Bestrating specialist nodig?

Vergelijk klinkerwerken prijzen & bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Bestrating Lokeren

Wanneer u van plan bent om uw tuin of terras te bestraten, dan is het handig om diverse zaken op het gebied van de klinkerwerken te onderzoeken. Onder de term klinkerwerken vallen facetten zoals het plaatsen van kasseien en klinkers, de diverse vormen van sierbestrating, en het aanleggen van een oprit. Bent u op zoek naar een erkend stratenmaker uit Lokeren die u kan helpen bij het leggen van terrastegels? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van getrommelde kleiklinkers? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de offertepagina. Wij bieden u met alle plezier meerdere vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio aan. Deze kunt u zelf vergelijken aan de hand van prijs en aanbod. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt.

klinkerwerken Lokeren

Betonklinkers leggen

Wanneer u op zoek bent naar klinkers die u kunt gebruiken voor het aanleggen van opritten en terrassen, hebt u de keuze uit zowel betonklinkers als kleiklinkers. Betonklinkers zijn later ontwikkeld dan kleiklinkers, maar hebben zich ondertussen al bewezen als een functionele steen. Betonklinkers kunnen een zware belasting aan, maar het is nog steeds mogelijk deze in diverse verbanden te leggen. Betonklinkers hebben meestal een afmeting van 210 bij 105 millimeter, en worden zowel in losverband, als in pakketten voor machinaal straten geleverd in Lokeren. Wilt u graag een betonstraatstenen aanschaffen? Vraag dan bij uw lokale klinkerwerken specialist naar de mogelijke kleuren en de kosten.

klinkers leggen in Lokeren

Terrastegels leggen

Wanneer u achterhuis een terras wilt aanleggen, dan moet u eerst de passende terrastegels uitzoeken. Hierbij is het van belang om daadwerkelijk tegels uit te zoeken, en geen klinkers. Tegels zullen over het algemeen een plattere vorm hebben. Dit betekent dat er voor de terrastegels een minder stevige ondergrond noodzakelijk is, dan bijvoorbeeld voor klei- of betonklinkers. Bovendien leveren de experts uit ons netwerk in Lokeren terrastegels in een groot aantal kleuren en design. De terrastegels kunt u gemakkelijk en snel leggen in diverse bestratingsverbanden. Wilt u toch liever getrommelde kleiklinkers als terrastegel? Kijk dan goed naar de voorwaarden voor plaatsing.

Kasseien leggen

Bent u op zoek naar een bijzondere steen waarmee u de bestrating van uw terras of oprijlaan kunt voltooien? Overweeg dan om kasseien te plaatsen. Kasseien zijn de kleine enigszins afgeronde stenen die men in Nederland beter kent als kinderkopjes. Kasseien werden traditioneel gebruikt voor het verharden van wegen, maar hier worden momenteel klinkers voor ingezet vanwege de gemakkelijkere plaatsing. Kasseien vormen nu eerder een geschikte oplossing als sierbestrating, of voor het verzorgen van een authentiek gevoel. Wel is het van belang dat u zorgt voor een stevige ondergrond en goed voegzand voor de kasseien. Bij menig klinkerwerken leverancier uit Lokeren levert men kasseien in vele soorten en maten.

Oprit aanleggen

Eén van de meest basale methoden van bestraten is het aanleggen van een oprit. Bij de bestrating van een oprit bestaan er een aantal belangrijke zaken. Ten eerste dient u te kiezen tussen betonklinkers, kleiklinkers en kasseien. Vervolgens is het noodzakelijk om de ondergrond van de oprit goed voor te bereiden op het bestraten. Deze klus bestaat onder andere uit het regelen van een goede afwatering, en het verbeteren van de draagkracht van de grond. Deze klus kunt u het beste overlaten aan een erkend specialist uit Lokeren. Daarna kunt u de getrommelde kleiklinkers of kinderkopjes in het door u gewenste verband (laten) leggen. Houd er wel rekening mee dat u met kasseien nooit een gladde ondergrond krijgt.

oprit laten aanleggen

Wel of geen stedenbouwkundige vergunning?

Wilt u gaan bouwen of verbouwen? Dan heeft u in de meeste gevallen een stedenbouwkundige vergunning nodig. Ook voor werkzaamheden in de tuin, zoals de aanleg van een zwembad, heeft u een vergunning nodig. Klanten vragen ons daarom regelmatig of zij een stedenbouwkundige vergunning moeten aanvragen voor het leggen van klinkerwerken. Goed nieuws: dankzij een vrijstellingsregeling is het vaak niet nodig om voor klinkerwerken een vergunning aan te vragen. Zo is het toegestaan om vergunningsvrij een toegangspad of oprit aan te leggen en is er een vrijstelling voor constructies zonder bouwvolume die minder dan 1,5 meter boven het maaiveld uit komen. Tip: kijk voor meer informatie op de website Ruimtelijkeordening.be.

