Bestrating specialist nodig?

Vergelijk klinkerwerken prijzen & bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Bestrating Oudenaarde

Er bestaan verschillende soorten klinkerwerken die een professioneel stratenmaker voor u kan uitvoeren. Zo kunnen specialisten uit ons netwerk in Oudenaarde zowel klinkers als kasseien leggen voor het bestraten van diverse ondergronden. Wilt u graag meer weten over de opties en kosten voor de bestrating van een parking? Of hebt u vragen over de verschillende soorten terrastegels die de professionals in hun assortiment hebben? Aarzel dan niet om de offertepagina in te vullen. Wij voorzien u graag van de benodigde informatie over diverse klinkerwerken en sturen u desgewenst meerdere offertes toe van experts uit Oudenaarde. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de klinkerwerken expert die bij u past.

klinkers leggen Oudenaarde

Betonklinkers leggen

Betonklinkers, de naam zegt het al, worden vervaardigd uit beton. De klinkers zijn daarbij verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en bewerkingen. Kies bijvoorbeeld voor getrommelde of gezandstraalde betonklinkers. Met betonklinkers kunt u gemakkelijk zelf bestraten. Wilt u voorkomen dat er bij het bestraten problemen optreden? Een stratenmaker uit Oudenaarde kan u het werk uit handen nemen.

klinkerwerken Oudenaarde

Terrastegels leggen

Voor het aanleggen van een terras dient u een keuze te maken uit de vele terrastegels die verkocht worden. Hieronder verstaan wij niet alleen klinkers en kasseien, maar ook diverse andere steensoorten zoals siergrind en kiezels. Het plaatsen van kasseien, betonklinkers en vele terrastegels is mogelijk in diverse verbanden. Zo kan u een unieke sfeer bij uw woning creëren waar u in de zomer vol van kan genieten.

Kasseien leggen

Voor veel van onze klanten uit Oudenaarde vormen kasseien enkel een steensoort die gebruikt wordt voor de bestrating van wegen. Het is echter ook goed mogelijk om met kasseien in plaats van klinkers uw oprit of parking te bestraten. Kasseien slijten bijna nooit, evenals getrommelde klinkers, zodat u lange tijd van de kasseien kunt genieten.

Oprit aanleggen

Voordat u kunt overgaan tot het aanleggen van een oprit, dient u eerst de ondergrond te prepareren. Zo is het belangrijk dat u zorgt voor een stevige fundering om verzakking van de klinkers te voorkomen. Hebt u liever dat een professional de bestrating uitvoert? Neem dan contact op met Vertap Klinkerwerken.

oprit aanleggen in Oudenaarde

Wel of geen stedenbouwkundige vergunning?

U bent waarschijnlijk bekend met de stedenbouwkundige vergunning. Als u van plan bent om te bouwen of verbouwen dan zult u dit bij de gemeente moeten melden en een vergunning moeten aanvragen. Ook voor werkzaamheden buitenshuis is het belangrijk om een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen. Er is echter een vrijstellingsregeling, dankzij deze vrijstellingen is het voor sommige werkzaamheden mogelijk om vergunningsvrij aan de slag te gaan. Deze vrijstelling geldt onder meer voor constructies die geen bouwvolume hebben, die 1 meter van de perceelgrens verwijderd blijven en die niet in een kwetsbaar gebied liggen. Bovendien is het leggen van een oprit of tuinpad naar uw voordeur of garage altijd zonder vergunning toegestaan. Kijk voor meer informatie op Ruimtelijkeordening.be.

Voortuin bestraten

De voortuin is het visitekaartje van uw woning. Zonde als deze vol staat met woekerende planten. Dit is niet alleen een slordig gezicht, maar zorgt ook dat u minder daglicht in huis heeft. Wij merken dat steeds meer klanten ervoor kiezen om bestrating in de voortuin te leggen.

Dankzij de bestrating ziet de voortuin er jaar in, jaar uit verzorgd en strak uit. Als u de planten, struiken of zelfs bomen verwijdert krijgt u bovendien meer licht in huis, wat ook uw woongenot ten goede komt. Uiteraard is het in de voortuin ook mogelijk om klinkerwerken te combineren met beplanting.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan van specialisten uit uw regio!

