijk van het soort bestrating dat u in Bertem laat aanleggen.

Maar er zijn nog meer kosten!

Denk aan de materiaalkosten: klinkerwerken kosten gemiddeld €15,- tot €65,- per m², en dit is heel erg afhankelijk van het soort klinkerwerken dat u kiest. Daarnaast betaalt u ongeveer €0,25 tot €0,40 aan voorrijkosten.

Prijs klinkerwerken

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Stratenmaker €30,- tot €60,- per uur / €10,- tot €20,- per m²
Voorrijkosten** €0,25 tot €0,40 per km
Bestrating (tegels of stenen) €15,- tot €65,-

* Dit zijn gemiddelde richtprijzen. Wilt u de exacte kosten weten? Vraag dan gratis offertes aan!
** Bespaar op de voorrijkosten door een bestratingsbedrijf uit de regio te kiezen.

Kiezen voor een prijs per uur of prijs per m²?

In de meeste gevallen hanteert de klinkerlegger een vaste prijs per m². Dit is bijvoorbeeld het geval bij de bestrating van een oprit of terras, waarbij u kiest voor simpele stenen of tegels met een eenvoudig legverband. Het voordeel hiervan is dat u vooraf precies weet wat de prijs van de klinkerwerken is.

Gaat het om unieke klinkerwerken in Bertem, zoals een bijzonder legverband? Dan hanteert de klinkerlegger vaak een prijs per uur. Dat komt omdat hij in verhouding veel langer bezig is met ingewikkelde legverbanden, zoals het wildverband.

Besparen op de kosten van uw bestrating in Bertem?

Vergelijk gratis offertes en kies de stratenmaker met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de kosten van klinkerwerken?

De kosten van klinkerwerken in Bertem lopen enorm uiteen en verschillen per situatie. Er zijn een aantal keuzes die u maakt die invloed hebben op de kosten, zoals de keuze voor het materiaal en het gewenste legverband. Ook het tarief van de stratenmaker verschilt per bestratingsbedrijf.

Daarnaast heeft ook de staat van het oppervlak invloed op de kosten: moeten de stratenmakers eerst oude klinkerwerken of beplanting verwijderen, dan lopen de arbeidskosten op.

De totaalprijs van klinkerwerken is afhankelijk van:

 • het tarief van de stratenmaker,
 • de keuze voor het materiaal,
 • de staat van uw tuin,
 • eventuele voorrij- en afvoerkosten,
 • het gekozen legverband;

Kosten bestrating: per steen- en tegelsoort

Welke stenen of tegels u kiest, heeft een hele grote invloed op de totaalprijs. Zo is het met ieder budget mogelijk om klinkerwerken in Bertem aan te leggen. Bij een klein budget is bestraten met grind ook mogelijk: dit kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Andere budgetvriendelijke opties zijn betonbestrating en koppelstones. Voor betonbestrating betaalt u gemiddeld €15,- tot €35,- per m² en koppelstones kosten ongeveer €15,- tot €25,- per m².

Wilt u graag hele natuurlijke tuinbestrating? Dan zijn natuurstenen tegels absoluut de beste optie: deze kosten ongeveer €30,- tot €65,- per m², afhankelijk van de steensoort.

Bestrating kosten per m²

Type bestrating Gemiddelde prijzen per m²*
Koppelstones €15,- tot €25,-
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Flagstones €25,- tot €40,-
Waaltjes €30,- tot €45,-
Kasseien €30,- tot €45,-
Klinkers €40,- tot €40,-
Natuursteen €30,- tot €65,-
Grind/split €10,- tot €15,-
Opsluitbanden €3,- tot €6,- per meter
Ophoogzand/stabilisé €55,- tot €75,- per m³

* Dit zijn richtprijzen incl. btw, maar zonder arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Wat kost bestrating van een oprit?