Voortuin bestraten

Naast het bestraten van de achtertuin, is het uiteraard mogelijk om klinkerwerken in uw voortuin te leggen. Dit biedt een aantal voordelen. Allereerst hebben klinkers maar weinig onderhoud nodig, en ten tweede zorgen de klinkerwerken voor een verbeterde uitstraling van uw huis. Daarbij heeft u geen last van onkruid of insecten, en krijgt u meer lichtinval in huis, waardoor het zelfs binnen lichter en ruimer oogt. Overweegt u het bestraten van de voortuin om hier een parkeerplaats van te maken? Dan heeft u een stedenbouwkundige vergunning nodig, een stratenmaker uit ons netwerk kan u hier verder over informeren.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan van specialisten uit uw regio!

Gratis offertes aanvragen

Kleiklinkers leggen

Naast betonklinkers gebruikt men ook vaak kleiklinkers. Kleiklinkers maakt men van kleigrond om ze daarna te bakken. U hebt hierbij de keuze uit nieuw gebakken en oud gebakken kleiklinkers. De oud gebakken klinkers werden vroeger al vervaardigd, in ouderwetse steenovens. Omdat deze ovens nooit een gelijkmatige temperatuur hadden, kregen de kleiklinkers verschillende kleuren. Nieuw gebakken klinkers worden in een veel steriele omgeving gemaakt, wat betekent dat ze ook meer uniform van kleur en vorm zijn. Houdt u van elegantie en strakke lijnen, dan vormen de nieuwe kleiklinkers de beste keuze voor u. Hebt u meer behoefte aan variatie, kies dan voor de oudere getrommelde klinkerwerken.

Terras aanleggen

De bestrating van een terras is een gemakkelijkere klus dan het bestraten van een oprijlaan. Dit komt doordat terrassen geen sterk dragende ondergrond vereisen. Bent u van plan de bestrating van uw terrasruimte zelf uit te voeren? Zorg er dan wel voor dat de grond is geëgaliseerd en dat u hebt gekeken naar de mogelijkheden voor afwatering. Het aanleggen van het terras heeft verder geen knelpunten, behalve dat u de afwerking ook goed moet verzorgen. Koop bij een specialist voldoende voegzand, en laat dit minimaal 24 uur over de terrastegels liggen. Pas wanneer het zand is ingeklinkt, kunt u het overtollige deel wegvegen. Vraag een klinkerwerken expert naar de prijzen.

dolomiet oprit

Dolomiet leggen

Het bestraten van een oprijlaan is niet alleen mogelijk met klinkers of kasseien, ook andere steensoorten vormen een mogelijke oplossing. Eén van de voorbeelden hiervan is dolomiet. Dolomiet wordt vaak gelijkgesteld met grind, omdat het eenzelfde voorbereiding vraagt. Wie kiest voor dolomiet als basis voor de parking of oprijlaan, moet de grond goed voorbereiden, een kantopsluiting maken, de fundering en afwatering regelen, en pas daarna het dolomiet storten. Op deze manier bent u er zeker van dat de dolomieten oprijlaan nog lange tijd meegaat. De kosten voor dolomiet liggen lager dan de kosten voor getrommelde kleiklinkers.

tuinpad aanleggen Lokeren

Tuinpad aanleggen

Het aanleggen van een tuinpad is een klus waarvoor u niet perse de ondersteuning van een klinkerwerken professional nodig heeft. Bij het bestraten van de tuingrond, is het verstandig om er rekening mee te houden dat het onderliggende oppervlak vaak niet glad en vlak is. Dit is geen probleem, maar het tuinpad moet wel van stevige tuintegels gemaakt worden. Naast tuintegels vormen ook grind en houtsnippers een geschikte basis voor het leggen van een tuinpad. De kosten voor het creëren van een tuinpad hangen af van het materiaal waar u voor kiest, en de grootte van het tuinpad. Kijk op deze pagina voor meer informatie over het aanleggen van een tuinpad.

