Specialist in klinkers leggen nodig?

Vergelijk klinkerwerken prijzen & bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Bestrating Hasselt

Is de bestrating van de oprit van uw woning in Hasselt aan het verzakken? Of wilt u graag een mooi terras laten leggen? Schakel dan een klinkerwerker in.

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over klinkerwerken en de verschillende soorten klinkers en stenen. Daarnaast geven we u meer informatie over de gemiddelde prijzen en het verschil tussen het bestraten van opritten en terrassen. Een stratenmaker uit Hasselt is u bij alle klinkerwerken graag van dienst. U weet dan zeker dat alles op de juiste manier wordt aangelegd. U wilt natuurlijk niet dat er plassen water op de bestrating blijft liggen of dat deze snel verzakt. Wilt u weten hoe u bespaart op de kosten voor uw nieuwe bestrating. Lees dan snel verder!

klinkerwerken Hasselt

Klinkerwerken Hasselt

Klinkerwerken houden meer in dan het bestraten van opritten en straten. Onder klinkerwerken valt bijvoorbeeld ook het leggen van een terras of het maken van een tuinpad met sierbestrating. Een vakman zorgt niet er niet alleen voor dat de klinkers of andere stenen en tegels perfect gelegd worden, maar dat de onderlaag ook geschikt is. Voor opritten is het bijvoorbeeld belangrijk dat de onderlaag hard genoeg is om het gewicht van uw auto te dragen zonder te verzakken. De vakman uit Hasselt legt daarnaast een goede drainage aan, zodat er geen plassen water blijven liggen na een regenbui. Ook het leggen van grind valt onder klinkerwerken.

bestrating Hasselt

Opbouw van klinkerwerken

Een vakman uit Hasselt zorgt bij het leggen van klinkers eerst voor de juiste ondergrond. Voor een oprit is bijvoorbeeld een hardere fundering nodig, dan voor een terras. Soms is het nodig om de grond te verhogen. Ook dit gebeurt vóór het bestraten. Daarna legt de vakman de nieuwe stenen neer. Bijvoorbeeld in een speciaal legpatroon zoals een visgraatverband of wildverband. Eventueel plaatst hij opsluitbanden om te zorgen dat de stenen goed blijven liggen. Tijdens het bestraten let de vakman er daarnaast op dat er een goede afwatering is. Hiervoor is het soms ook nog nodig om een drainagesysteem aan te legen.

terrastegels Hasselt

Terrastegels leggen

De term terrastegels is een verzamelnaam voor alle soorten tegels waarmee wij de bestrating van een terras uitvoeren. Voor een terras heeft u de keuze uit zowel klinkers, kasseien, siergrind en nog vele andere soorten terrastegels. Hiervan vormen klinkers de meest goedkope oplossing. Vindt u uitstraling belangrijker dan de totaalprijs? Kies dan voor één van de vele siertegels, deze worden door vrijwel alle klinkerwerken experts geleverd.

Voordelen van terrastegels

Het voordeel van het bestraten van een terras is dat u de keuze heeft uit vele soorten tegels. U hoeft er dan geen rekening mee te houden dat de tegels een groot gewicht moetenhouden. Kies bijvoorbeeld voor grote betontegels of klinkers in een sierbestrating. De voordelen van terrastegels:

 • Keuze uit vele soorten materialen, kleuren en formaten.
 • Ook grote formaten stenen zijn mogelijk.
 • Met sierbestrating zijn hebt u keuze uit vele legverbanden.
kasseien leggen in Hasselt

Kasseien leggen Hasselt

Kasseien worden ook wel aangeduid met de term kinderkoppen. Deze stenen vormen een geschikte keuze voor het aanleggen van een parking of oprijlaan. Dit komt doordat de kasseien een goede draagkracht kennen, en daarbij een lange levensduur hebben. Kasseien worden gemaakt uit stollingsgesteente of zandgesteente. Vraag een stratenmaker uit Hasselt naar de totaalprijs voor de klinkerwerken.