Vanaf €25,- per vierkante meter

Gebaseerd op gemiddelde tarieven van bestratingsbedrijven uit de regio.

Voordelige optie
Vanaf €25,- per m²

Betonklinkers
Eenvoudig legpatroon
Vaak een all-in prijs in de offerte

Luxe optie
Vanaf €40,- per m²

Gebakken waaltjes
Ingewikkeld legpatroon
Meestal een offerte o.b.v. kosten per uur

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Welke bestrating in Bertem?

Bestrating in Bertem is heel populair. Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw oprit of terras te bestraten. U kiest zelf waar u de klinkerwerken wilt hebben. Kiest u bijvoorbeeld voor tuinbestrating of past terrasbestrating beter bij u? Hieronder leest u meer over de verschillende soorten bestrating die in Bertem heel veel voorkomen.

Wilt u binnenkort uw oprit bestraten? Of overweegt u een terras aan te leggen? Start dan direct uw gratis offerteaanvraag!

Sierbestrating Bertem

Sierbestrating in Bertem is een heel ruim begrip. Hieronder vallen namelijk heel veel verschillende soorten stenen, tegels en legverbanden. Kort gezegd is sierbestrating gelegd vanwege het uiterlijk. Kiest u dus voor betonbestrating omdat u de moderne uitstraling mooi vindt, dan valt dit ook onder sierbestrating.

Sierbestrating is geschikt voor heel veel verschillende doeleinden: terrassen, tuinpaden, tuinbestrating. Wilt u ook sierbestrating op de oprit? Laat uw oprit dan aanleggen met klinkers of waaltjes, en kies voor een stevig legverband. Hierdoor gaan de stenen niet verzakken onder het zware gewicht van uw auto.

Verschillende steensoorten die veel gebruikt worden als sierbestrating zijn:

 • Koppelstones
 • Waaltjes
 • Natuursteen
 • Betontegels

klinkerwerken Bertem

Tuin bestraten

Het is steeds populairder om de tuin te bestraten. Dit biedt namelijk verschillende voordelen:

 • Minder insecten
 • Nauwelijks onderhoud
 • Altijd een verzorgde uitstraling

Onder tuinbestrating zijn ook weer veel mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om de hele tuin te bestraten, voor een onderhoudsvrije achtertuin. Maar het is natuurlijk ook een optie om een deel van de tuin te bestraten en dit te combineren met beplanting en een gazon!

Voor tuinbestrating is praktisch elke steen en tegel mogelijk. Weet u niet welke stenen voor u de beste optie zijn? Vraag dan advies aan een stratenmaker in de buurt.

Bestrating tuinpad

Wilt u bestrating combineren met een gazon? Dan is het in ieder geval slim om te kiezen voor een tuinpad. Hiermee blijft ook de achteringang van de tuin toegankelijk zonder dat u door het natte gras hoeft te lopen.

U kunt ervoor kiezen om het tuinpad aan te leggen met dezelfde bestrating als het terras, maar het is ook leuk om meerdere materialen te combineren. Combineer bestrating zoals klinkers bijvoorbeeld met grind voor een speels effect!

Bestrating voortuin

Naast de achtertuin, is bestrating in de voortuin natuurlijk ook een hele goede optie. Doordat u geen planten voor het huis hebt staan, hebt u meer lichtinval. Bovendien ziet de voorkant van uw huis er altijd netjes en verzorgd uit, wat de waarde van het huis ook doet stijgen.

Tip: als u planten in de voortuin vervangt door straatwerk, heeft u mogelijk minder privacy. Dit kunt u gelukkig eenvoudig oplossen met raamversiering.

terras aanleggen Bertem

Terras aanleggen Bertem

Een terras is een heel belangrijk onderdeel van elke achtertuin. Laat een terras aanleggen in Bertem, om ‘s zomers lekker te kunnen loungen. Een groot voordeel van een terras is bovendien dat er altijd een gedeelte van de achtertuin snel droog is, zodat u niet door nat gras hoeft te lopen.