Gratis offertes aanvragen

Kleiklinkers leggen

Naast betonklinkers bieden de leveranciers ook veel soorten en maten kleiklinkers aan. Kleiklinkers bakt men bij een extreem hoge temperatuur, waardoor zij dezelfde duurzame kwaliteiten krijgen als natuursteen. Het leggen van de kleiklinkers is mogelijk in een waalformaat of andere formaten. Het waalformaat is het populairs bij klanten uit Oudenaarde.

Terras aanleggen

Naast het bestraten van een oprit of parking met kasseien, helpen experts uit ons netwerk u tevens graag bij het aanleggen van een terras. Samen met u kijken ze naar het aanbod van terrastegels en de mogelijke bewerkingen hiervan. Vervolgens zullen zij de bestrating uitvoeren, zodat u snel geniet van een heerlijk buitenzitje.

dolomiet grind leggen

Dolomiet leggen

Naast klinkers, kan een bestratingwerken professional uit Oudenaarde ook vele andere steensoorten gebruiken om een oprijlaan te bestraten. Eén van de steensoorten die in Vlaanderen regelmatig wordt toegepast is dolomiet. Dolomiet is vergelijkbaar met grind, en zorgt voor een stevige ondergrond. Vindt u getrommelde kleiklinkers niet aansluiten bij de stijl van uw woning? Kies dan voor dolomiet. Bij het gebruik van dolomiet of grindkorrels is het wel van belang dat u eerst zorgt voor een stevige basis, een kantopsluiting en goede afwatering. Een klinkerwerken expert uit ons netwerk is u graag van dienst, maar u kunt de klus ook uitstekend zelf afhandelen.

tuinpad aanleggen Oudenaarde

Tuinpad aanleggen

Zoekt u geen professional op het gebied van de graafwerken, maar wilt u simpelweg een tuinpad laten aanleggen bij u thuis? Dan helpt een klinkerwerken specialist u met plezier. Het aanleggen van een tuinpad kan niet alleen met beton- en kleiklinkers, ook overige soorten tuintegels vormen een geschikte keuze. Het is verstandig te kiezen voor speciale tuintegels voor het tuinpad, omdat deze beter bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Vindt u tegels niet zo mooi? Overweeg dan sierbestrating zoals grind, kiezels of houtsnippers als ondergrond voor het tuinpad. Al deze materialen vindt u bij een erkend vakman bij u in de buurt.

graafwerken voor bestrating

Graafwerken

Veel mensen denken dat de graafwerken hetzelfde zijn als de grondwerken. Dat is echter niet het geval. De graafwerken vormen namelijk een specifiek onderdeel binnen de grondwerken. Klussen die bij de graafwerken horen zijn: het uitgraven van funderingen, vijvers en sloten, het nivelleren van tuinen, het bouwrijp maken van terreinen en het uitvoeren van een grondanalyse. Kiest u ervoor om uw oprijlaan van getrommelde klinkers of kasseien te laten maken, dan is het verstandig om eerst een graafwerken specialist uit Oudenaarde in te schakelen voor een controle van de ondergrond. Dit zal op termijn de kwaliteit van het oppervlak ten goede komen. Door het uitgraven van een vijver uit te besteden kan u veel tijd besparen.

grondwerken Oudenaarde

Grondwerken

Naast een expertise in de klinkerwerken hebben de professionals uit Oudenaarde die zich bij ons netwerk hebben aangesloten ook een ruime ervaring met de grondwerken en graafwerken. Wanneer we spreken over grondwerken, dan vallen hier een aantal klussen onder. Zo kunt u bij de grondwerken denken aan het verzetten van grond, het leveren van grond, grind en zand, en het ontgraven van oppervlakten. Feitelijk zijn de grondwerken alle werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de grond voor bouw- en renovatieklussen. Voordat het mogelijk is de klinkerwerken uit te voeren, zal er in veel gevallen een grondwerken specialist de voorbereidende werkzaamheden komen afhandelen.

Zoekt u een specialist voor de bestrating van uw oprit, voortuin of terras?

Vergelijk offertes van specialisten uit Oudenaarde & bespaar op uw kosten!