Voordelen van kasseien laten leggen

Kasseien worden zowel gebruikt voor bestraten van een terras als straten. Ze zijn zeer veelzijdig en door hun rechthoekige vorm ideaal voor legverbanden. Kasseien zijn zeer populair in Hasselt, voornamelijk om hun traditionele uitstraling. Ze worden ook wel eens kinderkopjes genoemd, vanwege de bolle vorm. De belangrijkste voordelen:

 • Authentieke uitstraling
 • Laag in onderhoud
 • Sierbestrating mogelijk
klinkers leggen in Hasselt

Kleiklinkers leggen

Wilt u graag een oprit naast uw woning in Hasselt maar hebt u geen verstand van bestraten? De specialisten uit ons netwerk ondersteunen u hierbij graag.

Zij helpen u eerst met het maken van een keuze tussen de mogelijke klinkers, en leggen daarna de bestrating vakkundig aan. Eventueel verwijderen zij ook oude klinkers of betegeling.

Waarom kleiklinkers?

Kleiklinkers worden gemaakt door rivierklei op een zeer hoe temperatuur te bakken. Door dit proces zijn gebakken klinkers zeer sterk en slijten ze niet snel. Ze gaan dus zeer lang mee. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren. De kleur wordt bepaald door de klei dat er gebruikt wordt. De voordelen van kleiklinkers:

 • Kleiklinkers hebben een natuurlijke en warme uitstraling.
 • Ze zijn zeer hard en geschikt voor een oprit.
 • Deze stenen hebben een lange levensduur en zijn duurzaam.
betonklinkers in Hasselt leggen

Betonklinkers in Hasselt leggen

Er bestaan vele soorten klinkers, die een geschikte keuze vormen uw bestrating. Elke specialist levert betonklinkers in verschillende kleuren en maten, en van verscheidene bewerkingen voorzien zoals zandstraling, getrommeld en uitgewassen. Het voordeel van betonklinkers is dat deze een duurzame keus vormen, en weinig onderhoud vragen. Uw bestrating van betonklinkers kent dan ook een lange levensduur.

Waarom betonklinkers?

Vaak denkt men bij beton aan een saaie grijze massa. Maar wist u dat er ook klinkers en terrastegels van beton worden gemaakt? Door de toevoeging van grind, zand of kleurstoffen zijn ze bovendien verkrijgbaar in allerlei kleuren. Betonklinkers worden gebruikt voor de bestrating van terrassen en opritten. De belangrijkste voordelen:

 • Betonklinkers zijn goedkoop.
 • Verkrijgbaar in vele formaten.
 • Betonklinkers zijn zeer stevig.

Terras aanleggen Hasselt

Een terras dient niet alleen als praktische plek voor het buiten zitten, het is tevens van belang dat deze ruimte uitstraling en sfeer krijgt. Daarom bestaan er diverse soorten terrastegels op de markt, die u in verscheidene designs kunt laten aanleggen. Laat een ervaren vakman op het gebied van bestratingswerken langskomen voor advies in keuze van de tegel en een indicatie van wat het gaat kosten. U leest hier meer over het bestraten van een terras.

Terras aanleggen? Maak een ontwerp

Voordat een vakman gaat beginnen aan het bestraten van een terras, is het verstandig om eerst een ontwerp te laten maken. Dit geeft u niet alleen een beter beeld hoe uw toekomstige terras in Hasselt eruit komt te zien. Een ontwerp is ook handig om het legverband te bepalen en om uit te rekenen hoeveel stenen u nodig heeft. U kunt zelf een ontwerp maken of laat aan de hand van uw wensen en eisen een specialist een terrasontwerp laten maken.

Wilt u terrastegels laten leggen of betonklinkers?

Ga voor het beste resultaat en schakel een stratenmaker uit de regio Hasselt in!

Gratis offertes aanvragen

Prijzen bestrating Hasselt

Bent u nieuwsgierig naar de prijzen voor het aanleggen van sierbestrating? Hebt u een vraag over het kostenverschil tussen het plaatsen van kasseien en klinkers? Of wilt u weten wat de exacte prijs wordt voor het bestraten van uw oprijlaan met klinkers in het waalformaat? Aarzel dan niet om op de offertepagina uw gegevens en wensen in te vullen. Wij zorgen ervoor dat u spoedig en geheel vrijblijvend meerdere klinkerwerken offertes op maat ontvangt. Het is aan u om deze offertes te vergelijken op basis van uw wensen, en zo te kiezen voor een professioneel klinkerlegger of stratenmaker die bij u past. Wij zijn u met alle plezier van dienst. Op deze pagina vindt u meer informatie over de totaalprijs.

