Specialist in klinkers leggen nodig?

Vergelijk klinkerwerken prijzen & bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Bestrating Genk

Bent u op zoek naar een bestrating expert uit Genk voor het leggen van nieuwe bestrating voor uw oprit, terras of tuinbestrating? Vergelijk meerdere klinkerwerkers bij u uit de buurt.

Start de gratis offerteaanvraag!

Leg de offertes naast elkaar en vergelijk het aanbod. Door te vergelijken bespaart u tot 40% op de kosten. U heeft keuze uit verschillende soorten klinkers en tegels. Wist u bijvoorbeeld dat niet elke steensoort geschikt is voor het bestraten van opritten? Dit heeft te maken met het gewicht van de auto dat de bestrating moet dragen. Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten bestrating, getrommelde klinkers en waar u op moet letten.

Naast de bestratingssoorten leest u op deze pagina ook meer over de gemiddelde prijzen en hoe u bespaart op de kosten. Voor het aanleggen van klinkerwerken is het belangrijk dat er een goede ondergrond ligt. Soms is het nodig om hiervoor de fundering op te hogen.

klinkerwerken Genk

Klinkerwerken Genk

De naam klinkerwerken staat niet alleen voor het leggen van klinkers, maar nog voor veel meer werkzaamheden. Een vakman legt namelijk niet alleen bestrating met klinkers, maar gebruikt ook andere tegels en stenen. De bestrating bestaat uit het leggen van opritten, terrassen, tuinbestrating en zelfs tuinpaden. De juiste ondergrond is hierbij ook erg belangrijk. Daarom hoort ook het ophogen, uitgraven en verstevigen van de fundering bij de klinkerwerken. Heeft u nog oude getrommelde bestrating dat verwijderd moet worden? Ook dat is geen probleem voor een vakman uit Genk.

bestrating Genk

Opbouw van klinkerwerken

Voor het vervangen van oude bestrating zorgt de vakman er eerst voor dat alle oude stenen weggehaald worden. Ook zorgt de hij voor het afvoeren van het bouwafval. Voor de nieuwe bestrating is het belangrijk dat er een goede ondergrond ligt. De vakman graaft de grond uit of zorgt juist voor het ophogen. De fundering is ongeveer 10 centimeter en de stabilisé is ook ongeveer 10 centimeter. Daarbovenop komen de (getrommelde) klinkers of tegels. De vakman houdt in de gaten dat de bestrating egaal is en dat het water op de juiste manier wordt afgevoerd.

terrastegels Genk

Terrastegels leggen

Wanneer u achterhuis een terras wilt aanleggen, dan moet u eerst de passende terrastegels uitzoeken. Hierbij is het van belang om daadwerkelijk tegels uit te zoeken, en geen klinkers. Tegels zullen over het algemeen een plattere vorm hebben. Dit betekent dat er voor de terrastegels een minder stevige ondergrond noodzakelijk is, dan bijvoorbeeld voor klei- of betonklinkers.

Bovendien leveren de experts uit ons netwerk in Genk terrastegels in een groot aantal kleuren en design. De terrastegels kunt u gemakkelijk en snel leggen in diverse bestratingsverbanden. Wilt u toch liever getrommelde kleiklinkers als terrastegel? Kijk dan goed naar de voorwaarden voor plaatsing.

Voordelen van terrastegels

Geef uw terras de uitstraling die u wilt met terrastegels. U heeft de keuze uit allerlei kleuren, stijlen en formaten. Grote terrastegels zijn zeer populair in Genk. Ze zien er niet alleen chique uit, maar een vakman kan ze ook zeer snel leggen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van terrastegels:

 • U heeft de keuze uit veel kleuren en formaten.
 • Het leggen van grote terrastegels gaat zeer snel en maken uw terras optisch groter.
 • Er zijn verschillende materiaalsoorten mogelijk.
kasseien leggen

