Vind een bestrating specialist in uw regio!

Gratis – Vrijblijvend

Bestrating Maasmechelen

Met stijlvolle bestrating in Maasmechelen ziet uw voor- of achtertuin er het hele jaar door strak en verzorgd uit. Bovendien trekt u met bestrating minder insecten aan én hoeft u geen bomen of struiken te snoeien. Op zoek naar een stratenmaker in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Zo zorgt u ervoor dat u zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes ontvangt. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot 25% op uw terrasbestrating! Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van bestrating in uw tuin. U vindt informatie over klinkerwerken, terrasbestrating en andere soorten tuinbestrating.

Wat doet een klinkerlegger?

Benieuwd waarvoor u een klinkerlegger kan inschakelen? De werkzaamheden lopen uiteen: van het grondwerk tot aan het intrillen van de klinkerwerken. Zo hoeft u maar één stratenmakersbedrijf in te schakelen voor het leggen van al uw bestrating. Hij geeft u een persoonlijk advies met betrekking tot de stenen en het bestratingsverband, levert de materialen en voert puin voor u af. Natuurlijk legt hij uw klinkerwerken ook: strak en netjes, zodat het lang meegaat.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een klinkerlegger:

 • Grondwerk
 • Tuin bestraten
 • Sierbestrating aanleggen
 • Adviseren over verschillende bestratingsverbanden
 • Stenen en zand leveren
 • Puin afvoeren

bestrating Maasmechelen

Klinkerwerken Maasmechelen

Klinkerwerken zijn in Maasmechelen heel populair. Waarom? Klinkerwerken vereisen weinig onderhoud, er is heel veel keuze uit verschillende stijlen en uw achtertuin ziet er altijd verzorgd uit. Klinkerwerken is een heel breed begrip: van het leggen van klinkers tot aan het aanbrengen van sierbestrating. Zo is er altijd een optie die bij u past!

Wat zijn de mogelijkheden bij klinkerwerken?

Er is keuze in verschillende stijlen, materialen en legverbanden. Wilt u moderne tuinbestrating? Dan zijn ongetrommelde klinkers of kasseien een goede optie. Juist liever klassieke of natuurlijke tuinbestrating? Kies dan voor natuursteen in een uniek wildverband!

Wilt u ook klinkerwerken laten leggen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Wat kost bestrating laten leggen?

Wilt u klinkers leggen en bent u benieuwd naar de prijs? De prijs van klinkerwerken varieert. In de tabel hieronder vindt u richtprijzen van klinkerwerken. Zo betaalt u de stratenmaker ongeveer €30,- tot €60,- per uur of €10,- tot €20,- per m². Op welke manier de vakman zijn prijzen berekent, is onder meer afhankelijk van het soort bestrating dat u laat aanleggen.

Voor de bestrating liggen de kosten gemiddeld tussen de €15,- tot €65,- per m². Houd er rekening mee dat een bestratingsbedrijf daarnaast vaak voorrijkosten in rekening brengt: deze liggen rond de €0,25 tot €0,40 per kilometer.

Prijs klinkerwerken

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Stratenmaker €30,- tot €60,- per uur / €10,- tot €20,- per m²
Voorrijkosten** €0,25 tot €0,40 per km
Bestrating (tegels of stenen) €15,- tot €65,-

* Dit zijn gemiddelde richtprijzen. Wilt u de exacte kosten weten? Vraag dan gratis offertes aan!
** Bespaar op de voorrijkosten door een bestratingsbedrijf uit de regio te kiezen.

Kiezen voor een prijs per uur of prijs per m²?

De prijs voor klinkers leggen, wordt per uur of per vierkante meter berekend. Bij standaard straatwerk in een eenvoudig legverband gebruikt de vakman over het algemeen een prijs per m². Deze klussen zijn doorgaans simpel en snel uit te voeren.

Gaat het om sierbestrating? Bij het leggen van ingewikkelde legpatronen is de klinkerlegger een stuk langer bezig, ook al is het oppervlak klein. In dat geval wordt de prijs per uur berekend. Het nadeel hiervan is dat u vooraf niet weet wat de klinkerwerken gaan kosten.

Besparen op de kosten van uw bestrating in Maasmechelen?

Vergelijk gratis offertes en kies de klinkerlegger met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de kosten van klinkerwerken?