Welke factoren beïnvloeden de totale kosten?

De kosten voor het leggen van bestrating zijn afhankelijk van een aantal factoren. De twee belangrijkste factoren zijn het oppervlakte dat bestraat moet worden en het soort klinkers of tegels waar u voor kiest. Betonklinkers zijn bijvoorbeeld goedkoper dan getrommelde klinkers. Ook het formaat van de stenen is van invloed op de prijs. Een vakman uit Hasselt legt grote terrastegels bijvoorbeeld een stuk sneller dan kleine klinkers. Hetzelfde geldt voor het legverband. Een ingewikkeld legverband kost meer tijd dan bijvoorbeeld een simpel elleboogverband. Voor de exacte kosten is het verstandig om offertes aan te vragen.

Prijstabel: bestrating

Type bestrating en kostenRichtprijzen*
Stenen€15,- tot €66,- per m²
Klinkers€30,- tot €40,- per m²
Grind of split€10,- tot €14,- per m²
Stratenmaker (per uur)€30,- tot €62,- per uur
Stratenmaker (per m²)€12,- tot €22,- per m²
Stabilisé€55,- tot €75,- per m³
Opsluitbanden€3,- tot €6,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten voor klinkerwerken?

Vergelijk kosteloos en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 25% !

Vrijblijvende offertes
stratenmaker Hasselt

Wat doet een stratenmaker uit Hasselt?

Uiteraard zorgt een stratenmaker uit de omgeving van Hasselt het egaal straten met bijvoorbeeld getrommelde kleiklinkers, maar de stratenmaker doet nog meer voor u. Zo legt hij sierbestrating aan, zorgt hij voor kleine tuinwerken zoals het aanleggen van groenstukken en legt hij terrassen met vlonders aan. Voor elke bestrating is er een geschikte onderlaag nodig, ook dit is een taak van de vakman. De belangrijkste werkzaamheden:

 • Verwijderen van de oude en leggen van de nieuwe bestrating.
 • Aanleg van geschikte ondergrond, afwatering en drainage.
 • Leggen van klinkers en stenen in een uniek legverband.
 • Aanleggen van beplanting, plateaus van hout en andere tuinwerken.
dolomiet leggen

Dolomiet leggen

Naast het bestraten van de oprit met kleiklinkers of betonklinkers, is het tevens een optie om dolomiet of grond als basis te gebruiken.

Het leggen van dolomiet is een klus waarvoor een gemiddelde handigheid noodzakelijk is. De grote voorwaarde is dat u de grond goed voorbereidt, en een kantopsluiting plaatst.

Zolang dit gebeurt zal het dolomiet een lange levensduur kennen, en zult u weinig onderhoud aan de oprijlaan te hoeven plegen. Het storten van grind en dolomiet kunt u het beste overlaten aan een erkend specialist uit Hasselt. Het is vervolgens aan u om de laag evenredig over de ondergrond te verspreiden.

tuinpad aanleggen in Hasselt

Tuinpad aanleggen

Voor de bestrating van een tuinpad hebt u bij menig klinkerwerken specialist uit Hasselt de keus uit een groot assortiment aan kasseien en andere terrastegels. U hoeft dus niet per se te kiezen voor betonklinkers of kleiklinkers op het moment dat u een tuinpad wilt laten aanleggen. Wilt u toch getrommelde kleiklinkers? Dan is het verstandig om te kijken bij verkopers die tweedehands partijen verkopen. Dit scheel aanzienlijk in de prijs van getrommelde stenen. U hebt dan natuurlijk altijd wel de mogelijkheid om een extra beschermende coating over de kleiklinkers aan te brengen. Voor het creëren van een tuinpad bestaan er diverse legverbanden, die allen een eigen uitstraling bieden.

oprit in Hasselt aanleggen

Oprit aanleggen

Wilt u graag een oprit naast uw woning in Hasselt maar hebt u geen verstand van bestraten? De specialisten uit ons netwerk ondersteunen u hierbij graag. Zij helpen u eerst met het maken van een keuze tussen de mogelijke (getrommelde) klinkers, en leggen daarna uw oprit vakkundig aan.