Kasseien leggen Genk

Bent u op zoek naar een bijzondere steen waarmee u de bestrating van uw terras of oprijlaan kunt voltooien? Overweeg dan om kasseien te plaatsen. Kasseien zijn de kleine enigszins afgeronde stenen die men in Nederland beter kent als kinderkopjes. Kasseien werden traditioneel gebruikt voor het verharden van wegen, maar hier worden momenteel klinkers voor ingezet vanwege de gemakkelijkere plaatsing. Kasseien vormen nu eerder een geschikte oplossing als sierbestrating, of voor het verzorgen van een authentiek gevoel. Wel is het van belang dat u zorgt voor een stevige ondergrond en goed voegzand voor de kasseien. Bij menig klinkerwerken leverancier uit Genk levert men kasseien in vele soorten en maten.

Voordelen van kasseien laten leggen

Kasseien hebben een vierkante of rechthoekige vorm en worden ook wel eens kinderkopjes genoemd. Door deze vorm zijn ze zeer geschikt voor het leggen van sierbestrating. Ze hebben een authentieke uitstraling. Door de bolle vorm worden ze meestal niet gebruikt voor het bestraten van terrassen. De voordelen:

 • Traditionele uitstraling door de vorm en kleuren.
 • Geschikt voor vele soorten bestrating en sierbestrating.
 • Kasseien hebben een lange levensduur.
klinkers leggen Genk

Kleiklinkers leggen

Naast betonklinkers gebruikt men ook vaak kleiklinkers. Kleiklinkers maakt men van kleigrond om ze daarna te bakken. U hebt hierbij de keuze uit nieuw gebakken en oud gebakken kleiklinkers. De oud gebakken klinkers werden vroeger al vervaardigd, in ouderwetse steenovens. Omdat deze ovens nooit een gelijkmatige temperatuur hadden, kregen de kleiklinkers verschillende kleuren. Nieuw gebakken klinkers worden in een veel steriele omgeving gemaakt, wat betekent dat ze ook meer uniform van kleur en vorm zijn. Houdt u van elegantie? Dan zijn nieuwe kleiklinkers de beste keuze voor u. Hebt u meer behoefte aan variatie, kies dan voor de oudere getrommelde klinkerwerken.

Waarom kleiklinkers?

Kleiklinkers krijgen door het productieproces een traditionele uitstraling. Bovendien blijven ze lang mooi. Kleiklinkers zijn iets duurder dan betonklinkers, maar hebben een langere levensduur. Voor het maken van kleiklinkers wordt er rivierklei gebruikt. Afhankelijk van de klei en de toegevoegde grondstoffen zijn er allerlei kleuren mogelijk. Hieronder leest u de voordelen:

 • Kleiklinkers zien er zeer lang mooi uit.
 • Geschikt voor allerlei soorten bestrating.
 • Er is weinig onderhoud nodig aan deze klinkers.
betonklinkers leggen

Betonklinkers in Genk leggen

Wanneer u op zoek bent naar klinkers die u kunt gebruiken voor het aanleggen van opritten en terrassen, hebt u de keuze uit zowel betonklinkers als kleiklinkers. Betonklinkers zijn later ontwikkeld dan kleiklinkers, maar hebben zich ondertussen al bewezen als een functionele steen. Betonklinkers kunnen een zware belasting aan, maar het is nog steeds mogelijk deze in diverse verbanden te leggen. Betonklinkers hebben meestal een afmeting van 210 bij 105 millimeter, en worden zowel in losverband, als in pakketten voor machinaal straten geleverd in Genk. Wilt u graag een betonstraatstenen laten leggen? Ook dat is geen probleem voor een klinkerlegger!

Waarom betonklinkers?

