Bestrating specialist nodig?

Vergelijk klinkerwerken prijzen & bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Bestrating Sint-Niklaas

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Sint-Niklaas de vraag of zij zelf de bestrating van een terras of oprit kunnen uitvoeren. Hoewel dit mogelijk is, raden wij aan voor een goed resultaat, contact op te nemen met een professional in bestrating- of klinkerwerken. Vertap Klinkerwerken is een netwerk waarbij zich diverse specialisten hebben aangesloten die u graag assisteren bij het bestraten van een terras, oprit of parking tegen aantrekkelijke prijzen. Of u nu kiest voor klinkers, kasseien of andere bestratingswerken: de professionals draaien hier hun hand niet voor om. Heeft u vragen over kosten of mogelijkheden? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Na uw aanvraag ontvangt u tot maximaal 5 verschillende offertes van bedrijven uit ons netwerk. Vergelijk deze op prijs en aanbod om zo een bedrijf te vinden dat voor u mag bestraten!

klinkerwerken Sint-Niklaas

Betonklinkers leggen

Er bestaan vele soorten klinkers, die een geschikte keuze vormen uw bestrating. Elke specialist levert betonklinkers in verschillende kleuren en maten, en van verscheidene bewerkingen voorzien zoals zandstraling, getrommeld en uitgewassen. Het voordeel van betonklinkers is dat deze een duurzame keus vormen, en weinig onderhoud vragen. Uw bestrating van betonklinkers kent dan ook een lange levensduur.

klinkers leggen Sint-Niklaas

Terrastegels leggen

De term terrastegels is een verzamelnaam voor alle soorten tegels waarmee wij de bestrating van een terras uitvoeren. Voor een terras heeft u de keuze uit zowel klinkers, kasseien, siergrind en nog vele andere soorten terrastegels. Hiervan vormen klinkers de meest goedkope oplossing. Vindt u uitstraling belangrijker dan prijs? Kies dan voor één van de vele siertegels, deze worden door vrijwel alle klinkerwerken experts geleverd.

Kasseien leggen

Kasseien worden ook wel aangeduid met de term kinderkoppen. Deze stenen vormen een geschikte keuze voor het aanleggen van een parking of oprijlaan. Dit komt doordat de kasseien een goede draagkracht kennen, en daarbij een lange levensduur hebben. Kasseien worden gemaakt uit stollingsgesteente of zandgesteente. Vraag een stratenmaker uit Sint-Niklaas naar de prijs.

Oprit aanleggen

Wilt u graag een oprit naast uw woning in Sint-Niklaas maar hebt u geen verstand van bestraten? De specialisten uit ons netwerk ondersteunen u hierbij graag. Zij helpen u eerst met het maken van een keuze tussen de mogelijke klinkers, en leggen daarna uw oprit vakkundig aan. Eventueel verwijderen zij ook oude klinkers of betegeling. Meer weten over het aanleggen van een oprit? Bekijk dan deze pagina.

oprit aanleggen Sint-Niklaas

Wel of geen stedenbouwkundige vergunning?

Wanneer u bouwwerken wilt gaan uitvoeren, dan heeft u vaak een stedenbouwkundige vergunning nodig. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente. Ook voor het leggen van een verharde constructie zou u een stedenbouwkundige vergunning moeten aanvragen. Er is echter ook een vrijstellingsregeling, waardoor u in Sint-Niklaas toch zonder vergunning aan de slag zou kunnen. Zo zijn alle noodzakelijke toegangen naar uw woning vrijgesteld van een vergunning: een oprit zou u dus vergunningsvrij mogen laten leggen. Daarnaast geldt deze vrijstelling voor alle constructies die geen bouwvolume hebben, minder dan 1,5 boven het maaiveld uitkomen en die 1 meter van de perceelgrens verwijderd blijven. Een stratenmaker uit ons netwerk kan u vertellen of u wel of geen vergunning nodig heeft. Kijk voor meer informatie op de website Ruimtelijkeordening.be.