Eventueel verwijderen zij ook oude klinkers of betegeling. Meer weten over het aanleggen van een oprit? Bekijk dan deze pagina.

Oprit laten aanleggen door de vakman!

Bekijk hoe stratenmakers een nieuwe oprit aanleggen.

Nieuwe oprit aanleggen, waar rekening meehouden?

Voor een oprit is het belangrijk dat de fundering en de bestrating het gewicht van de zware auto’s kan dragen. De dikte van de fundering is afhankelijk van het gewicht dat het moet dragen en het type stenen. Grote dunne tegels zijn niet geschikt hiervoor, deze breken namelijk gemakkelijker.

Een stratenmaker uit de regio Hasselt gebruikt daarom meestal klinkers of kasseien voor het bestraten. Naast de fundering en het type klinker moet er ook rekening gehouden worden met een goede afwatering. Wanneer het water namelijk niet wordt afgevoerd blijft het in plassen staan op de klinkers en tast het de stenen aan.

Steenkorven plaatsen

Binnen de klinkerwerken bestaan er heel wat extra mogelijkheden dan alleen het leggen van klinkers en kasseien in diverse verbanden. Een voorbeeld van een extra mogelijkheid voor achter- en voortuin en terras zijn de steenkorven. Een steenkorf is een verzameling stenen die met behulp van gaaswerk bij elkaar wordt gehouden. Dergelijke steenkorven kunt u om een bloemenborder plaatsen, maar kunnen tevens dienen als schuttingonderdeel. Het voordeel van steenkorven is dat u hierbij weinig onderhoud hoeft te plegen wanneer ze eenmaal geplaatst zijn. De kosten voor een steenkorf hangen af van de steensoort waar u voor kiest. Vaak maakt men gebruik van keien of graniet voor de steenkorven.

Voortuin bestraten

Wanneer klanten uit Hasselt bestrating willen laten leggen, dan gaat het meestal om de achtertuin. Maar het is natuurlijk ook een goed idee om de voortuin te laten bestraten! Het leggen van bestrating in uw voortuin heeft diverse voordelen. Allereerst vragen klinkers nauwelijks onderhoud. Dit zorgt ervoor dat uw voortuin er het hele jaar door strak en verzorgd uit ziet, zonder dat u struiken hoeft te snoeien of onkruid hoeft te verwijderen. Dit heeft een positief effect op de uitstraling van uw woning, wat uiteindelijk ook de waarde van het huis verhoogd. Bovendien is de kans op het vinden van een huurder of koper een stuk groter.

Stabilisé leggen

Om ervoor te zorgen dat uw bestrating stevig op z’n plaats blijft liggen, is het belangrijk om een goede fundering te leggen. Stratenmakers uit ons netwerk maken hiervoor vaak gebruik van stabilisé. Stabilisé is een mengsel van zand en cement. Het bestaat uit 8 tot 10 delen zand met daarin 1 deel cement gemengd, en dit zorgt voor een stevige ondergrond.
Vooral bij de aanleg van een oprit of terras is een goede fundering van groot belang. Met stabilisé creëert u dus een betere ondergrond, die tegelijkertijd nog wel voldoende water doorlaat.

graafwerken Hasselt

Graafwerken

Naast de grondwerken bestaan er ook graafwerken. De grond- en graafwerken worden meestal met elkaar samengevoegd, maar feitelijk bestaat er wel een verschil. De graafwerken zijn feitelijk een onderdeel van de grondwerken. Klussen die onder de graafwerken vallen zijn: grondanalyse, het nivelleren van tuinen, het uitgraven van funderingen en het bouwrijp maken van terreinen. Tot slot is het tevens mogelijk om een graafwerken expert uit Hasselt in te zetten voor het uitgraven van vijvers en sloten. Voordat u dus een oprijlaan of parking van klinkers dan wel kasseien laat aanleggen bij uw woonhuis is het verstandig om een graafwerken specialist het oppervlak te laten controleren.

grondwerken Hasselt

Grondwerken

Naast de klinkerwerken vormen ook specialisten op het gebied van de grondwerken en graafwerken onderdeel van ons netwerk van specialisten in Hasselt. Met grondwerken doelen wij op alle werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de grond voor bouw- en renovatieklussen. Klussen die binnen de grondwerken vallen zijn onder meer het ontgraven van oppervlakken, het verzetten van grond, en het leveren van grond, grind en zand. Dit betekent dat ook voor de klinkerwerken een grondwerken expert ingezet kan worden tijdens de voorbereidende fase. Wilt u weten welke opties er bestaan voor grondwerken bij uw klus? Wij informeren u met plezier.