Gratis offertes aanvragen

Waalformaat

Wanneer u van plan bent om uw oprijlaan opnieuw te bestraten, dan hebt u de keus uit een groot aantal klinkers. Zo moet u kiezen uit betonklinkers en kleiklinkers, maar dient u tevens een keuze te maken uit de verscheidene beschikbare afmetingen. Eén mogelijk afmeting is het waalformaat. Stenen in het waalformaat past men vaak toe in de woningbouw, en hebben een afmeting van 210 x 100 x 50 millimeter. Beton- en kleiklinkers in het waalformaat hebben over het algemeen een lange levensduur en laten zich gemakkelijk leggen. Wilt u meer weten over het waalformaat of grotere afmetingen? Bij vrijwel elke stratenmaker uit Oudenaarde kunt u een overzicht van de beschikbare bestratingsverbanden aanvragen.

Getrommelde klinkers

Wanneer u op zoek gaat naar klinkers, dan zult u diverse termen tegenkomen. Zo bestaan er nieuw en oud gebakken klinkers, en bied menig klinkerlegger uit Oudenaarde ook getrommelde stenen aan. Deze getrommelde klinkers hebben het uiterlijk van de oud gebakken variant, wat meestal gezien wordt als sfeervol en authentiek. Statistisch gezien worden getrommelde straatstenen zo’n 30% meer verkocht dan de standaard variant. Naast een sfeervol uiterlijk hebben getrommelde klinkers nog meer voordelen zoals een betere bestendigheid tegen vocht en een betere vuilafstoting. Benieuwd naar het prijsverschil met standaard betonklinkers? Wij bieden u met plezier enkele vrijblijvende offertes op maat aan.

opsluitbanden voor bestraten

Soorten opsluitbanden

Eén van de eerste onderdelen die een klinkerlegger zal plaatsen , zijn de opsluitbanden. Een opsluitband is een smalle, langwerpige steen die om het te bestraten oppervlak heen geplaatst wordt. Dit is een extra hulpmiddel die ervoor zorgt dat de straatstenen op hun plek blijven liggen. Hiermee verkleint u dus de kans op verzakkingen. U kunt opsluitbanden aanschaffen in verschillende kleuren en formaten. Voor de aanleg van een terras of looppad is een smaller formaat vaak voldoende. Voor het opsluiten van uw oprit raden stratenmakers een minimaal formaat van 10x20x100 centimeter aan.

wildverband

Soorten bestratingsverbanden

Het bestraten van tuinen en terrassen kan op veel verschillende manieren. De patronen waarin men de tegels legt, worden in vaktermen (leg)verbanden genoemd. Wanneer u gebruik maakt van een professioneel legverband dan zullen de stenen op de juiste manier op elkaar aansluiten, en na verloop van tijd niet verschuiven. De meeste bestratingsverbanden past men toe bij kleinere rechthoekige stenen zoals klinkers. Hoewel er veel legverbanden mogelijk zijn, worden een aantal in zo’n 80% van de gevallen toegepast. Dit zijn het blokverband, het visgraatverband, het elleboogverband en het halfsteensverband.

Blokverband

Stratenmakers maken bij het blokverband vaak gebruik van klinkers of waaltjes, maar in principe kan elke rechthoekige steen gebruikt worden bij het blokverband. De klinkerlegger neemt twee klinkers naast elkaar, en vormt hiermee een blok. Bij uw bestrating worden horizontale blokken afgewisseld met verticale blokken. Het leggen van blokverband is een relatief eenvoudige manier om toch iets bijzonders te creëren.

Halfsteensverband

Het halfsteens verband wordt al jarenlang gebruikt, omdat deze manier van leggen enorm eenvoudig is, en toch voldoende stevigheid biedt. Hierbij verspringt elke laag klinkers ten opzichte van de voorgaande rij steeds één halve steen opzij. U zult dergelijke klinkerwerken vooral opmerken bij tuinpaden, maar het halfsteensverband is tevens toe te passen bij een oprit of terras.

Elleboogverband

Het elleboogverband dankt zijn naam aan de vorm van de klinkers. Een stratenmaker legt deze namelijk in de vorm van een elleboog: de kopse kant ligt tegen de zijkant van een andere steen. Het elleboogverband is één van de meest gebruikte klinkerwerken voor de oprit, omdat deze eenvoudig te leggen is en er maar weinig snijdwerk aan te pas komt.

diverse soorten bestratingsverbanden

Visgraatverband

Het visgraatverband is vergelijkbaar met het keperverband. In beide gevallen worden klinkers in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar geplaatst. Het verschil zit hem echter in de richting. Een visgraatverband wordt in de rijrichting gelegd, terwijl een keperverband tegen de rijrichting in wordt gelegd. Dit zorgt ervoor dat een visgraatverband de nadruk op de lengte legt.