Voortuin bestraten

Wanneer klanten uit Sint-Niklaas bestrating willen laten leggen, dan gaat het meestal om de achtertuin. Maar het is natuurlijk ook een goed idee om de voortuin te laten bestraten! Het leggen van bestrating in uw voortuin heeft diverse voordelen. Allereerst vragen klinkers nauwelijks onderhoud. Dit zorgt ervoor dat uw voortuin er het hele jaar door strak en verzorgd uit ziet, zonder dat u struiken hoeft te snoeien of onkruid hoeft te verwijderen. Dit heeft een positief effect op de uitstraling van uw woning, wat uiteindelijk ook de waarde van het huis verhoogd. Bovendien is de kans op het vinden van een huurder of koper een stuk groter.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan van specialisten uit uw regio!

Gratis offertes aanvragen

Kleiklinkers leggen

Wilt u graag een oprit naast uw woning in Sint-Niklaas maar hebt u geen verstand van bestraten? De specialisten uit ons netwerk ondersteunen u hierbij graag. Zij helpen u eerst met het maken van een keuze tussen de mogelijke klinkers, en leggen daarna uw oprit vakkundig aan. Eventueel verwijderen zij ook oude klinkers of betegeling.

Terras aanleggen

Een terras dient niet alleen als praktische plek voor het buiten zitten, het is tevens van belang dat deze ruimte uitstraling en sfeer krijgt. Daarom bestaan er diverse soorten terrastegels op de markt, die u in verscheidene designs kunt laten aanleggen. Laat een ervaren vakman op het gebied van bestratingswerken langskomen voor advies in keuze van de tegel en een indicatie van wat het gaat kosten. U leest hier meer over het aanleggen van een terras.

dolomiet leggen

Dolomiet leggen

Naast het bestraten van de oprit met kleiklinkers of betonklinkers, is het tevens een optie om dolomiet of grond als basis te gebruiken. Het leggen van dolomiet is een klus waarvoor een gemiddelde handigheid noodzakelijk is. De grote voorwaarde is dat u de grond goed voorbereidt, en een kantopsluiting plaatst. Zolang dit gebeurt zal de dolomiet een lange levensduur kennen, en zult u weinig onderhoud aan de oprijlaan te hoeven plegen. Het storten van grind en dolomiet kunt u het beste overlaten aan een erkend specialist uit Sint-Niklaas. Het is vervolgens aan u om de laag evenredig over de ondergrond te verspreiden.

tuinpad aanleggen in Sint-Niklaas

Tuinpad aanleggen

Voor de bestrating van een tuinpad hebt u bij menig klinkerwerken specialist uit Sint-Niklaas de keus uit een groot assortiment aan kasseien en andere terrastegels. U hoeft dus niet perse te kiezen voor betonklinkers of kleiklinkers op het moment dat u een tuinpad wilt laten aanleggen. Wilt u toch getrommelde kleiklinkers? Dan is het verstandig om te kijken bij verkopers die tweedehands partijen verkopen. Dit scheel aanzienlijk in de prijs. U hebt dan natuurlijk altijd wel de mogelijkheid om een extra beschermende coating over de kleiklinkers aan te brengen. Voor het creëren van een tuinpad bestaan er diverse legverbanden, die allen een eigen uitstraling bieden.

graafwerken

Graafwerken

Naast de grondwerken bestaan er ook graafwerken. De grond- en graafwerken worden meestal met elkaar samengevoegd, maar feitelijk bestaat er wel een verschil. De graafwerken zijn feitelijk een onderdeel van de grondwerken. Klussen die onder de graafwerken vallen zijn: grondanalyse, het nivelleren van tuinen, het uitgraven van funderingen en het bouwrijp maken van terreinen. Tot slot is het tevens mogelijk om een graafwerken expert uit Sint-Niklaas in te zetten voor het uitgraven van vijvers en sloten. Voordat u dus een oprijlaan of parking van klinkers dan wel kasseien laat aanleggen bij uw woonhuis is het verstandig om een graafwerken specialist het oppervlak te laten controleren.

grondwerken in Sint-Niklaas

Grondwerken

Naast de klinkerwerken vormen ook specialisten op het gebied van de grondwerken en graafwerken onderdeel van ons netwerk van specialisten in Sint-Niklaas. Met de grondwerken doelen wij op alle werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de grond voor bouw- en renovatieklussen. Klussen die binnen de grondwerken vallen zijn onder meer het ontgraven van oppervlakken, het verzetten van grond, en het leveren van grond, grind en zand. Dit betekent dat ook voor de klinkerwerken een grondwerken expert ingezet kan worden tijdens de voorbereidende fase. Wilt u weten welke opties er bestaan voor grondwerken bij uw klus? Wij informeren u met plezier.