De prijs van klinkerwerken wordt bepaald door een aantal factoren. Natuurlijk speelt het tarief van de klinkerlegger en de keuze voor het materiaal een hele grote rol. Maar onthoud ook dat het legverband dat u kiest invloed heeft op de kosten van uw bestrating in Maasmechelen. Een halfsteensverband of blokverband is eenvoudig te plaatsen, maar een wildverband iets ingewikkelder. Hierdoor lopen de kosten hoger op.

De prijs is afhankelijk van:

 • Het tarief van de klinkerlegger
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten
 • De keuze voor de stenen of tegels
 • Het legverband

Kosten bestrating: per steen- en tegelsoort

Met de keuze voor het soort bestrating in Maasmechelen, heeft u een grote invloed op de totaalprijs. Bij een klein budget zijn vooral koppelstones en betonbestrating een goede keuze. Koppelstones kosten gemiddeld €15,- tot €25,- per m² en betonbestrating heeft een prijs van ongeveer €15,- tot €35,- per m².

Op zoek naar terrasbestrating met een meer natuurlijke uitstraling? Kasseien kosten ongeveer €30,- tot €45,- per m² en voor natuursteen betaalt u gemiddeld €30,- tot €65,- per m², afhankelijk van het soort steen.

Let op: er is nog meer waar u rekening mee moet houden. Opsluitbanden kosten gemiddeld €3,- tot €6,- per meter en voor ophoogzand betaalt u ongeveer €55,- tot €75,- per m³.

Bestrating kosten per m²

Type bestrating Gemiddelde prijzen per m²*
Koppelstones €15,- tot €25,-
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Flagstones €25,- tot €40,-
Waaltjes €30,- tot €45,-
Kasseien €30,- tot €45,-
Klinkers €40,- tot €40,-
Natuursteen €30,- tot €65,-
Grind/split €10,- tot €15,-
Opsluitbanden €3,- tot €6,- per meter
Ophoogzand/stabilisé €55,- tot €75,- per m³

* Dit zijn richtprijzen incl. btw, maar zonder arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Wat kost bestrating van een oprit?

Vanaf €25,- per vierkante meter

Gebaseerd op gemiddelde tarieven van bestratingsbedrijven uit de regio.

Voordelige optie
Vanaf €25,- per m²

Betonklinkers
Eenvoudig legpatroon
Vaak een all-in prijs in de offerte

Luxe optie
Vanaf €40,- per m²

Gebakken waaltjes
Ingewikkeld legpatroon
Meestal een offerte o.b.v. kosten per uur

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Welke bestrating in Maasmechelen?

Wilt u klinkerwerken in Maasmechelen aanbrengen? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden voor het bestraten van uw tuin. Denk bijvoorbeeld aan sierbestrating, een oprit bestraten of een terras aanleggen in Maasmechelen.

Hieronder leest u meer over de verschillende manieren om uw tuin te bestraten. Bent u geïnteresseerd in klinkerwerken? Vergelijk dan gratis offertes en kies de klinkerwerker met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 25% op de kosten!

Sierbestrating Maasmechelen

Sierbestrating in Maasmechelen is een heel breed begrip. Onder sierbestrating vallen namelijk alle klinkerwerken die u legt vanwege de uitstraling. Hieronder vallen heel veel verschillende soorten bestrating, zoals: klinkers leggen, kasseien leggen, natuursteen leggen en natuurlijk ook alle soorten bestrating in bijzondere legverbanden.

Bij sierbestrating is er dus volop keuze uit verschillende stenen, tegels, kleuren en vormen. Zo kiest u eenvoudig iets dat past bij uw stijl en uw woning.

Bijvoorbeeld: woont u in een moderne woning en wilt u strakke klinkerwerken? Kies dan voor ongetrommelde stenen, zoals kasseien of koppelstones. Voor juist een meer klassieke uitstraling zijn getrommelde stenen een hele goede optie. Hierbij zijn de scherpe randen gesleten, waardoor ze een verouderde uitstraling krijgen.

klinkerwerken Maasmechelen

Tuin bestraten

Tuinbestrating is steeds populairder. Dat verbaast ons niks, want bestrating leggen heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat bestrating veel minder onderhoud vereist dan beplanting. U hoeft niets te snoeien, water te geven of gras te maaien.

Kiest u voor tuinbestrating? Dan zorgt de vakman ervoor dat de tuin 1 tot 2 centimeter per meter afloopt. Hierdoor weet u zeker dat regenwater niet naar het huis toe loopt. Gebeurt dit wel, dan kan dit namelijk vochtproblemen veroorzaken!