Keperverband

In tegenstelling tot het visgraatverband legt het keperverband de nadruk op de breedte van het oppervlak. Welk bestratingsverband de beste keuze is, is dus grotendeels afhankelijk van het oppervlak en uw persoonlijke voorkeur. Beide klinkerwerken zijn enorm goed bestand tegen het gewicht van auto’s, waardoor het vaak wordt toegepast bij het leggen van de bestrating van de oprit.

Wildverband

Bij bestrating dat u in wildverband laat leggen, lijkt er geen patroon aanwezig te zijn. De stratenmaker maakt gebruik van diverse steensoorten, allen in een ander formaat en wisselt deze, ogenschijnlijk, willekeurig met elkaar af. Het wildverband is daarmee een goede keuze als u natuurstenen gebruikt voor uw bestrating. Het wildverband versterkt bovendien het natuurlijke karakter van uw tuin.

Stabilisé leggen

U kunt uw bestrating niet zomaar op de ondergrond leggen. Wanneer het gaat vriezen is de kans groot dat de terrastegels gaan barsten en daarnaast zorgt dit niet voor een slechte afwatering. Dit heeft als gevolg dat er waterplassen op uw klinkerwerken blijft liggen. Klanten kiezen vaak voor ophoogzand, maar voor de sterkste fundering kunt u beter kiezen voor stabilisé. Zeker voor een oppervlak waarbij de stevigheid van groot belang is, zoals bij de oprit. Stabilisé is een mengsel van zand en cement, en u zou dit eventueel zelf kunnen mengen. Het bestaat uit één deel cement op acht tot tien delen zand.

Sierbestrating

Wanneer wij spreken over het bestraten van tuin en terras, dan gaat het in de meeste gevallen niet over een standaard bestrating, maar over een sierbestrating. Sierbestrating is de term voor alle vormen van bestraten waarbij er niet gebruik wordt gemaakt van standaard klinkers of terrastegels, maar waarbij men een speciaal materiaal gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grind of kiezels. In een enkel geval spreken bestratingsspecialisten ook over sierbestrating wanneer zij de tegels in een speciaal patroon leggen. Wilt u graag uw terrasruimte of siertuin voorzien van sierbestrating? De klinkerwerken experts uit Oudenaarde informeren u en leggen uit wat de mogelijkheden zijn.

siergrind Oudenaarde

Siergrind

De meeste mensen denken dat binnen de klinkerwerken alleen maar oplossingen met betonklinkers en getrommelde kleiklinkers bestaan. Naast klinkers leveren onze experts uit Oudenaarde echter ook verschillende oplossingen voor sierbestrating. Denk hierbij niet alleen aan mooie terrastegels of tuintegels voor een tuinpad, bij sierbestrating horen ook diverse soorten siergrind. Siergrind kan een aparte kleur hebben, of een speciale vorm, welke ervoor zorgt dat uw parking of oprijlaan een heel eigen uitstraling krijgt. Hebt u weinig behoefte aan stenen maar vindt u sierbestrating wel mooi? Kijk dan eens bij de houtsnippers of overige alternatieve mogelijkheden.

keramische tegels Oudenaarde

Keramische tegels

In huis is het tevens een optie om te kiezen voor een tegelvloer. Een tegelsoort die wij hiervoor vaak leveren is de keramische tegel. Het grote voordeel van keramische tegels is dat deze tot wel 40 jaar zonder slijtage meegaan. Andere tegelsoorten zullen op den duur krassen of vlekken vertonen, maar bij de keramische variant gebeurt dit niet. Een tijd lang werden keramische terras- en binnentegels maar weinig gekozen, omdat men de uitstraling niet binnenshuis vond passen. In meer recente jaren is er echter een variant ontwikkeld die een houten design heeft. Deze oplossing zorgt voor meer sfeer, terwijl u de voordelen van keramiek behoudt.

Klinkers laten leggen in Oudenaarde?