Door grondstoffen, zoals grind of zand, of kleurstoffen aan het beton toe te voegen, is het mogelijk om beton een andere kleur te geven. U hoeft dus niet bang te zijn dat betonklinkers alleen geplaatst worden in een grijze kleur. Betonklinkers zijn een stuk goedkoper dan natuurstenen, dit heeft te maken met het productieproces. Dit zijn de voordelen:

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten.
 • Geschikt voor het gewicht van auto’s op opritten.
 • Betonklinkers hebben een lage aanschafprijs.

Terras aanleggen Genk

De bestrating van een terras is een gemakkelijkere klus dan het bestraten van een oprijlaan. Dit komt doordat terrassen geen sterk dragende ondergrond vereisen. Bent u van plan de bestrating van uw terrasruimte zelf uit te voeren? Zorg er dan wel voor dat de grond is geëgaliseerd en dat u hebt gekeken naar de mogelijkheden voor afwatering. Het aanleggen van het terras heeft verder geen knelpunten, behalve dat u de afwerking ook goed moet verzorgen. Koop bij een specialist voldoende voegzand, en laat dit minimaal 24 uur over de terrastegels liggen. Pas wanneer het zand is ingeklinkt, kunt u het overtollige deel wegvegen. Vraag een klinkerwerken expert naar de prijzen.

Terras aanleggen? Maak een ontwerp

Maak voordat u gaat beginnen met het laten aanleggen van een terras een ontwerp. Dit geeft u niet alleen een beter idee hoe uw toekomstige voortuin eruit komt te zien, maar is ook handig bij het bestraten.

Een vakman uit Genk heeft veel ervaring met het ontwerpen en heeft handige tips en oplossingen. Bijvoorbeeld door meerdere steensoorten te gebruiken om meerdere terrassen te verbinden of door het gebruik van sierbestrating. Ook helpt een ontwerp bij het bepalen van de hoeveelheid stenen en grond dat nodig is.

Vakman nodig voor het leggen van terrastegels?

Bespaar op klinkerwerken en vergelijk gratis offertes via het offerteformulier!

Gratis offertes aanvragen

Prijzen bestrating Genk

De prijzen voor het bestraten van een oprit of terras hangen af van een groot aantal factoren. Zo is onder andere de keuze voor het materiaal van belang, maar worden de prijzen tevens beïnvloed door de grootte van het oppervlak waarop u de bestrating wilt toepassen. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn de mate waarin u hulp nodig heeft van een stratenmaker en de staat van de ondergrond. Heeft u behoefte aan een overzicht van de kostprijs voor het aanleggen van een straat of oprijlaan bij u thuis? Aarzel dan niet om op de offertepagina een vrijblijvend prijsoverzicht op te vragen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijzen.

Welke factoren beïnvloeden de totale kosten?

De totaalprijs van klinkerwerken hangt af van vele verschillende factoren. Denk hierbij aan de totale oppervlakte dat u laat bestraten, de arbeidskosten en het soort klinkers en stenen waar u voor kiest. Het leggen van grote terrastegels gaat bijvoorbeeld sneller dan kleine kleiklinkers.

Natuursteen is duurder dan betonklinkers en daarom duurder in aanschaf. Laat u een ontwerp maken? Houd dan rekening met een hogere prijs. Tot slot zijn ook de eventuele grond- en graafwerken van invloed op de prijs. Bijvoorbeeld het afgraven van een verlaagd terrasoppervlak of het verstevigen van de fundering voor opritten.

Prijstabel: bestrating

Type bestrating en kostenRichtprijzen*
Stenen€15,- tot €66,- per m²
Klinkers€30,- tot €40,- per m²
Grind of split€10,- tot €14,- per m²
Stratenmaker (per uur)€30,- tot €62,- per uur
Stratenmaker (per m²)€12,- tot €22,- per m²
Stabilisé€55,- tot €75,- per m³
Opsluitbanden€3,- tot €6,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Bespaar tot 25% op alle klinkerwerken!

Vul het offerteformulier in, vergelijk prijsoffertes en u weet zeker dat u niet te veel betaalt!