Laat u een terras aanleggen in Bertem? De vakman zorgt dan voor een afschot van 1-2 centimeter per meter. Dit is belangrijk voor een goede afwatering. Zo loopt het water weg uit de tuin, en niet richting het huis. Het zorgt er ook voor dat er geen grote waterplassen op de klinkerwerken blijft liggen.

Oprit aanleggen Bertem

Nooit meer een eind door de regen hoeven lopen: het kan als u een oprit laat aanleggen in Bertem! Zo hebt u altijd een plek om uw auto te parkeren en is de voordeur lekker dichtbij. Een oprit aanleggen is zeker geen klus die u zelf gemakkelijk uitvoert. Het is namelijk extra belangrijk dat de oprit sterk en stevig is, zodat de oprit het gewicht van de auto’s goed kan tillen.

Geschikte bestrating voor de oprit zijn grind of stenen van maximaal 20 bij 30 centimeter. Zijn de stenen groter, dan is de kans groot dat ze breken onder het gewicht van de auto. Kies bij voorkeur voor waaltjes, kasseien of klinkers voor het beste resultaat.

Oprit laten aanleggen door de vakman!

Bekijk hoe stratenmakers een nieuwe oprit aanleggen.

Tuinbestrating aanleggen? Schakel een klinkerlegger in!

Vergelijk gratis meerdere offertes en vind eenvoudig en snel de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Klinkerwerken aanleggen: wat doet de vakman?

Klinkerwerken kunt u best laten leggen door een vakman. Hierbij doorloopt hij 3 stappen: het grondwerk, het bestraten en tot slot de afwerking. Door dit proces uit te besteden aan een klinkerlegger bent u verzekerd van het allermooiste resultaat.

Zo legt een klinkerlegger bestrating aan:

 • Stap 1: grondwerk. Het grondwerk is de basis van alle bestrating. Hierbij zorgt de vakman voor een goede fundering. Hij verwijdert beplanting en graaft het oppervlak van uw straatwerk uit. Voor de meeste soorten bestrating is 10 tot 15 centimeter uitgraven voldoende, maar bij de oprit is dit minimaal 35 centimeter. Hij hoogt de grond op met zand en egaliseert het zandbed.
 • Stap 2: bestraten. Hij plaatst de stenen en tegels één voor één in het zandbed. Met een rubberen hamer slaat de klinkerlegger de stenen stevig in het zand. Bij grote tegels haalt hij een handje zand weg in het midden van de tegel, zodat deze niet gaat wiebelen.
 • Stap 3: de afwerking. Tot slot volgt het intrillen van de bestrating. Dit wordt vooral gedaan bij klinkerwerken en bestrating voor de oprit. Dit zorgt ervoor dat de stenen heel stevig liggen. Daarna is het tijd voor het invegen: met een bezem veegt hij heel fijn voegzand tussen de tegels. Dit houdt alle stenen keurig op z’n plek.

Bestrating soorten

Er zijn heel veel verschillende soorten bestrating om uit te kiezen: zo is er voor iedereen een geschikte optie. Welke soorten bestrating voor u de beste keuze is, is vooral afhankelijk van uw budget en voorkeuren. Kies voor een steen of tegel die u mooi vindt en die past bij de uitstraling van uw huis en tuin. Vindt u gebakken bestrating heel mooi maar heeft u een beperkt budget? Dan is het ook een optie om te kiezen voor betonbestrating: dit heeft vaak hetzelfde uiterlijk, maar voor een veel lagere prijs!

Dit zijn een aantal veel voorkomende soorten tegels en stenen:

 • Belgische blauwe hardsteen: een natuurlijke steen, bekend om zijn blauw-grijze kleur.
 • Klinkers: kleine, rechthoekige stenen verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren.
 • Waaltjes: vergelijkbaar met klinkers, maar een stukje smaller.
 • Kasseien: vierkante stenen met een authentieke uitstraling.
 • Dolomiet: grindsoort in verschillende diktes. Dolomiet wordt veel gebruikt voor voortuinen en tuinpaden.