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan & bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Belgische blauwe hardsteen

Een andere steensoort die naast klinkers veel aandacht krijgt is de Belgische blauwe hardsteen. Deze steensoort werd lange tijd alleen voor binnenhuis toegepast, onder meer in keukens en serres. Tegenwoordig is er echter ook menig klant uit Oudenaarde die kiest voor blauwe hardstenen als terrastegels. Blauwe steen heeft zeer specifieke uiterlijke kenmerken, en is kleur- en slijtvast. Bovendien hoeft u hier weinig onderhoud aan te plegen. Het nadeel van Belgische blauwe hardsteen is dat deze zeer hoge prijzen kent. U moet al gauw denken aan €100,- per vierkante meter. Er bestaan ook blauwstenen uit Aziatische landen, deze beginnen rond de €40,- per vierkante meter.

Steenkorven

Bent u op zoek naar een manier om uw tuin beter af te scheiden van die van de buren? Vindt u een houten schutting niet mooi, en zoekt u naar een andere oplossing? Wellicht vormen steenkorven dan een goede keuze voor u. Steenkorven staan ook wel bekend als schanskorven en bestaan uit een rooster van metaalgaas, dat gevuld wordt met verschillende stenen. Het grote voordeel van een steenkorf is dat u helemaal zelf kunt bepalen hoe u deze vormgeeft. De hoogte, breedte en diepte zijn volledig van u afhankelijk. Houdt er wel rekening mee dat grotere steenkorven ondersteund moeten worden met palen in de grond.

tuintegels Oudenaarde

Tuintegels leggen

Het aanschaffen van tuintegels is een klus die u niet ligt moet opvatten. Zo moet u kiezen tussen diverse materialen, kleuren en afmetingen. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit natuursteen, houten, gebakken en betonnen tuintegels. Daarnaast moet u voordat u de tuintegels gaat leggen nog andere producten aanschaffen zoals opsluitbanden, ophoogzand, en eventuele grindplaten. Laat u het leggen over aan een erkend stratenmaker uit Oudenaarde? Dan komen hier nog eens extra kosten bij. U moet al snel rekenen op kosten rond de €600,- voor het leggen van tuintegels op 10 vierkante meter, wanneer u hiervoor een vakman uit de regio inschakelt.

bestrating prijzen

Prijzen

De prijzen voor de inzet van een stratenmaker, klinkerlegger of andere vakman hangen af van vele factoren. Zo worden de prijzen bepaald door de afmeting van het te bestraten oppervlak, en hebben de gekozen materialen hier ook invloed op. Een andere invloedsfactor is de staat van de ondergrond. Wanneer deze nog geheel geprepareerd moet worden, zullen de prijzen aanzienlijk stijgen. Bent u benieuwd naar een exact prijsoverzicht voor klinkerwerken bij u thuis? Aarzel dan niet om de offertepagina in te vullen. Wij zullen u op basis van uw wensen verschillende offertes op maat toesturen. Wij helpen u graag verder! Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijzen van klinkers.

Prijstabel: bestrating

Type bestrating en kosten Richtprijzen*
Stenen €15,- tot €66,- per m2
Klinkers €30,- tot €40,- per m2
Grind of split €10,- tot €14,- per m2
Stratenmaker (per uur) €30,- tot €62,- per uur
Stratenmaker (per m2) €12,- tot €22,- per m2
Stabilisé €55,- tot €75,- per m3
Opsluitbanden €3,- tot €6,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

bestratingswerken Oudenaarde

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten welke mogelijkheden u hebt op het gebied van de klinkerwerken of bestratingswerken? Hebt u een vraag over het verschil in eigenschappen tussen betonklinkers en kleiklinkers? Of wilt u weten welke terrastegels het meest geschikt zijn voor het bestraten van uw terras bij uw pand in Oudenaarde? Via het contactformulier stelt u gemakkelijk en snel al uw vragen, of vraagt u desgewenst vrijblijvend meerdere offertes aan bij Vertap Klinkerwerken. Vul hiervoor zo nauwkeurig mogelijk uw wensen voor de bestratingswerken aan en wij sturen u spoedig enkele offertes toe van stratenmakers uit Oudenaarde. Kies hieruit zelf de klinkerlegger die bij u past.