graafwerken voor bestrating

Graafwerken

Naast de grondwerken bestaan er ook graafwerken. Veel klanten uit Lokeren denken dat de graafwerken hetzelfde beteken als de grondwerken. Dit is echter niet het geval: de graafwerken vormen een onderdeel van het grondwerk. Klussen die bij de graafwerken horen zijn: het bouwrijp maken van terreinen, het uitvoeren van een grondanalyse, het uitgraven van vijvers of het nivelleren van tuinen. Dit betekent dat het handig is om voordat u een tuinborder of terras laat aanleggen, de hulp van een graafwerken specialist uit ons netwerk in te schakelen. Zo weet u zeker dat de ondergrond op de juiste manier voorbereid wordt en langdurig goed blijft. Hier zult u later veel profijt van hebben.

grondwerken in Lokeren

Grondwerken

Naast de klinkerwerken bestaan er ook grondwerken en graafwerken. De grondwerken kunnen een onderdeel van de klinkerwerken vormen, bijvoorbeeld wanneer u een grondwerken expert inschakelt voor het voorbereiden van de grond. De omschrijving van de grondwerken is als volgt: Alle werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de grond voor bouw- en renovatieklussen. Zo kan een grondwerken specialist uit Lokeren u onder meer ondersteunen bij het ontgraven van het tuinoppervlak, het leveren van grond, grind en zand, of het verzetten van grond. Met de hulp van een grondwerken professional zal het aanleggen van een parking dan ook een stuk gemakkelijker worden.

Zoekt u een specialist voor de bestrating van uw oprit, voortuin of terras?

Vergelijk offertes van specialisten uit Lokeren & bespaar op uw kosten!

Gratis offertes aanvragen

Waalformaat

Voor het bestraten van wegen en opritten stellen leveranciers klinkers in vele formaten en kleuren beschikbaar. Een voorbeeld van de klinkers die wij veel verkopen aan klanten uit Lokeren zijn klinkers in het waalformaat. Het waalformaat is een specifieke maat, de klinkers meten altijd 210 x 100 x 50 millimeter. De stenen in het waalformaat hebben en rustige uitstraling, door de egale kleur en strakke maat. Om te voorkomen dat de klinkers gaan schuiven en naden tussen de waaltjes ontstaan, wordt bestrating opgesloten met een opsluitband. Wanneer de bestrating nauwkeurig wordt aangelegd hebt u hier in de toekomst vrijwel geen onderhoud aan. Een klinkerwerken expert uit ons netwerk in Lokeren voorziet u graag van meer informatie.

Getrommelde klinkers

Wij spraken hierboven al over het verschil tussen nieuw en oud gebakken klinkers. Een derde variant vormen getrommelde straatstenen. Ook deze term is van toepassing op bestrating die wordt gemaakt van klei. Door de stenen te trommelen, zullen deze de uitstraling krijgen van de traditionele oude klinkerwerken. Dit betekent onder andere dat getrommelde klinkers een beetje afbrokkelende randen krijgen en aan de bovenzijde niet meer helemaal egaal van kleur zijn. De kosten voor getrommelde straatklinkers liggen wel aanzienlijk hoger dan voor de standaard variant. De meeste van onze klanten uit Lokeren hebben deze prijs er echter wel voor de getrommelde stenen over.

opsluitbanden voor bestrating

Soorten opsluitbanden

Opsluitbanden spelen een belangrijke factor in de stevigheid van de bestrating, omdat deze ervoor zorgen dat de klinkers niet gaan verschuiven. Het plaatsen van de opsluitbanden is doorgaans de eerste stap in het leggen van de klinkerwerken. Deze laat u rondom het gehele oppervlak plaatsen, een paar millimeter beneden de stenen zodat het water goed weg kan lopen. U heeft de keuze uit diverse kleuren en formaten. Als u de opsluitbanden wilt gebruiken als border voor uw beplanting, laat dan een iets hogere opsluitband plaatsen. Daarnaast is ook de dikte en hoogte van belang. Bij een terras heeft u minder stevige opsluitbanden nodig dan bij de aanleg van een nieuwe oprit.

wildverband bestratingsverband

Soorten bestratingsverbanden

Het bestraten van wegen en oprijlanen kan in diverse bestratingsverbanden. Een bestratingsverband is, in andere woorden, het patroon waarin de straatstenen of tegels worden gelegd. Dit patroon kan u kiezen in een enkele kleur en design, maar kan men ook toepassen op een combinatie van materialen. Over het algemeen passen wij bestratingsverbanden toe op kleine rechthoekige steentjes. Voorbeelden van legverbanden die veel worden gebruikt zijn het wildverband, het visgraatverband, het halfsteensverband en het blokverband.

Blokverband

Met behulp van simpele bestratingsverbanden is het toch mogelijk om uw bestrating een eigen karakter te geven. Voor het blokverband maakt de vakman vaak gebruik van klinkers. Met twee klinkers maakt hij een blok, waarna hij bij het leggen horizontale en verticale klinkers met elkaar afwisselt. Het blokverband biedt voldoende steun voor een terras of looppad, maar is niet geschikt voor een oprit.