Vrijblijvende offertes
stratenmaker Genk

Wat doet een stratenmaker uit Genk?

Een stratenmaker zorgt voor het vakkundig aanleggen van terrassen, opritten, tuinpaden en andere tuinbestrating. Hiervoor gebruikt hij verschillende soorten klinkers en tegels. Naast het bestraten, hoort ook het zorgen voor een goede ondergrond bij de werkzaamheden van de stratenmaker. Dit is bevorderlijk voor de afwatering van de bestrating en het gebruiksgemak. U wilt natuurlijk niet dat er allemaal waterplassen blijven liggen. Grond- en graafwerken zijn dus een onderdeel van de taken van de vakman uit Genk. Andere werkzaamheden zijn het maken van een ontwerp, het geven van deskundig advies over de mogelijkheden en het afvoeren van grond en bouwafval.

dolomiet leggen

Dolomiet leggen

Het bestraten van een oprijlaan is niet alleen mogelijk met klinkers of kasseien, ook andere steensoorten vormen een mogelijke oplossing. Eén van de voorbeelden hiervan is dolomiet. Dolomiet wordt vaak gelijkgesteld met grind, omdat het eenzelfde voorbereiding vraagt. Wie kiest voor dolomiet als basis voor de parking of oprijlaan, moet de grond goed voorbereiden, een kantopsluiting maken, de fundering en afwatering regelen, en pas daarna het dolomiet storten. Op deze manier bent u er zeker van dat de dolomieten oprijlaan nog lange tijd meegaat. De kosten voor dolomiet liggen lager dan de kosten voor getrommelde kleiklinkers.

tuinpad in Genk aanleggen

Tuinpad aanleggen

Het aanleggen van een tuinpad is een klus waarvoor u niet per se de ondersteuning van een klinkerwerken professional nodig heeft. Bij het bestraten van de tuingrond, is het verstandig om er rekening mee te houden dat het onderliggende oppervlak vaak niet glad en vlak is. Dit is geen probleem, maar het tuinpad moet wel van stevige tuintegels gemaakt worden.

Naast tuintegels vormen ook grind en houtsnippers een geschikte basis voor het leggen van een tuinpad. De kosten voor het creëren van een tuinpad hangen af van het materiaal waar u voor kiest, en de grootte van het tuinpad. Kijk op deze pagina voor meer informatie over het aanleggen van een tuinpad.

oprit aanleggen

Oprit aanleggen

Eén van de meest basale methoden van bestraten is het aanleggen van een oprit. Bij de bestrating van een oprit bestaan er een aantal belangrijke zaken. Ten eerste dient u te kiezen tussen betonklinkers, kleiklinkers en kasseien. Vervolgens is het noodzakelijk om de ondergrond van de oprit goed voor te bereiden op het bestraten. Deze klus bestaat onder andere uit het regelen van een goede afwatering, en het verbeteren van de draagkracht van de grond. Deze klus kunt u het beste overlaten aan een erkend specialist uit Genk. Daarna kunt u de getrommelde kleiklinkers of kinderkopjes in het door u gewenste verband (laten) leggen. Houd er wel rekening mee dat u met kasseien nooit een gladde ondergrond krijgt.

Oprit laten aanleggen door de vakman!

Bekijk hoe stratenmakers een nieuwe oprit aanleggen.

Nieuwe oprit aanleggen, waar rekening meehouden?

Een oprit moet het gewicht van een auto of meerdere auto’s kunnen dragen. Hierdoor zijn niet alle steensoorten en formaten geschikt en heeft u een goede stevige fundering nodig. Grote dunne terrastegels zijn bijvoorbeeld niet geschikt. Deze hebben onvoldoende draagkracht en breken door het gewicht van de voertuigen. Meestal kiest men voor stenen met een dikte van 5 tot 7 centimeter. Een slechte ondergrond zorgt ervoor dat de opritbestrating sneller verzakt. De vakman heeft veel ervaring met het bestraten van een oprit en zorgt ervoor dat alles op de juiste manier wordt aangepakt.