Kasseien leggen Bertem

Kasseien komen van oudsher heel veel voor in oude stadscentra. Ze zijn getrommeld en hebben ook geen strakke randen. Dit geeft een heel natuurlijke en authentieke uitstraling.

Door de kleine vorm zijn kasseien heel erg geschikt voor verschillende bestratingsverbanden. Ook ronde verbanden en wildverbanden zijn met kasseien goed te leggen.

Kies voor veel kasseien in verschillende formaten en kleuren, en laat de kasseien in Bertem in willekeurige volgorde leggen. De kosten voor kasseien laten leggen liggen rond de €30,- tot €45,- per m².

Klinkers leggen

Klinkers leggen voor een oprit, terras of tuinpad is een hele goede optie. Klinkers zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te leggen. Heeft u een beperkt budget, dan is het ook een optie om betonnen klinkers te leggen. Hierdoor houdt u de kosten laag.

Wat is het verschil tussen gebakken en betonklinkers?

Betonklinkers zijn alleen aan de bovenkant gekleurd. Hierdoor zijn ze verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Gebakken klinkers zijn volledig gekleurd, en deze kleur krijgen ze onder andere door het productie proces. Het aantal kleuren is dus beperkt, maar ze zijn wel veel langer kleurvast!

Hoe leggen vakmannen klinkers en waar zelf op letten?

Profiteer van de tips en bekijk de stappen die stratenmakers volgen!

Dolomiet leggen

Steeds meer mensen laten dolomiet leggen. Dit is een grindsoort met een beige kleur. Dolomiet is verkrijgbaar in veel verschillende korrelgroottes. Wilt u dolomiet gebruiken voor een tuinpad waar u regelmatig overheen loopt? Kies dan voor een fijne korrel: dit is iets comfortabeler.

Laat u juist dolomiet leggen in de voortuin? Dan is een grove korrel mooier. Deze grindsoort is iets groter, wat een ruimtelijk effect heeft. De voortuin ziet er dan iets ruimer uit.

Bestrating leggen: legverbanden

Kiest u voor bestrating, dan moet u ook nadenken over het legverband. Het legverband heeft namelijk een grote invloed op de uitstraling van het straatwerk. Laat u klinkers leggen in een halfsteensverband dan ziet de bestrating er heel standaard uit. Kiest u voor een visgraat verband, dan ziet de terrasbestrating er al veel sierlijker uit!

Er is keuze uit heel veel verschillende legverbanden!

Zorg er wel voor dat het verband dat u kiest geschikt is voor het doeleinde van de bestrating. Een oprit bijvoorbeeld kan niet in elk bestratingsverband gelegd worden. Wat wel geschikt is, is het visgraat-, keper- en elleboogverband.

Een stratenmaker legt uw terrasbestrating snel en vakkundig!

Vind eenvoudig de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 25% op de kosten!

Start uw gratis offerteaanvraag

Heb ik een vergunning nodig voor bestrating?

Voor het leggen van bestrating heeft u eigenlijk een omgevingsvergunning nodig. De regels hiervoor verschillen per gemeente, dus het is altijd slim om navraag te doen. Aan het aanvragen zitten extra kosten verbonden, ook deze verschillen per gemeente.

Daarnaast is een stedenbouwkundige vergunning ook niet altijd nodig! Er zijn namelijk veel uitzondering, waarbij bestrating leggen zonder vergunning mag. Hierbij moet uw bestrating voldoen aan een aantal eisen.

Het mag geen bouwvolume hebben, komt niet hoger dan 1,5 meter boven het maaiveld uit en blijft 1 meter verwijderd van de perceelgrens. Ook mag de bestrating niet meer dan 30 meter van de woning verwijderd zijn. Wilt u meer weten over deze vrijstelling? Lees dan verder op omgevingsloketvlaanderen.be.