Bij tuinbestrating is er weer de keuze uit heel veel verschillende soorten stenen en tegels. Ook zijn er verschillende categorieën die behoren tot tuinbestrating:

Bestrating tuinpad

Veel mensen die kiezen voor tuinbestrating, laten bestrating leggen en een gazon. Met een tuinpad kunnen zij toch de hele tuin doorlopen, zonder door het natte of vieze gras te moeten lopen. Voor een tuinpad zijn heel veel soorten klinkerwerken geschikt. Grind is de meest goedkope optie. Bovendien geeft de combinatie van grind en bijvoorbeeld betonbestrating een hele speelse uitstraling.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Een tuinpad van natuurstenen tegels, bijvoorbeeld. Door stapstenen in het gazon te plaatsen houdt u het gazon zo groot mogelijk en krijgt uw achtertuin een heel natuurlijk uiterlijk.

Bestrating voortuin

Veel mensen kiezen voor tuinbestrating in de achtertuin, maar ook in de voortuin is bestrating aanleggen een slimme zet. U heeft dan meer lichtinval aan de voorkant van uw woning en uw huis ziet er altijd netjes en verzorgd uit.

Dit verhoogt de woningwaarde, maakt het makkelijker om een huis te verkopen of verhuren en zorgt er natuurlijk voor dat u veel minder onderhoud hoeft uit te voeren. Met een goed anti-worteldoek beperkt u zelfs de groei van onkruid!

terras aanleggen Maasmechelen

Terras aanleggen Maasmechelen

Geen achtertuin is compleet zonder een terras. Een terras aanleggen in Maasmechelen? Zo heeft u een plek om in de zomer te barbecueën, te loungen of om gezellig met z’n allen te eten. Een gazon blijft na een regenbui lang nat en modderig, maar uw terrasbestrating is al snel weer droog!

Wat zijn de mogelijkheden bij terrasbestrating?

In principe kunt u kiezen uit veel verschillende legverbanden en soorten stenen en tegels. De meeste mensen kiezen voor een terras voor grote tegels. Hierdoor oogt de ruimte een stuk ruimer en gaan stoelen en tafels niet wiebelen zoals op kleine stenen.

Oprit aanleggen Maasmechelen

Steeds meer mensen laten een oprit aanleggen in Maasmechelen. Een oprit aanleggen zorgt ervoor dat u altijd een parkeerplek bij de deur hebt. Wel heeft het aanleggen van een oprit enige voorbereiding nodig, schakel daarom altijd een ervaren klinkerlegger in.

Waar moet ik op letten?

Een oprit wordt dagelijks blootgesteld aan het grote gewicht van één of zelfs meerdere auto’s. Daarom is een goede fundering heel belangrijk. De stratenmaker zorgt ervoor dat het zandbed minimaal 35 centimeter hoog is. Kies daarnaast voor kleine stenen van maximaal 20 bij 30 centimeter of grind: hierop wordt het gewicht van de auto’s beter verdeeld. Kies tot slot voor een sterk legverband, zoals het elleboog- of keperverband!

Oprit laten aanleggen door de vakman!

Bekijk hoe stratenmakers een nieuwe oprit aanleggen.

Klinkers leggen? Schakel een stratenmaker in!

Vergelijk offertes en vind eenvoudig en snel een vakman bij u in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

Klinkerwerken aanleggen: wat doet de vakman?

Laat u klinkers leggen? Voor het bestraten van de tuin volgt de vakman 3 stappen: de voorbereiding, het bestraten en de afwerking. Zo zorgt hij ervoor dat de bestrating van klinkers of tegels niet verzakt en jarenlang strak blijft liggen.

Zo legt de stratenmaker klinkerwerken aan:

 • Stap 1: voorbereiding. Dit bestaat uit het opmeten van de bestrating en het uitgraven van het oppervlak. Voor tuinbestrating is een zandbed van 10-15 centimeter voldoende. Laat u een oprit aanleggen? Voor de bestrating van een oprit raden we een zandbed van minimaal 35 centimeter aan.
 • Stap 2: bestraten. Als het zandbed geëgaliseerd is, begint de vakman met het bestraten. Hij slaat piketpaaltjes in de grond en spant een touwtje ter hoogte van het oppervlak van de bestrating. Zo ziet hij direct hoe hoog de stenen of tegels moeten liggen om een afschot van 1-2 centimeter per meter te behalen.
 • Stap 3: afwerking. Als de stenen of tegels stevig in het zandbed liggen, zal de klinkerlegger het straatwerk eventueel intrillen en invegen. Intrillen doet hij vooral bij stenen, zoals klinkers of waaltjes. Hiermee drukt hij de stenen extra stevig in het zandbed. Invegen houdt in dat hij voegzand tussen de voegen veegt. Hierdoor blijven de stenen stevig op hun plek liggen.