Zoekt u een specialist voor de bestrating van uw oprit, voortuin of terras?

Vergelijk offertes van specialisten uit Sint-Niklaas & bespaar op uw kosten!

Gratis offertes aanvragen

Waalformaat

Klinkers kunnen in verscheidene soorten en afmetingen worden geleverd. Eén van de meest toegepaste vormen is het waalformaat. Waalformaat stenen gebruikt men vaak in de woning- en utiliteitsbouw. De afmeting van deze baksteen is ongeveer 210 x 100 x 50 millimeter. Het voordeel van deze klinkers is dat u hermee gemakkelijk kunt bestraten, in een groot aantal patronen. Daarnaast kunt u stenen in het waalformaat in meerdere kleuren bestellen zoals Engels bont en antraciet. Wilt u graag een deel van uw oprijlaan bestraten met straatstenen in het waalformaat? Wij kunnen deze snel en tegen aantrekkelijke tarieven bij u in Sint-Niklaas leveren.

Getrommelde klinkers

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat de term getrommeld betekent als toevoeging bij een standaard klinker. Hoewel er qua uitstraling niets verandert aan de steen, hebben getrommelde klei- of betonklinkers een aantal voordelen ten opzichte van de standaard variant. Zo hecht vuil zich minder op getrommelde betonklinkers, en drogen deze sneller. Dit maakt de getrommelde klinkers uitstekend geschikt voor sierbestrating achter huis, maar dienen ze eveneens goed als straatstenen. Hebt u behoefte aan een overzicht in de prijsverschillen tussen getrommelde klinkers en de gewone variant? Vraag dan geheel vrijblijvend meerdere offertes aan via de offertepagina.

opsluitbanden

Soorten opsluitbanden

Om ervoor te zorgen dat uw tegels op de juiste plek blijven liggen, maken stratenmakers gebruik van opsluitbanden. Deze worden aan de buitenzijde van het te bestraten oppervlak geplaatst en liggen doorgaans een paar millimeter lager dan de tegels zelf. Opsluitbanden komen in verschillende formaten, en zoals u zich waarschijnlijk kunt voorstellen is er bij een oprit een sterkere opsluitband nodig dan bij een looppad of terras. Voor een terras is een band van 5x15x100 centimeter voldoende. Wilt u echter een oprit laten bestraten, dan zult u een zwaarder model moeten gebruiken. Kies voor een minimaal formaat van 6x20x100 centimeter, maar nog beter zijn opsluitbanden van 8 of 10 centimeter.

wildverband

Soorten bestratingsverbanden

Wie zich een beetje inleest in de klinkerwerken ter voorbereiding op het bestraten van de oprit of terrasruimte, zal veel termen tegen komen die men niet kent. Wat betekent bijvoorbeeld een halfsteensverband, of wat bedoelt men met het leggen van de terrastegels in een visgraatverband. Hoewel het niet mogelijk is om de termen hier allemaal uit te werken, betekenen ze iets eenvoudigs. De termen staan namelijk voor de patronen waarin u de tegels kunt neerleggen. Het blokverband, het elleboogverband, en het wildverband vormen de meest gebruikelijke bestratingsverbanden. Al deze verbanden leiden tot een elegant resultaat, die zorgen voor een warme uitstraling.

Blokverband

Een blokverband is het voorbeeld van een eenvoudig bestratingsverband dat uw terras toch een bijzondere uitstraling geeft. Bij blokverband gebruikt de stratenmaker steeds twee langwerpige stenen, waarmee een vierkant gevormd wordt. Door horizontale en verticale blokken met elkaar af te wisselen, ontstaat er een interessant patroon. Het blokverband is niet geschikt voor de oprit, omdat deze onvoldoende steun biedt.

Halfsteensverband

Een halfsteensverband is eveneens een eenvoudig patroon, dat kan worden toegepast met vele steensoorten van vele verschillende formaten. Bij deze klinkerwerken ligt de voeg van de bovenste rij stenen, op de helft van de steen eronder. Het voordeel van dit bestratingsverband, is dat het eenvoudig te leggen is en er maar weinig breekwerk bij nodig is.