Steenkorven plaatsen

Wie op zoek is naar een alternatief voor een houten schutting, doet er goed aan eens te kijken bij de steenkorven die men bij diverse leveranciers aanbiedt. Steenkorven, ook wel bekend als schanskorven, worden gemaakt van metaalgaas. Dit metaalgaas vult men vervolgens geheel of gedeeltelijk met stenen, om zo de doorkijk te voorkomen. Naast schuttingen maakt men ook wel lagere tuinafscheidingen van steenkorven. Het grote voordeel van steenkorven is dat u zelf bepaalt hoe hoog, breed en diep deze wordt. Nadeel is dat dit weinig groen in de tuin brengt en dat de grote variant in de grond verankerd moet worden.

Voortuin bestraten

Naast het bestraten van de achtertuin, is het uiteraard mogelijk om klinkerwerken in uw voortuin te leggen. Dit biedt een aantal voordelen. Allereerst hebben klinkers maar weinig onderhoud nodig, en ten tweede zorgen de klinkerwerken voor een verbeterde uitstraling van uw huis. Daarbij heeft u geen last van onkruid of insecten, en krijgt u meer lichtinval in huis, waardoor het zelfs binnen lichter en ruimer oogt. Overweegt u het bestraten van de voortuin om hier een parkeerplaats van te maken? Dan heeft u een stedenbouwkundige vergunning nodig, een stratenmaker uit ons netwerk kan u hier verder over informeren.

Stabilisé leggen

Om de kans op verzakkingen zo klein mogelijk te maken, raadt menig stratenmaker u aan om een fundering van stabilsé te leggen. Dit is vergelijkbaar aan een fundering van ophoogzand, alleen is aan stabilisé een deel cement toegevoegd. Dit is nog steeds voldoende waterdoorlatend dankzij het zand, maar het cement zorgt voor een betere fundering. Bij de aanleg van opritten is deze fundering met name van belang omdat deze bestrating bestand moet zijn tegen het grote gewicht van een auto. Voor het beste resultaat brengt u een laag stabilisé van minimaal 15 centimeter diep aan. U kunt stabilisé aanschaffen bij een bouwzaak uit uw regio, maar het is ook mogelijk om het zelf te mengen.

graafwerken Genk

Graafwerken

Naast de grondwerken bestaan er ook graafwerken. Veel klanten uit Genk denken dat de graafwerken hetzelfde beteken als de grondwerken. Dit is echter niet het geval: de graafwerken vormen een onderdeel van het grondwerk. Klussen die bij de werken horen zijn: het bouwrijp maken van terreinen, het uitvoeren van een grondanalyse, het uitgraven van vijvers of het nivelleren van tuinen. Dit betekent dat het handig is om voordat u een tuinborder of terras laat aanleggen, de hulp van een graafwerken specialist uit ons netwerk in te schakelen. Zo weet u zeker dat de ondergrond op de juiste manier voorbereid wordt en langdurig goed blijft. Hier zult u later veel profijt van hebben.

grondwerken Genk

Grondwerken

Naast de klinkerwerken bestaan er ook grondwerken en graafwerken. De werken kunnen een onderdeel van de klinkerwerken vormen, bijvoorbeeld wanneer u een expert inschakelt voor het voorbereiden van de grond. De omschrijving van de grondwerken is als volgt: Alle werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de grond voor bouw- en renovatieklussen. Zo kan een grondwerken specialist uit Genk u onder meer ondersteunen bij het ontgraven van het tuinoppervlak, het leveren van grond, grind en zand, of het verzetten van grond. Met de hulp van een grondwerken professional zal het aanleggen van een parking dan ook een stuk gemakkelijker worden.

Op zoek naar een vakman uit Genk voor klinkerwerken?