Halfsteensverband

Gaat u zelf bestraten en wilt u graag een bijzondere uitstraling realiseren? Kies dan voor het halfsteensverband. Dit is één van de simpelste en meest gebruikte bestratingsverbanden en zorgt ervoor dat uw terras net even afwijkt van de standaard. Hierbij legt u de voegen van de bovenste rij stenen halverwege de stenen eronder. Het benodigde snijdwerk is bij dit verband minimaal.

Elleboogverband

Bent u op zoek naar geschikte legverbanden voor uw oprit of parkeerplaats? Het elleboogverband is één van de meest geschikte opties. Hierbij hebben uw klinkers de vorm van een elleboog: de stratenmaker legt de kopse kant van de klinker tegen de lange zijde. De klinkers worden als het ware in elkaar gevlochten, wat zorgt voor een stevig resultaat.

soorten bestratingsverbanden

Visgraatverband

Voor opritten zijn tevens het visgraat- en het keperverband geschikt. Hierin worden de klinkers, net als bij het elleboogverband, als het ware in elkaar gevlochten waardoor de kans op verzakkingen minimaal is. Het verschil met het elleboogverband, is dat de stratenmakers de klinkers in een hoek van 45 graden leggen. Langs de opsluitbanden plaatst u zogeheten bisschopmutsen, zodat het snijdwerk minimaal is.

Keperverband

Zoals wij hierboven al toelichtten, is het keperverband nagenoeg gelijk aan het visgraatverband. De klinkers worden in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar gelegd. Het visgraatverband wordt echter met de rijrichting meegelegd, waardoor de nadruk op de lengte gelegd wordt. Bij het keperverband plaatst de stratenmakers de klinker tegen de rijrichting in, waardoor het oppervlak juist breder oogt.

Wildverband

Het wildverband is uitermate geschikt bij bestrating met natuurstenen. De stratenmaker maakt bij het bestraten gebruik van een patroon dat u in de stenen niet kan herkennen. Grote en kleine stenen worden met elkaar afgewisseld voor een speels effect. Het wildverband is een goede keuze als u graag een authentieke tuin heeft met natuurlijke karaktereigenschappen.

Stabilisé leggen

Om de kans op verzakkingen zo klein mogelijk te maken, raadt menig stratenmaker u aan om een fundering van stabilsé te leggen. Dit is vergelijkbaar aan een fundering van ophoogzand, alleen is aan stabilisé een deel cement toegevoegd. Dit is nog steeds voldoende waterdoorlatend dankzij het zand, maar het cement zorgt voor een betere fundering. Bij de aanleg van opritten is deze fundering met name van belang omdat deze bestrating bestand moet zijn tegen het grote gewicht van een auto. Voor het beste resultaat brengt u een laag stabilisé van minimaal 15 centimeter diep aan. U kunt stabilisé aanschaffen bij een bouwzaak uit uw regio, maar het is ook mogelijk om het zelf te mengen.

Sierbestrating

Hoewel de meeste vormen van bestrating een functioneel doel krijgen, is het ook mogelijk om oppervlakten te bestraten met een decoratief doel. Dit wordt aangeduid met de term sierbestrating. Sierbestrating kan bestaan uit paadjes van kiezels of grind in de tuin, maar ook uit het leggen van verscheidene soorten terrastegels in een uniek verband. Het voordeel van sierbestrating is dat het weinig kosten met zich meebrengt, maar wel zorgt voor een uniek resultaat en een verbetering van de uitstraling van uw tuin of terras. Omdat er een heel groot aantal varianten sierbestrating bestaat, is het volledig van uw wensen afhankelijk voor welke sfeer u kiest.

siergrind in tuin Lokeren

Siergrind

Wanneer u niet houdt van tegels in de tuin, dan is het ook een optie om sierbestrating te plaatsen. Met sierbestrating bedoelen onze experts uit Lokeren diverse zaken, zoals siergrind, houtsnippers en kiezels. Wie siergrind aan de basis van het tuinpad wil plaatsen, doet er goed aan hieronder een zeil aan te leggen. Het zeil zal de afwatering wellicht een beetje bemoeilijken, maar voorkomt dat onkruid door het grind heen groeit. Het grote voordeel van sierbestrating is dat gemakkelijk te plaatsen is, en vrij weinig kost. Zo creëert u in een handomdraai een prachtig tuinpad met het siergrind. Wij helpen u graag.

keramische tegels leggen Lokeren

Keramische tegels

Voor het leggen van tegelvloeren bestaan er vele tegelsoorten die een geschikte keuze vormen. Eén van de tegelsoorten die wij aanraden is de keramische tegel. Keramische tegels hebben een groot aantal voordelen, waaronder een goede stoot- en slijtvastheid. Dit betekent dat u lange tijd zult genieten van de prachtige uitstraling van de tegels en hier weinig onderhoud aan hoeft te plegen. Sommige mensen vinden standaard keramische tegels niet mooi genoeg, zij kunnen ervoor kiezen om een variant met houtdesign uit te zoeken. De kosten voor keramische huis- en terrastegels vallen relatief hoog, maar u zult lange tijd van de voordelen kunnen genieten.