Elleboogverband

Als u op zoek bent naar straatwerk dat een stevige ondergrond biedt, dan is het elleboogverband een goede keuze. Hierbij plaatst de klinkerlegger rechthoekige stenen met de kopse kant tegen het uiteinde van de zijkant van de steen eronder. Het straatwerk wordt als het ware in elkaar gevlochten, waardoor dit verband erg geschikt is voor de oprit.

soorten bestratingsverbanden

Visgraatverband

Het visgraatverband is, net als het elleboogverband, erg stevig waardoor stratenmakers het vaak toepassen bij de realisatie van opritten. Hiervoor gebruikt de vakman rechthoekige stenen, voornamelijk klinkers, die hij in een hoek van 45 graden legt. Het visgraat verband wordt in de rijrichting gelegd en om snijwerk te voorkomen maakt de vakman gebruik van een bisschopmuts.

Keperverband

Het keperverband is eigenlijk hetzelfde patroon als het visgraatverband: de stenen worden in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar tegen elkaar aangelegd. Het verschil tussen het keperverband en het visgraatverband, is dat het keperverband horizontaal gelegd wordt. Waar een visgraatverband de nadruk op de lengte van de bestrating legt, legt het keperverband de nadruk op de breedte.

Wildverband

Wildverband is al jarenlang een populair bestratingsverband. Hoewel de naam doet vermoeden dat er bij het leggen geen patroon wordt gebruikt, is dit vaak wel het geval. Het patroon is echter niet meer af te leiden zodra de klinkerwerken compleet zijn. Bij wildverband maken stratenmakers veelal gebruik van stenen van grote en kleine tegels, dit geeft een speelse uitstraling.

Stabilisé leggen

Om ervoor te zorgen dat uw bestrating stevig op z’n plaats blijft liggen, is het belangrijk om een goede fundering te leggen. Stratenmakers uit ons netwerk maken hiervoor vaak gebruik van stabilisé. Stabilisé is een mengsel van zand en cement. Het bestaat uit 8 tot 10 delen zand met daarin 1 deel cement gemengd, en dit zorgt voor een stevige ondergrond.

Vooral bij de aanleg van een oprit of terras is een goede fundering van groot belang. Met stabilisé creëert u dus een betere ondergrond, die tegelijkertijd nog wel voldoende water doorlaat.

Sierbestrating

Voor het aanleggen van tuinen en terrassen bestaan er niet alleen gewone tegels, maar hebt u tevens de keuze uit heel wat soorten sierbestrating. Sierbestrating is de term die wij gebruiken voor alle vormen van bestrating waarbij geen gebruik wordt gemaakt van een steen of tegel, en welke een decoratieve functie heeft. Zo kiest u bij sierbestrating bijvoorbeeld voor grind of kiezels, om zo een tuinpad door de moestuin aan te leggen. De kosten voor een sierbestrating vallen over het algemeen relatief laag, maar het is wel handig om op de ondergrond een onkruidwerend materiaal te plaatsen. Zo behoudt u het beste resultaat.

siergrind Sint-Niklaas

Siergrind

Wij spraken hierboven al over de diverse mogelijkheden op het gebied van sierbestrating. Eén van de opties voor sierbestrating is siergrind. Siergrind vormt een goedkope oplossing voor het aanleggen van tuinpaden, maar biedt desalniettemin een prima aanblik. Voor siergrind als sierbestrating hebt u de keus uit een aantal materialen, waaronder split en standaard grind. Het is afhankelijk van uw wensen voor welke variant u moet kiezen. Voor elke grindsoort geldt dat het verstandig is eronder een zeil te plaatsen. Deze voorkomt dat er op een gegeven moment onkruid tussen de sierbestrating zal groeien. Let met een zeil wel goed op het behoud van de afwatering.

keramische tegels

Keramische tegels

Voor het aanleggen van terrassen kunt u onder meer kiezen voor keramische terrastegels. Tegels van keramiek brengen een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat keramiek zeer slijtvast is. Waar andere vloeren na verloop van tijd slijtage of vlekken vertonen, zal een keramische tegel tot wel 40 jaar kras- en schadevrij blijven. Wil u wel graag profiteren van de voordelen van keramiek, maar vindt u de uitstraling niet zo mooi? Het is een optie te kiezen voor keramische vloertegels met een houten uitstraling. Kijk hiervoor bij het assortiment van leveranciers uit ons netwerk in Sint-Niklaas. Wij helpen u graag verder.