Bestrating soorten

Laat u uw oprit bestraten? Dan is het u ongetwijfeld opgevallen dat er de keuze is uit heel veel verschillende soorten bestrating. Welke klinkerwerken in Maasmechelen zijn voor u de beste keuze? Dat is afhankelijk van uw budget én persoonlijke voorkeuren. Elke soort bestrating heeft namelijk zijn eigen uitstraling. Kies dus iets wat bij u en uw huis past.

Dit zijn de meest populaire soorten bestrating:

 • Klinkers: rechthoekige stenen, verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Er is keuze uit zowel betonklinkers en gebakken klinkers.
 • Natuursteen: tegels van verschillende soorten stenen. Door kleine subtiele verschillen in elke steen zorgen ze voor een heel natuurlijk effect.
 • Dolomiet: een grindsoort verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes. Dolomiet leggen wordt veel gedaan voor tuinpaden en opritten.
 • Belgische Blauwe Hardsteen: natuursteen met een donkerblauwe kleur. Verkrijgbaar in veel verschillende formaten.
 • Betonbestrating: van klinkers tot tegels. Betonbestrating is goedkoper dan gebakken of natuurbestrating.

Kasseien leggen Maasmechelen

Wilt u kasseien leggen in Maasmechelen? Kasseien zijn kleine stenen met een authentieke uitstraling. Dat komt vooral doordat de scherpe randen vaak zijn geslepen. Kasseien herkent u onder andere uit oude stadscentra. Door het sterke karakter van de steen, zijn kasseien onder meer geschikt voor bestrating van de oprit. Bovendien zijn ze onslijtbaar, dus worden ze zowel nieuw als gebruikt aangeboden.

Kasseien worden geplaatst in heel veel verschillende vormen en formaten. Dit geeft een speels effect, maar zorgt er wel voor dat het bestraten iets meer tijd in beslag neemt.

De kosten voor kasseien liggen rond de €30,- tot €45,- per m².

Klinkers leggen

Voor de echte klinkerwerken schakelt u best een klinkerwerker in. Klinkers zijn rechthoekige stenen, en zijn daardoor heel erg geschikt voor het leggen van verschillende legverbanden. Hierdoor zijn klinkerstenen heel geschikt om verschillende zithoekjes te creëren in uw terras of tuinbestrating.

Klinkers zijn zowel gebakken als van beton verkrijgbaar. Bij een beperkt budget zijn betonklinkers een hele goede keuze, omdat u hiermee dezelfde uitstraling krijgt voor een lagere prijs. Daar staat tegenover dat gebakken klinkers een langere levensduur hebben. Gemiddeld kosten klinkerstenen rond de €40,- per m².

Hoe leggen vakmannen klinkers en waar zelf op letten?

Profiteer van de tips en bekijk de stappen die stratenmakers volgen!

Dolomiet leggen

Grind is een goedkope optie om tuinbestrating aan te leggen. Eén van de populairste soorten grind, is dolomiet. Dolomiet is een beige grind dat heel sterk is. Het is bovendien verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes. Een fijne korrel met een doorsnede van 5 millimeter is het meest comfortabel om overheen te lopen. Kiest u dolomiet als bestrating voor de oprit, kies dan voor een grovere korrel. Dit is net iets steviger.

Bestrating leggen: legverbanden

Wie zijn of haar tuin gaat bestraten, heeft de keuze uit verschillende legverbanden. Het bestratingsverband heeft invloed op de uitstraling. Bovendien heeft het legverband invloed op de sterkte van de bestrating.

Laat een oprit altijd in een sterk legverband bestraten, zoals het keper- of elleboogverband. Voor een terras of looppad is ook het blokverband of wildverband een goede optie. Bij kleine stenen is ook een spiraalverband een optie. Hiermee creëert u gemakkelijk verschillende hoekjes in uw bestrating.

U heeft onder andere de keuze uit legverbanden zoals:

 • Elleboogverband
 • Blokverband
 • Keperverband
 • Visgraatverband
 • Wildverband
 • Spiraalverband

Profiteer van de hoge kwaliteit bestrating voor de laagste prijs!

Vergelijk en kies de bestrater met het beste aanbod!