Op zoek naar een stratenmaker voor het leggen van bestrating?

Vind eenvoudig de beste stratenmaker uit Hasselt door het offerteformulier in te vullen!

Gratis offertes aanvragen

Soorten bestrating

U heeft de keuze uit verschillende soorten klinkers en stenen geschikt voor bestrating. Welke geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, waarvoor de bestrating nodig is en natuurlijk uw budget. Voor het leggen van opritten wordt vaak gekozen voor kleiklinkers, betonklinkers of kasseien. Dit zijn namelijk sterke steensoorten die het gewicht van een auto goed kunnen dragen. Uiteraard zijn deze klinkers of kasseien ook geschikt voor het aanleggen van terrassen, maar u kunt dan ook kiezen voor grote terrastegels, tuintegels of sierbestrating. Aan u de keuze! Op deze pagina leest u meer over de bestratingssoorten.

Getrommelde klinkers

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat de term getrommeld betekent als toevoeging bij een standaard klinker. Hoewel er qua uitstraling niets verandert aan de steen, hebben getrommelde klei- of betonklinkers een aantal voordelen ten opzichte van de standaard variant. Zo hecht vuil zich minder op getrommelde betonklinkers, en drogen deze sneller. Dit maakt de getrommelde klinkers uitstekend geschikt voor sierbestrating achter huis, maar dienen ze eveneens goed als straatstenen. Hebt u behoefte aan een overzicht in de prijsverschillen tussen getrommelde klinkers en de gewone variant? Vraag dan geheel vrijblijvend meerdere offertes aan via de offertepagina.

Natuursteen

Natuursteen wordt veel in Hasselt gebruikt voor het bestraten van tuinen en terrassen. Er zijn vele soorten stenen waar u uit kunt kiezen, denk hierbij aan basalt, graniet, marmer, kalksteen en flagstones. Flagstones worden ook wel stapstenen genoemd en zijn gemaakt van gespleten gelaagd natuursteen. Het heeft vele voordelen en daarom is het ook zo’n populair materiaal. Het is namelijk kleurvast en het lijst niet snel. Hierdoor gaan natuurstenen zeer lang mee. De tegels zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld gevlamd, geborsteld of glad. Elke natuursteen is uniek door de vorming in de natuur.

keramische tegels

Keramische tegels

Voor het aanleggen van terrassen kunt u onder meer kiezen voor keramische terrastegels. Tegels van keramiek brengen een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat keramiek zeer slijtvast is. Waar andere vloeren na verloop van tijd slijtage of vlekken vertonen, zal een keramische tegel tot wel 40 jaar kras- en schadevrij blijven.

Wilt u wel graag profiteren van de voordelen van keramiek, maar vindt u de uitstraling niet zo mooi? Het is een optie te kiezen voor keramische vloertegels met een houten uitstraling. Kijk hiervoor bij het assortiment van leveranciers uit ons netwerk in Hasselt. Wij helpen u graag verder.

belgische blauwe hardsteen

Belgische blauwe hardsteen

Een speciale steensoort uit België is de blauwe hardsteen. Deze steensoort noemt men ook wel arduin, kolenkalksteen of Petit granit. Het is een kalksteen die een opmerkelijke blauwgrijze kleur heeft. De blauwe hardsteen vormt een uitstekende basis voor terrastegels, maar ook vloertegels maakt men regelmatig van deze steensoort. In verhouding tot standaard getrommelde klinkers ligt de aanschafprijs van Belgische arduin relatief hoog. U moet rekening houden met prijzen rond de €100,- per vierkante meter. Een alternatief voor de Belgische variant is de Vietnamese blauwsteen. Deze heeft een iets minder authentiek uiterlijk, maar daarbij ook aantrekkelijkere prijzen vanaf ongeveer €40,- per vierkante meter.