Bestrating en tuinaanleg?

Heel veel stratenmakers zijn in te schakelen voor het leggen van klinkers én het aanleggen van de tuin. Zo hoeft u maar één bedrijf in te schakelen van de complete tuinaanleg.

Wat zijn de mogelijkheden?

De vakman renoveert oude tuinen en plaatst volledig nieuwe tuinen, van de bestrating van klinkers, terrasbestrating of tuintegels tot aan de beplanting en de verlichting. Hij denkt met u mee over het ontwerp en helpt met het opstellen van een beplanting- en verlichtingsplan.

bestraten

Bestrating Bertem: handige bespaartips!

Wilt u klinkers leggen en besparen op de prijs? Er zijn gelukkig verschillende manieren om de kosten van uw tuin- of terrasbestrating zo laag mogelijk te houden. Kies bijvoorbeeld altijd voor een klinkerlegger uit Bertem, en bespaar zo op voorrijkosten. Een andere mogelijkheid is om samen met uw buren één vakman in te schakelen. Hoe groter de klus die u aanbiedt, des te lager de prijs per m².

Zo bespaart u zoveel mogelijk op uw bestrating:

 • Kies een klinkerlegger in de regio Bertem.
 • Gebruik goedkope materialen, zoals betonbestrating of grind.
 • Laat de stenen leggen in een eenvoudig legverband.
 • Voer eventueel puin zelf af zodat u geen afvoerkosten betaalt.
 • Schakel samen met uw buren één bestrater in en regel zo een mooie kwantumkorting.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere stratenmakers en bespaar tot wel 25%.

Bestrating zelf leggen: verstandig of niet?

Veel mensen vragen zich af of zij zelf klinkers kunnen leggen omdat de prijs dan lager is. Toch raden we u aan om een vakman in te schakelen. Alleen dan bent u verzekerd van het mooiste resultaat. Bestraten lijkt misschien eenvoudig, maar is dat zeker niet. Een klinkerlegger legt de bestrating recht, strak en met goede stabilisé, zodat het jarenlang netjes blijft liggen. Zonder de juiste kennis en gereedschappen is dit heel erg moeilijk.

De grootste voordelen van een klinkerlegger in Bertem:

 • De vakman is sneller klaar met bestraten.
 • Het straatwerk ziet er mooier en netter uit.
 • U bespaart uzelf tijd, energie en heel veel spierpijn.
 • Klinkerleggers bieden vaak garantie op het afgeleverde werk.

Meest recente offerteaanvragen

Bestrating aanbrengen in Vilvoorde
Klinkerwerken uitvoeren in Asse
Oprit aanleggen in Grimbergen
Sierbestrating leggen in Halle
Terras aanleggen in Dilbeek
Kasseien leggen in Leuven
Terrasbestrating aanbrengen in Overijse
Dolomiet leggen in Zaventem
Tuinbestrating leggen in Tienen
Klinkers leggen in Aarschot

stratenmaker Bertem

Klinkerwerken laten uitvoeren? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u uw tuin verfraaien met sierbestrating? Of vindt u het hoog tijd om terrasbestrating aan te laten leggen, zodat u deze zomer een fijne plek heeft om van de zomerzon te genieten? Schakel een klinkerlegger in zodat u verzekerd bent van het allerbeste resultaat. Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt daarna zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere stratenmakers in Bertem. Vergelijk de prijzen en kies zo de vakman met het beste aanbod. Uw besparing loopt op tot zo’n 25% op de totaalprijs! Zo weet u zeker dat u de laagste prijs betaalt voor uw straatwerk. De aanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken
Wilt u ook tuinonderhoud laten uitvoeren? Ook hoveniers uit uw regio vindt u gemakkelijk via onze site.