Kies eenvoudig de beste specialist door prijsoffertes te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

Soorten bestrating

Er zijn allerlei soorten bestratingen mogelijk. Eén van de meest duurzame en luxe materiaalsoorten is natuursteen. Het mooie van natuursteen is dat elke steen uniek is door de vorming in de natuur. Welke klinkers of tegels geschikt zijn voor uw bestrating, is voornamelijk afhankelijk van de functie van de bestrating. Voor opritten zijn kleine en stevige klinkers, zoals kleiklinkers of betonklinkers, zeer geschikt. Denk aan getrommelde klinkers. Ook kasseien worden veelgebruikt. Voor terrassen zijn grotere en dunne tegels ook geschikt, bijvoorbeeld van natuursteen of van beton. Tot slot is sierbestrating ook nog een mogelijkheid. U heeft de keuze uit allerlei legverbanden.

Getrommelde klinkers

Wij spraken hierboven al over het verschil tussen nieuw en oud gebakken klinkers. Een derde variant vormen getrommelde straatstenen. Ook deze term is van toepassing op bestrating die wordt gemaakt van klei. Door de stenen te trommelen, zullen deze de uitstraling krijgen van de traditionele oude klinkerwerken. Dit betekent onder andere dat getrommelde klinkers een beetje afbrokkelende randen krijgen en aan de bovenzijde niet meer helemaal egaal van kleur zijn. De kosten voor getrommelde straatklinkers liggen wel aanzienlijk hoger dan voor de standaard variant. De meeste van onze klanten uit Genk hebben deze prijs er echter wel voor de getrommelde stenen over.

Natuursteen

Natuursteen blijft in Genk een zeer populair product om te gebruiken voor bestrating. Voorbeelden zijn marmer, basalt, graniet en kalksteen. Elk natuursteensoort heeft zijn eigen kwaliteiten, kleur en eigenschappen. Deze stenen staan bekend om de kleurvastheid, de duurzaamheid en de lange levensduur. Daarnaast is natuursteen zeer sterk en slijten de stenen niet snel. Flagstones worden ook gemaakt van natuurstenen en worden voornamelijk gebruikt voor stapstenen. Ze worden gemaakt van gespleten natuurstenen. Er zijn verschillende varianten, zoals gevlamde, geborstelde en gladde stenen.

keramische tegels

Keramische tegels

Voor het leggen van tegelvloeren bestaan er vele tegelsoorten die een geschikte keuze vormen. Eén van de tegelsoorten die wij aanraden is de keramische tegel. Keramische tegels hebben een groot aantal voordelen, waaronder een goede stoot- en slijtvastheid. Dit betekent dat u lange tijd zult genieten van de prachtige uitstraling van de tegels en hier weinig onderhoud aan hoeft te plegen. Sommige mensen vinden standaard keramische tegels niet mooi genoeg, zij kunnen ervoor kiezen om een variant met houtdesign uit te zoeken. De kosten voor keramische huis- en terrastegels vallen relatief hoog, maar u zult lange tijd van de voordelen kunnen genieten.

belgische blauwe hardsteen

Belgische blauwe hardsteen

Binnen de klinkerwerken werkt men vaak met vele standaard steensoorten, één heel speciale variant is echter de Belgische blauwe hardsteen. Deze steensoort heeft mooie fossielen e witte adertjes en is afkomstig uit Henegouwen.