Klinkers laten leggen in Sint-Niklaas?

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan & bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Belgische blauwe hardsteen

Een speciale steensoort uit België is de blauwe hardsteen. Deze steensoort noemt men ook wel arduin, kolenkalksteen of Petit granit. Het is een kalksteen die een opmerkelijke blauwgrijze kleur heeft. De blauwe hardsteen vormt een uitstekende basis voor terrastegels, maar ook vloertegels maakt men regelmatig van deze steensoort. In verhouding tot standaard getrommelde klinkers ligt de aanschafprijs van Belgische arduin relatief hoog. U moet rekening houden met prijzen rond de €100,- per vierkante meter. Een alternatief voor de Belgische variant is de Vietnamese blauwsteen. Deze heeft een iets minder authentiek uiterlijk, maar daarbij ook aantrekkelijkere prijzen vanaf ongeveer €40,- per vierkante meter.

Steenkorven

Binnen de klinkerwerken bestaan er heel wat extra mogelijkheden dan alleen het leggen van klinkers en kasseien in diverse verbanden. Een voorbeeld van een extra mogelijkheid voor tuin en terras zijn de steenkorven. Een steenkorf is een verzameling stenen die met behulp van gaaswerk bij elkaar wordt gehouden. Dergelijke steenkorven kunt u om een bloemenborder plaatsen, maar kunnen tevens dienen als schuttingonderdeel. Het voordeel van steenkorven is dat u hierbij weinig onderhoud hoeft te plegen wanneer ze eenmaal geplaatst zijn. De kosten voor een steenkorf hangen af van de steensoort waar u voor kiest. Vaak maakt men gebruik van keien of graniet voor de steenkorven.

tuintegels leggen Sint-Niklaas

Tuintegels leggen

Wilt in plaats van enkel planten, ook een deel van de tuin bestraten? Dan adviseren wij om tuintegels te plaatsen. Voor het leggen van tuintegels is weinig handigheid nodig, al moet u wel zorgen voor de juiste ondergrond. Eventueel kunt u een erkend stratenmaker inschakelen om u te helpen bij het plaatsen van de tuintegels. Wij garanderen dat u door een vakman uit ons netwerk altijd snel en vakkundig zult worden geholpen. Al onze medewerkers hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, en uitstekende diploma’s. Voor wat voor soort tuintegel en legverband u ook kiest, uw tuin is bij hen in goede handen.

bestrating prijzen

Prijzen

Bent u nieuwsgierig naar de prijzen voor het aanleggen van sierbestrating? Hebt u een vraag over het kostenverschil tussen het plaatsen van kasseien en klinkers? Of wilt u weten wat de exacte prijs wordt voor het bestraten van uw oprijlaan met klinkers in het waalformaat? Aarzel dan niet om op de offertepagina uw gegevens en wensen in te vullen. Wij zorgen ervoor dat u spoedig en geheel vrijblijvend meerdere klinkerwerken offertes op maat ontvangt. Het is aan u om deze offertes te vergelijken op basis van uw wensen, en zo te kiezen voor een professioneel klinkerlegger of stratenmaker die bij u past. Wij zijn u met alle plezier van dienst. Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijzen.

Prijstabel: bestrating

Type bestrating en kosten Richtprijzen*
Stenen €15,- tot €66,- per m2
Klinkers €30,- tot €40,- per m2
Grind of split €10,- tot €14,- per m2
Stratenmaker (per uur) €30,- tot €62,- per uur
Stratenmaker (per m2) €12,- tot €22,- per m2
Stabilisé €55,- tot €75,- per m3
Opsluitbanden €3,- tot €6,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

bestraten Sint-Niklaas

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat het verschil is in bestraten met betonklinkers of kleiklinkers? Hebt u een vraag over de meest geschikte klinkers? Of bent u benieuwd naar de kosten voor de diverse klinkerwerken en bestratingswerken? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan, wij zorgen ervoor dat uw aanvraag spoedig beantwoord wordt. Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor bijvoorbeeld terrastegels? Geeft dan uw wensen op gebied van de klinkerwerken aan en u ontvangt binnen korte tijd enkele offertes van klinkerwerken experts uit de regio Sint-Niklaas.