sierbestrating Hasselt

Sierbestrating Hasselt

Voor het aanleggen van tuinen en terrassen bestaan er niet alleen gewone tegels, maar hebt u tevens de keuze uit heel wat soorten sierbestrating. Sierbestrating is de term die wij gebruiken voor alle vormen van bestrating waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een steen of tegel, en welke een decoratieve functie heeft. Zo kiest u bij sierbestrating bijvoorbeeld voor grind of kiezels, om zo een tuinpad door de moestuin aan te leggen. De kosten voor een sierbestrating vallen over het algemeen relatief laag, maar het is wel handig om op de ondergrond een onkruidwerend materiaal te plaatsen. Zo behoudt u het beste resultaat.

siergrind Hasselt

Siergrind

Wij spraken hierboven al over de diverse mogelijkheden op het gebied van sierbestrating. Eén van de opties voor sierbestrating is siergrind. Dit vormt een goedkope oplossing voor het aanleggen van tuinpaden, maar biedt desalniettemin een prima aanblik. Voor siergrind als sierbestrating hebt u de keus uit een aantal materialen, waaronder split en standaard grind. Het is afhankelijk van uw wensen voor welke variant u moet kiezen. Voor elke grindsoort geldt dat het verstandig is eronder een zeil te plaatsen. Deze voorkomt dat er op een gegeven moment onkruid tussen de sierbestrating zal groeien. Let met een zeil wel goed op het behoud van de afwatering.

Waalformaat

Klinkers kunnen in verscheidene soorten en afmetingen worden geleverd. Eén van de meest toegepaste vormen is het waalformaat. Waalformaat stenen gebruikt men vaak in de woning- en utiliteitsbouw. De afmeting van deze baksteen is ongeveer 210 x 100 x 50 millimeter. Het voordeel van deze klinkers is dat u hiermee gemakkelijk kunt bestraten, in een groot aantal patronen. Daarnaast kunt u stenen in het waalformaat in meerdere kleuren bestellen zoals Engels bont en antraciet. Wilt u graag een deel van uw oprijlaan bestraten met straatstenen in het waalformaat? De specialisten uit ons netwerk kunnen deze snel en tegen aantrekkelijke tarieven bij u in Hasselt leveren.

waalformaat

Schakel een vakman in voor het leggen van sierbestrating.

Vul het offerteformulier in en vergelijk prijsoffertes. Bespaar tot 25% op de kosten!

Vrijblijvende offertes ontvangen

Soorten bestratingsverbanden

Wie zich een beetje inleest in de klinkerwerken ter voorbereiding op het bestraten van opritten of terrasruimte, zal veel termen tegen komen die men niet kent. Wat betekent bijvoorbeeld een halfsteensverband, of wat bedoelt men met het leggen van de terrastegels in een visgraatverband. Hoewel het niet mogelijk is om de termen hier allemaal uit te werken, betekenen ze iets eenvoudigs. De termen staan namelijk voor de patronen waarin u de tegels kunt neerleggen. Het blokverband, het elleboogverband, en het wildverband vormen de meest gebruikelijke bestratingsverbanden. Al deze verbanden leiden tot een elegant resultaat, die zorgen voor een warme uitstraling.

Blokverband

Een blokverband is het voorbeeld van een eenvoudig bestratingsverband dat terrassen toch een bijzondere uitstraling geeft. Bij blokverband gebruikt de stratenmaker steeds twee langwerpige stenen, waarmee een vierkant gevormd wordt. Door horizontale en verticale blokken met elkaar af te wisselen, ontstaat er een interessant patroon. Het blokverband is niet geschikt voor opritten, omdat deze onvoldoende steun biedt.