Hardsteen kent een zeer lange levensduur, en vereist weinig onderhoud. Doordat de Belgische variant al jarenlang gewonnen wordt, is deze echter schaars geworden, waardoor de prijzen zeer hoog liggen.

sierbestrating in Genk

Sierbestrating Genk

Hoewel de meeste vormen van bestrating een functioneel doel krijgen, is het ook mogelijk om oppervlakten te bestraten met een decoratief doel. Dit wordt aangeduid met de term sierbestrating. Sierbestrating kan bestaan uit paadjes van kiezels of grind in de tuin, maar ook uit het leggen van verscheidene soorten terrastegels in een uniek verband. Het voordeel van sierbestrating is dat het weinig kosten met zich meebrengt, maar wel zorgt voor een uniek resultaat en een verbetering van de uitstraling van uw voortuin of terras. Omdat er een heel groot aantal varianten sierbestrating bestaat, is het volledig van uw wensen afhankelijk voor welke sfeer u kiest.

siergrind Genk

Siergrind

Wanneer u niet houdt van tegels in de tuin, dan is het ook een optie om sierbestrating te plaatsen. Met sierbestrating bedoelen onze experts uit Genk diverse zaken, zoals siergrind, houtsnippers en kiezels. Wie siergrind aan de basis van het tuinpad wil plaatsen, doet er goed aan hieronder een zeil aan te leggen. Het zeil zal de afwatering wellicht een beetje bemoeilijken, maar voorkomt dat onkruid door het grind heen groeit. Het grote voordeel van sierbestrating is dat gemakkelijk te plaatsen is, en vrij weinig kost. Zo creëert u in een handomdraai een prachtig tuinpad met het siergrind. Wij helpen u graag.

Waalformaat

Voor het bestraten van wegen en opritten stellen leveranciers klinkers in vele formaten en kleuren beschikbaar. Een voorbeeld van de klinkers die wij veel verkopen aan klanten uit Genk zijn klinkers in het waalformaat. Het waalformaat is een specifieke maat, de klinkers meten altijd 210 x 100 x 50 millimeter. De stenen in het waalformaat hebben en rustige uitstraling, door de egale kleur en strakke maat. Om te voorkomen dat de klinkers gaan schuiven en naden tussen de waaltjes ontstaan, wordt bestrating opgesloten met een opsluitband. Wanneer de bestrating nauwkeurig wordt aangelegd hebt u hier in de toekomst vrijwel geen onderhoud aan. Een klinkerwerken expert uit ons netwerk in Genk voorziet u graag van meer informatie.

waalformaat Genk

Laat een vakman uit Genk sierbestrating aanleggen in uw tuin!

Bijvoorbeeld met een halfsteensverband, wildverband of een keperverband.

Vrijblijvende offertes ontvangen

Soorten bestratingsverbanden

Het bestraten van wegen en oprijlanen kan in diverse bestratingsverbanden. Een bestratingsverband is, in andere woorden, het patroon waarin de straatstenen of tegels worden gelegd. Dit patroon kan u kiezen in een enkele kleur en design, maar kan men ook toepassen op een combinatie van materialen. Over het algemeen passen wij bestratingsverbanden toe op kleine rechthoekige steentjes. Voorbeelden van legverbanden die veel worden gebruikt zijn het wildverband, het visgraatverband, het halfsteensverband en het blokverband.

Blokverband

Met behulp van simpele bestratingsverbanden is het toch mogelijk om uw bestrating een eigen karakter te geven. Voor het blokverband maakt de vakman vaak gebruik van klinkers. Met twee klinkers maakt hij een blok, waarna hij bij het leggen horizontale en verticale klinkers met elkaar afwisselt. Het blokverband biedt voldoende steun voor een terras of looppad, maar is niet geschikt voor een oprit.

Halfsteensverband

Gaat u zelf bestraten en wilt u graag een bijzondere uitstraling realiseren? Kies dan voor het halfsteensverband. Dit is één van de simpelste en meest gebruikte bestratingsverbanden en zorgt ervoor dat uw terras net even afwijkt van de standaard. Hierbij legt u de voegen van de bovenste rij stenen halverwege de stenen eronder. Het benodigde snijdwerk is bij dit verband minimaal.

soorten bestratingsverbanden

Elleboogverband

Bent u op zoek naar geschikte legverbanden voor uw oprit of parkeerplaats? Het elleboogverband is één van de meest geschikte opties. Hierbij hebben uw klinkers de vorm van een elleboog: de stratenmaker legt de kopse kant van de klinker tegen de lange zijde. De klinkers worden als het ware in elkaar gevlochten, wat zorgt voor een stevig resultaat.