Klinkers laten leggen in Lokeren?

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan & bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Belgische blauwe hardsteen

Binnen de klinkerwerken werkt men vaak met vele standaard steensoorten, één heel speciale variant is echter de Belgische blauwe hardsteen. Deze steensoort heeft mooie fossielen e witte adertjes en is afkomstig uit Henegouwen. Hardsteen kent een zeer lange levensduur, en vereist weinig onderhoud. Doordat de Belgische variant al jarenlang gewonnen wordt, is deze echter schaars geworden, waardoor de prijzen zeer hoog liggen. Wilt u genieten van de voordelen van hardsteen, maar geen €100,- per vierkante meter betalen? Kijk dan eens naar de opties voor blauwe hardstenen uit China of Vietnam.

Steenkorven

Wie op zoek is naar een alternatief voor een houten schutting, doet er goed aan eens te kijken bij de steenkorven die men bij diverse leveranciers aanbiedt. Steenkorven, ook wel bekend staande als schanskorven, worden gemaakt van metaalgaas. Dit metaalgaas vult men vervolgens geheel of gedeeltelijk met stenen, om zo de doorkijk te voorkomen. Naast schuttingen maakt men ook wel lagere tuinafscheidingen van steenkorven. Het grote voordeel van een steenkorf is dat u zelf bepaalt hoe hoog, breed en diep deze wordt.. Het nadeel is dat dit weinig groen in de tuinomgeving brengt, en dat de grotere variant in de grond verankerd moet worden.

bestraten met tuintegels

Tuintegels leggen

Voor het aanleggen van paadjes door de tuin of de bestrating van een deel van de siertuin is er niet alleen sierbestrating beschikbaar, maar kunt u tevens kiezen voor speciale tuintegels. De tuintegels zijn vergelijkbaar in stijl met terrastegels, maar kunnen van meerdere materialen worden gemaakt. Zo bent u bij menig aanbieder uit Lokeren aan het juiste adres voor tuintegels van hout, natuursteen, klei of beton. De specialisten uit ons netwerk bieden bovendien tuintegels aan in een groot aantal soorten en maten. De prijzen voor het aanleggen van paden door de tuin hangen af van de mate waarin u zelf de klus uitvoert of voorbereidt.

prijzen van bestrating

Prijzen

De prijzen voor het bestraten van een oprit of terras hangen af van een groot aantal factoren. Zo is onder andere de keuze voor het materiaal van belang, maar worden de prijzen tevens beïnvloed door de grootte van het oppervlak waarop u de bestrating wilt toepassen. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn de mate waarin u hulp nodig heeft van een stratenmaker en de staat van de ondergrond. Heeft u behoefte aan een overzicht van de kostprijs voor het aanleggen van een straat of oprijlaan bij u thuis? Aarzel dan niet om op de offertepagina een vrijblijvend prijsoverzicht op te vragen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijzen.

Prijstabel: bestrating

Type bestrating en kosten Richtprijzen*
Stenen €15,- tot €66,- per m2
Klinkers €30,- tot €40,- per m2
Grind of split €10,- tot €14,- per m2
Stratenmaker (per uur) €30,- tot €62,- per uur
Stratenmaker (per m2) €12,- tot €22,- per m2
Stabilisé €55,- tot €75,- per m3
Opsluitbanden €3,- tot €6,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

bestrating leggen Lokeren

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag inzicht krijgen in de prijsverschillen tussen het leggen van betonklinkers en kasseien? Hebt u een vraag over de mogelijkheden van sierbestrating bij uw woning in Lokeren? Of hebt u behoefte aan direct contact met een ervaren klinkerlegger? Aarzel dan niet om de offertepagina in te vullen. Geef hierop uw wensen en vragen zo nauwkeurig mogelijk aan, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig. Desgewenst sturen wij u bovendien tot maximaal 5 geheel vrijblijvende offertes toe van specialisten uit Lokeren, deze kunt vergelijken op prijs en aanbod.