Halfsteensverband

Een halfsteensverband is eveneens een eenvoudig patroon, dat kan worden toegepast met vele steensoorten van vele verschillende formaten. Bij deze klinkerwerken ligt de voeg van de bovenste rij stenen, op de helft van de steen eronder. Het voordeel van dit bestratingsverband, is dat het eenvoudig te leggen is en er maar weinig breekwerk bij nodig is.

soorten bestratingsverbanden

Elleboogverband

Als u op zoek bent naar straatwerk dat een stevige ondergrond biedt, dan is het elleboogverband een goede keuze. Hierbij plaatst de klinkerlegger rechthoekige stenen met de kopse kant tegen het uiteinde van de zijkant van de steen eronder. Het straatwerk wordt als het ware in elkaar gevlochten, waardoor dit verband erg geschikt is voor een oprijlaan.

Visgraatverband

Het visgraatverband is, net als het elleboogverband, erg stevig waardoor stratenmakers het vaak toepassen bij de realisatie van opritten. Hiervoor gebruikt de vakman rechthoekige stenen, voornamelijk klinkers, die hij in een hoek van 45 graden legt. Het visgraat verband wordt in de rijrichting gelegd en om snijwerk te voorkomen maakt de vakman gebruik van een bisschopmuts.

Keperverband

Het keperverband is eigenlijk hetzelfde patroon als het visgraatverband: de stenen worden in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar tegen elkaar aangelegd. Het verschil tussen het keperverband en het visgraatverband, is dat het keperverband horizontaal gelegd wordt. Waar een visgraatverband de nadruk op de lengte van de bestrating legt, legt het keperverband de nadruk op de breedte.

Wildverband

Wildverband is al jarenlang een populair bestratingsverband. Hoewel de naam doet vermoeden dat er bij het leggen geen patroon wordt gebruikt, is dit vaak wel het geval. Het patroon is echter niet meer af te leiden zodra de klinkerwerken compleet zijn. Bij wildverband maken stratenmakers veelal gebruik van stenen van grote en kleine tegels, dit geeft een speelse uitstraling.

opsluitbanden

Soorten opsluitbanden

Om ervoor te zorgen dat uw tegels op de juiste plek blijven liggen, maken stratenmakers gebruik van opsluitbanden. Deze worden aan de buitenzijde van het te bestraten oppervlak geplaatst en liggen doorgaans een paar millimeter lager dan de tegels zelf. Opsluitbanden komen in verschillende formaten, en zoals u zich waarschijnlijk kunt voorstellen is er bij een oprit een sterkere opsluitband nodig dan bij een looppad of terras. Hiervoor is een band van 5x15x100 centimeter voldoende. Wilt u echter een oprijlaan laten bestraten, dan zult u een zwaarder model moeten gebruiken. Kies dan minimaal voor een formaat van 6x20x100 centimeter. Nog beter zijn opsluitbanden van 8 of 10cm breed.

stratenmakers Hasselt

Wanneer is er een stedenbouwkundige vergunning nodig?

Wanneer u bouwwerken wilt gaan uitvoeren, dan heeft u vaak een stedenbouwkundige vergunning nodig. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente. Ook voor het leggen van een verharde constructie zou u een stedenbouwkundige vergunning moeten aanvragen. Er is echter ook een vrijstellingsregeling, waardoor u in Hasselt toch zonder vergunning aan de slag zou kunnen. Zo zijn alle noodzakelijke toegangen naar uw woning vrijgesteld van een vergunning. Daarnaast geldt deze vrijstelling voor alle constructies die geen bouwvolume hebben, minder dan 1,5 boven het maaiveld uitkomen en die 1 meter van de perceelgrens verwijderd blijven. Een stratenmaker uit ons netwerk kan u vertellen of u wel of geen vergunning nodig heeft. Kijk voor meer informatie op ruimtelijkeordening.be.

prijzen bestrating in Hasselt

Vrijblijvend offertes aanvragen

Laat een mooie oprijlaan aanleggen voor uw woning in Hasselt of juist een terras met sierbestrating. Een stratenmaker zorgt voor de drainage, het ophogen van de ondergrond en het bestraten. Kies voor grote terrastegels van marmer of beton of juist klinkers in een mooi legverband. De specialist heeft veel ervaring met allerlei legverbanden.

Bespaar tot 25% op de kosten voor het leggen van bestrating door offertes aan te vragen. Vul het offerteformulier en u ontvangt een aantal aanbiedingen van stratenmakers uit de omgeving van Hasselt. Vergelijk, kies de beste vakman voor de bestrating en betaal niet te veel! Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.