Visgraatverband

Voor opritten zijn tevens het visgraat- en het keperverband geschikt. Hierin worden de klinkers, net als bij het elleboogverband, als het ware in elkaar gevlochten waardoor de kans op verzakkingen minimaal is. Het verschil met het elleboogverband, is dat de stratenmakers de klinkers in een hoek van 45 graden leggen. Langs de opsluitbanden plaatst u zogeheten bisschopmutsen, zodat het snijdwerk minimaal is.

Keperverband

Zoals wij hierboven al toelichtten, is het keperverband nagenoeg gelijk aan het visgraatverband. De klinkers worden in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar gelegd. Het visgraatverband wordt echter met de rijrichting mee gelegd, waardoor de nadruk op de lengte gelegd wordt. Bij het keperverband plaatst de stratenmakers de klinker tegen de rijrichting in, waardoor het oppervlak juist breder oogt.

Wildverband

Het wildverband is uitermate geschikt bij bestrating met natuurstenen. De stratenmaker maakt bij het bestraten gebruik van een patroon dat u in de stenen niet kan herkennen. Grote en kleine stenen worden met elkaar afgewisseld voor een speels effect. Het wildverband is een goede keuze als u graag een authentieke tuin heeft met natuurlijke karaktereigenschappen.

opsluitbanden

Soorten opsluitbanden

Opsluitbanden spelen een belangrijke factor in de stevigheid van de bestrating, omdat deze ervoor zorgen dat de klinkers niet gaan verschuiven. Het plaatsen van de opsluitbanden is doorgaans de eerste stap in het leggen van de klinkerwerken. Deze laat u rondom het gehele oppervlak plaatsen, een paar millimeter beneden de stenen zodat het water goed weg kan lopen. U heeft de keuze uit diverse kleuren en formaten. Als u de opsluitbanden wilt gebruiken als border voor uw beplanting, laat dan een iets hogere opsluitband plaatsen. Daarnaast is ook de dikte en hoogte van belang. Bij een terras heeft u minder stevige opsluitbanden nodig dan bij de aanleg van een nieuwe oprit.

stratenmakers uit Genk

Wanneer is er een stedenbouwkundige vergunning nodig?

Wilt u gaan bouwen of verbouwen? Dan heeft u in de meeste gevallen een stedenbouwkundige vergunning nodig. Ook voor werkzaamheden in de tuin, zoals de aanleg van een zwembad, heeft u een vergunning nodig. Klanten vragen ons daarom regelmatig of zij een stedenbouwkundige vergunning moeten aanvragen voor het leggen van klinkerwerken. Goed nieuws: dankzij een vrijstellingsregeling is het vaak niet nodig om voor klinkerwerken een vergunning aan te vragen. Zo is het toegestaan om vergunningsvrij een toegangspad of oprit aan te leggen en is er een vrijstelling voor constructies zonder bouwvolume die minder dan 1,5 meter boven het maaiveld uit komen. Tip: kijk voor meer informatie op ruimtelijkeordening.be.

prijzen bestrating Genk

Vrijblijvend offertes aanvragen

Is de bestrating van uw oprit aan het verzakken? Of heeft de tuinbestrating van uw woning in Genk een opknapbeurt nodig? U heeft de keuze uit verschillende soorten klinkers en tegels voor het bestraten. Bijvoorbeeld luxe flagstones of goedkope betonklinkers. Schakel een vakman in voor het leggen en u bent verzekerd van een hoogwaardig eindresultaat.

Wanneer u het offerteformulier nu invult, ontvangt u maximaal 5 scherp geprijsde offertes. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend., U zit dus nergens aan vast. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot wel 25% op de totaalprijs van klinkerwerken!