Start uw gratis offerteaanvraag

Heb ik een vergunning nodig voor bestrating?

In theorie heeft u voor het aanleggen van verharde constructies een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente. Maar gelukkig zijn er veel vrijstellingen, waardoor u in veel gevallen zonder stedenbouwkundige vergunning toch uw tuin mag bestraten.

Let op: deze vrijstelling geldt voor constructies zonder bouwvolume en die niet hoger dan 1,5 meter boven het maaiveld uitkomen. Ook moet het straatwerk minder dan 30 meter van de woning verwijderd zijn.

Op omgevingsloketvlaanderen.be leest u wanneer u bent vrijgesteld van een vergunning. Twijfelt u? Doe dan navraag bij uw gemeente.

Bestrating en tuinaanleg?

Naast het bestraten van de tuin, is het ook mogelijk om direct de rest van de tuin aan te laten leggen. Veel bestratingsbedrijven bieden namelijk beide diensten aan. Zo kunt u voor de aanleg van A tot Z bij één bestratingsbedrijf terecht.

Wat houdt dit in?

Als u uw tuin wilt renoveren of een nieuwe tuin wilt aanleggen, helpt de vakman met het maken van een praktisch en stijlvol ontwerp. Hij houdt rekening met de beplanting die u wilt en de bestrating die hierbij past. Het voordeel van bestrating en tuinaanleg te combineren, is dat bij grotere klussen de prijs per m² vaak lager is!

bestraten

Bestrating Maasmechelen: handige bespaartips!

Ook als u een klein budget heeft is het mogelijk om te kiezen voor tuinbestrating. Kies bijvoorbeeld voor goedkope bestrating, zoals klinkers of betontegels. Kies ook een eenvoudig legverband: dit maakt het bestraten een stuk gemakkelijker en sneller, waardoor de arbeidskosten zo laag mogelijk blijven. Als het mogelijk is, voer dan zelf uw tuinafval af om zo te besparen op de afvoerkosten.

Zo bespaart u op uw bestrating:

 • Kies voor goedkope materialen.
 • Gebruik een eenvoudig bestratingspatroon.
 • Schakel een vakman uit Maasmechelen in en bespaar op voorrijkosten.
 • Voer puin zelf af zodat u geen afvoerkosten betaalt.
 • Vergelijk prijzen van meerdere stratenmakers!

Bestrating zelf leggen: verstandig of niet?

Voor het leggen van tuin- of sierbestrating raden we u altijd aan om een vakman in te schakelen. Alleen dan bent u verzekerd van het mooiste resultaat en weet u zeker dat de terrasbestrating niet gaat verzakken. Bovendien is de sier- of terrasbestrating snel gelegd en geniet u zo snel mogelijk van uw nieuwe tuin!

De voordelen van een ervaren klinkerlegger:

 • U bent verzekerd van het mooiste resultaat!
 • De klinkerwerken blijven zo lang mogelijk strak en netjes liggen.
 • De terrasbestrating verzakt niet.
 • Een vakman kan bestrating impregneren, zodat het nog langer mooi blijft.
 • De sierbestrating is een stuk sneller gelegd.

Meest recente offerteaanvragen

Bestrating aanbrengen in Hasselt
Klinkerwerken uitvoeren in Maasmechelen
Oprit aanleggen in Maaseik
Sierbestrating leggen in Tongeren
Terras aanleggen in Bilzen
Kasseien leggen in Lommel
Terrasbestrating aanbrengen in Sint-Truiden
Dolomiet leggen in Beringen
Tuinbestrating leggen in Lanaken
Klinkers leggen in Genk

stratenmaker Maasmechelen

Klinkerwerken laten uitvoeren? Gratis offertes vergelijken!

Geïnteresseerd in een oprit of is het tijd om terrasbestrating aan te leggen? Schakel altijd de hulp van een klinkerlegger in, zodat u verzekerd bent met het mooiste resultaat. En dat niet alleen: het inschakelen van een stratenmaker bespaart u heel veel tijd, energie en spierpijn. Op zoek naar een klinkerlegger in Maasmechelen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U vindt de offertes zo snel mogelijk in uw mailbox. Vergelijk de verschillende klinkerleggers en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u al snel tot wel 25% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: dat houdt in dat u helemaal nergens aan vastzit.


Gratis offertes vergelijken
Wilt u ook tuinonderhoud laten uitvoeren? Ook hoveniers uit uw regio vindt u gemakkelijk via onze site.